A Google beszkenneli és kereshetővé teszi a múltat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó lenne ilyen magyar újságokhoz is, hogy egységes felületen lehessen keresni a különböző régi újságokban.

Egynémely közéleti szereplőt könnyebben lehetne szembesíteni a korábbi kijelentéseivel. :)

BTW, hol van a Google News Hungary? Ez sem ártana.
Nice.

Olyan mint a mygazines.com.
Hát lehet, hogy előbb fogja a G digitalizálni a magyar újságokat (is), mint mi.
A magyar újságok "speciális digitalizálása" már megkezdődött:

www.huszadikszazad.hu

Ajánlom mindenki figyelmébe!

Olyan nevek fémjelzik, mint Ormos Mária, Vitray Tamás, Gazda István, Cseke Gábor
Ez már a jövő. Ezért csípem őket. Ijesztőek, hogy ilyen ötletekkel állnak elő és meg is valósítják őket. Hihetetlen. Minden tiszteletem a Google-eszméé.
A Google erénye, hogy mivel mocsok erős és aktív, így sok figyelmet és erőforrást tud gyűjteni, amivel végig tud nyomni dolgokat a maga praktikusan minimalista (imho ölég csúnyácska) kiszerelésében.
Igen, az elérhetőség ígéretére valóban mondhatjuk, hogy ez a jövő! (Hogy jó-e az, hogy mindez a jövő egy céghez kapcsolódik az megint más kérdés.)
Amit azonban érdemes észrevenni, hogy amit a videóban látni lehet, azért az messze nem a jövő technológiája, inkább a megszokott közelmúlté. Ráültetik a keresőjüket egy új adag korpuszra, aminek van tologatható faximile-nézete is. Folyóirat-digitalizálásban vannak azért ennél jóval előrébb tartó produktumok is, amely funkciókban szolgáltatásokban messze megelőzik ezt (pl. a pressdisplay.com, náluk persze más a modell, alapvetően előfizetőkre alapoznak).

Épp így a gugli szimpla keresőszavas szisztémája is eléggé korlátos, alapvetően akkor jó, ha valaki nem akar komolyabb forrásfeltárást, összehasonlítást stb. végezni, mert akkor vért pisálhat.

Tény, hogy a guglié a keresés és tartalomszervezés közelmúltja és most még övék a jelene is, de a jövőhöz szvsz ez már bizony kevés lesz.
Eh... Majd jól megveszi őket a G - PressDisplay - vagy bárkimást. Lásd mondjuk Urchin, lett belőle Analytics.
Csabosz,
az európai unió egy rakás pénzt elkölt a google szolgáltatások fenntartására, és ezzel szemben a google nem teremt munkahelyet, nem fizet adót, vagy alig fizet.

a közszférában a géptermek fenntartása, a fűtés, a világítás, az alsó, a közép, és felső oktatásban, valamint a hivatalokban igen sok pénzbe kerül. a gépidő jelentős részét a google viszi el, éppen azért, mert szolgáltatásai ingyenesek.

viszont a google létesítményeinek többsége az eu-n kívül van, így munkahelyteremtés, adófizetés nem itt van, hanem a túlparton.

az rendben lenne, hogy a google teremt itt munkahelyet, megfizeti adót, és akkor azt a pénzt visszaforgatjuk a google szolgáltatásokra. kiképezzük a szoftver mérnököket, a számítástechnika tanárt, a számítógépszerelőt, a takarítónénit, a google adójából fizetjük ennek a költségeit, és a közszférában az összes személyi és dologi kiadást, persze a piaci részesedés arányában.

Csabesz,
tulajdonképpen te egy modern kori gyarmatosításnak tapsolsz. gondolkozz el ezen. ilyen jó fej a google.
blogíró :

1) MTA könytárában vannak a régi ujságok

2) 95' -ig vannak a nagyobbak a securities.com-on, de az fizetős
vadember,
1) a lényeg, hogy elektronikus könyvtárban vannak a lapok, amelyekhez mondjuk a felvidéki faluban lakó imrityinkó is hozzáfér. a világ szerencsésebb felén a közkönyvtárak elektronikus könyvtárak.

mennyiből gazdálkodik ma az mta, és mennyiből a közkönyvtára, hogy a digitalizálást ezt nem tudják megoldani. nem tudtak venni egy szkennert. vagy mi. automóm intézmény. nincsen már beleszólása a politikának, szóval lehetett volna venni egy szkennert.

2) az a természetes, hogy fizetni kell. pusztán a vállalatok befizetéseiből ingyenes közösségi szolgáltatások nem nyújthatók az összes háztartásnak.

a felvidéki faluban lakó imrityinkónak leeht biztosítani ingyen hozzáférést mondjuk az iskolában, de annak a háztartásnak, ahol ő él, (a papájának, mamájának, testvéreinek) úgy általában fizetnie kell a közszolgáltatásokért.

persze nem a teljes összeget, plusz az adót, hanem a teljes összegből levonva a támogatást, amire az közterhek nyújtják a fedezetet.

de ilyenkor is kell, hogy maradni kell egy minimális önrésznek, mert különben nem tartható fenn a dolog. az európai vállalatok elhullanak a globális versenyben.

persze én értem, hogy imrityinkó rajong az ingyenes szolgáltatásokért, csak egy baj van, hogy mondjuk a google ezen szolgáltatása utoljára magyar lapoknál fog megjelenni. a másik baj, hogy a google errefelé soha nem fog adót fizetni.