A világ, vezetékek nélkül

Minden neonomád, aktív notebook/mobil/pda-használó rémálma az állandóan összecsomózódó kábelköteg. Ilyenkor szoktunk elmerengeni egy wireless világon, melyben minden eszköz vezeték nélkül kapcsolódik mindenhez.

Ha minden igaz, hamarosan azon sem kell morognunk, ha egy kávézóban ingyen wifi ugyan van, de használható, hozzáférhető konnektor már nem annyira. A szép új világban az áram is "légből kapott" lesz. Nincs kétségünk felőle, hogy egyre fontosabbá válik majd a vezeték nélküli hálózatok biztonsága. Na meg a rádióhullámok emberi szervezetre gyakorolt hatásának kutatása.

Amennyire én tudom, bár a szabványos vezeték nélküli eszközök sugárzása az egészségügyi határérték alatt van, ám az engedélyeket külön-külön adják ki az eszközökre. Azt kevésszer vizsgálják, hogy 5-6-10 vezeték nélküli eszköz együttes jelenléte hosszú távon lehet-e káros hatással az emberi szervezetre.

Címkék: geek kult wireless neonomád
2008.08.25. 16:12. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaja, és a monitorra/projektorra is vezeték nélkül megy ki a laptopod képe: www.hwsw.hu/hirek/36765/iogear_usb_vga_d-sub_wireless_atjatszo_hd.html
"It turns out the human body is not affected by magnetic fields; it is affected by elective fields. So what we are doing is transmitting energy using the magnetic field not the electric field."

Na ezt azért így egy az egyben kissé merész kijelenteni... Ha a villanyégőt beizzítja, akkor az emberi testben mekkora áramot tud indukálni?
Haha! Akkor nemsokára az átviteli közeg megváltozik? Azért ehhez még kell vagy 10-20 év, bár arra leszek kiváncsi, hogy ki fogja először ilyen formában az áramot lopni a szomszédtól. :)

Szép, és hasznos dolog, de ahogy Tewe is említette, a monitor képe is mehet akár azon, főleg USB 3 esetében már.
És amikor majd a kis ügyes szomszéd gyerek nem csak internetet szerez a szomszédtól, hanem áramot nézi, de még a tv-nk/monitorunk képét is látja majd.
Hát, nekem a patkányom wirreles

Elég sokat kóstálnak érte, rohattul nem érte meg, de megvan. :D

Ebben az a jó, hogyha kifogy a batri, és nincs kéznél teletoltott méreg drága tolthetos batri, az uzlet is zárva, akkor megszívtad. :D
Szerencsére azért azért a jó oreg zsinóros még megvan az ilyen esetekre. :D
ez sose lesz. a rézbiznisz tul nagy ahhoz, hogy kiadják a kezükből. kell még hozzá pár (100) év....
Imrityinko: nem az eladó kóstál, hanem az áru. Vesd össze: "Mit kóstál?" Eredetiben: "Was kostet?"
azaz "elég sokat kóstál".

> Amennyire én tudom, bár a szabványos vezeték nélküli
> eszközök sugárzása az egészségügyi határérték alatt van,

Az elektromagneses sugarzas, a cikkben pedig magneses (indukcion alapulo) energiaatvitelrol beszelnek. Magyarul egy olyan transzformatorrol, ahol a primer es a szekunder kor kozott jo nagy tavolsag van (vas mag viszont nincs :) ).

> ám az engedélyeket külön-külön adják ki az eszközökre.
> Azt kevésszer vizsgálják, hogy 5-6-10 vezeték nélküli
> eszköz együttes jelenléte hosszú távon lehet-e káros
> hatással az emberi szervezetre.

Alapvetoen lenyegtelen a kerdes, mert az egysegnyi feluletre juto sugarzas (igy van meghatarozva a hatarertek) a tavolsaggal negyzetesen csokken. Vagyis ha nem tartasz 10 mobiltelot a fejedhez, akkor nem lesz semmi baj. (Ha 3 centi helyett egy meterre van toled a telefon, akkor a buksidat ero sugarzas teljesitmeny surusege az elso esetnek csak 0.1%-a. Ha 10 telefon van elotted az asztalon, akkor 1%-a.)
Hülye ötlet de én egy "mobil úszómedencébe" (egy medence tele régi mobiltelefonnal) dobnák be pár embert (szigorúan politikust) és megnézném mi történik ha az összes mobilra egyszerre kezdeményezünk hívást.
A NASA már régen beszél a fonákról is. Mihelyt az ember belső vezérlésének jelalakját frekvenciáját megközelíti a mesterséges világ, akkor lesz temetői a helyzet. Vagy épp erre utaznak, a felesleges emberi réteget lemingként fogják hajtani az óceánba. Üdv