Miről írjunk blogot?

Néhány tippel kedveskednénk azoknak, akik nagyon szeretnének blogot írni, de azt látják, hogy összes jó ötletüket mások már megcsinálták. Sőt, jobban, mint ahogy ők tudták volna.

Kezdjük mindjárt a lolmacskák túlszaporodásáért nagyban felelőssé tehető The Cheezburger Network nem olyan régen indult blogjával, a TotallyLooksLike-kal. Nagyon egyszerű ötleten alapuló blog, könnyű kivitelezni, van hozzáadott érték. Már csak egy pici humorérzék és jó arcmemória kell, és lehet indítani belőle egy magyar verziót.

Van egy másik, viszonylag jó blogjuk is. A GraphJam. Bár ebben a műfajban talán az Indexed az érdekesebb, említésre méltóbb.

Aztán itt van egy még elvetemültebb ötlet. Az amerikai alelnökjelölt Sarah Palin egykor az alaszkai Wasilla polgármestere volt. A település akkoriban körülbelül 6000 főt számlált. Nos, ez a blog nem tesz mást, mint megkísérli egybegyűjteni azokat a dolgokat a világból, melyek jellemezhetők a "~6000"-rel.

Aztán itt vannak a flogok, vagyhát a fake blogok. Idehaza is volt már példa arra, hogy egy blogger egy híres ember nevében írt blogot. Az amerikaiaknál is komoly népszerűségnek örvendenek az álblogok. Elsősorban olyan személy bőrébe érdemes belebújni, akiről a közvélemény nem tud túlságosan sokat, pedig nagyon szeretne.

Fotóbloggerek számára ismerős a "cloud porn" kifejezés. Nos a weben rengeteg ilyen fanatikusan egy témára fokuszáló blogot találhatunk. Idehaza még talán nem annyira népszerű. Pedig egyfajta tudatmódosító szernek is felfogható, ha valaki éjjel-nappal mondjuk csak lépcsőket fényképez. Van egy másik vonulat is. Sajnos most a linket nem találom (közben megvan), de egyesek például olyan fatörzseket fotóznak előszeretettel, melyek az emberi testre, vagy egyes testrészekre hasonlítanak. Nevezzük őket mondjuk asszociatív fotóblogoknak.

Médiablogok közül talán azok az említésre méltók mostanában, melyek a hírszájtok (néha teljesen elmebeteg vagy nevetséges) címadásait logolják.

Politikai blogok terén talán a Martin Luther King-beszédet parafrazeáló álomblogok számítanak újdonságnak. A lényeg, hogy ha álmodsz valamit Obamával vagy mondjuk McCainnel, akkor tedd közkinccsé. Álomblogot írni persze nem csak politikusokról lehet. Bár mondjuk választási kampány idején, mikor életünk minden pillanatát elárasztják a politikai hirdetések, lehet, hogy nem lenne hülyeség egy magyar verzióval is előrukkolni valakinek.

Címkék: blogok bloggerek
2008.09.20. 12:34. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem meg indítsunk siránkozó, másokról valótlant állító blogot. Most úgyis ez a sikk. Álnéven, másokat nevén megnevezve :)

Ez a lépcsős blog remekséges, köszi!:)
a lépcsőset én sem ismertem, WOW!
Én unalmamban / idegességemben stb. írok blogot. :D

Totál elvagyok vele, feszultség levezetésre jó, ha már másra nem is. :D
én meg csak magamnak írok, jó, ha öten látták. :)
Találtam egy olyat, amelyik a magyarországi falusi helyi lapokat veszi sorra:
napielet.hu/napi/rovat/mediafalu
"jó, ha öten látták. :)"

Hatan!
Engem nem érdekel, de több katonás blogot senki ne indítson, ha kedves az élete!
Én az zindex-et szeretném megdönteni. Az én híreim legalább nem igazak :D
És azt hiszem, hogy nem sok Álhír portál létezik. Külföldön biztos van több, mint kishazánkban.
A lépcsős tényleg nagyon jó, viszont erről eszembe jutott egy hazai monomániás blog: viztorony.blog.hu/
>>"jó, ha öten látták. :)"

Hatan!
@Gyulus ez nagyon jó! :))))))))))))
nem vagyok önreklámozó típus, de megszólíttattunk. Nemzeti Hasonlóság-elemző és Tanúsító Intézet erre...

hasonlit.blog.hu
A mi "találjuk már ki milyen blog kell" blogunk olyan, mintha minden blikk meg stb. újság hátuljból/elejéből kivágnánk a p!nákat és egy albumba gyűjtenénk. A gond az, hogy mi nem is olvasunk ilyet. Szal vki nézze meg, és ha szeretne csatlakozni (helyettünk írni), írjon.
@csészekávé
kivalo. maris eltettem a feedet. koszi.
De mondjuk az se rossz, ha valamit magadtól kitalálsz. Ja. Tök magadtól.
Mi verseket, novellákat írunk :-)
amateurwriters.blog.hu
a kedvenceim kimaradtak:
Fail blog: failblog.org/
És a mindíg minden hír igaz:
mindenigaz.blog.hu/

és ugye a www.mkkp.hu
elvitte a cica a fél kommentemet? hátesztmeg hogycsinálta? ne hencegjek, hogy ilyen kis hiszékeny vagyok?
mert én képes voltam azt hinni valaki tényleg kézzel írva blogol, aztán beszkenneli, úgy lehet olvasni. :-D
A posztban felvetett ötletek mindegyike tetszik.
Sajnos nekem sincs sok látogatóm, bár nem is ezért kezdtem blogolni, eléggé speciális témát, a pergetőhorgászatot választottam, mivel ez a hobbim.
Tudom, tudom WTF!!??
hm... lehet kicsit régimódi vagyok de én azokat a blogokat szeretem, ahol az illető magáról ír :) viszont csak akkor ír, ha tényleg van vele valami / épkézláb véleménye van valamiről. Na az ilyen blog nagyon ritka:P