Street View a Tourra

Már egy ideje pontosan tudható, hogy meg fog jelenni az európai nagyvárosokra is a Google Maps "Street View" funkciója. Nos, a Google nem egy szimpla párizsi utcanézettel örvendeztette meg a térképbogarászókat: a komplett Tour de France útvonalat bejárták 360-as képeket fotózó autóik. Íme.

A komplett párizsi Street View még várat magára. Gondolom, egyelőre szeretné a Google letesztelni, hogy milyen lesz a fogadtatása a touros verziónak. Aztán majd jöhetnek a francia nagyvárosok, ha minden rendben találtatik a személyiségjog-védő szervezetek és fellebviteli bíróságok szerint.

Amúgy, mint régi Tour-rajongó, azt kell, hogy mondjam, a Eurosport közvetítéseiben a verseny mellett épp a Tour útvonaláról készült légifelvételek a legérdekesebbek. Jó érzés minden évben egyszer a tévé előtt végigbambulni a francia tájakat, felülnézetből.

Btw, álmaim netovábbja lenne, ha a Google lefejlesztené az élő Street View-t. Mekkora élmény lenne, ha a biciklirajokat követő közvetítőkocsik 360-as élő képet adnának a versenyről, online...

Címkék: google térképalkalmazások google maps street view
2008.07.03. 11:50. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A tour segítőkocsis ötlet nagyon jó! Mekkora lenne!
Láttátok, hogy kitakarja önmagát a fotósautó? :)
(gondolom az n-1-edik és n+1-edik fotóból szedve az információt)
Azért ez már nem semmi szerintem.
Az arcok/rendszámok szintén automatán elmosva.. csak kár, hogy így némelyik tábla és felirat is elmosódik.
Uh wazze. Kitörölgetni minden rendszámot ennyi képről nem kis meló lehetett. :O
Király, a gyalogos ikonját is kicserélték bringásra a Tour térképén.