Lehalt a Google Docs [update1]

Órák óta nem érhető el a Google Docs, pontosabban annak online táblázatkezelő része. A Twitteren látszik, hogy nem lokális problémáról van szó. Német és angol felhasználók is jelzik a hibát. A GoogleGroups "Spreadsheets" topikjában kifejezetten lincshangulat van kialakulóban. A Gearsszel sem sikerül szinkronizálni az online tárolt adatokat, úgyhogy tökéletes a csapdahelyzet.

A Google meg egyelőre nem kommunikálja, hogy miért került sötét felhő a Cloudba. Ami azért is kínos, mert sokan - pl. én meg a cég több tagja is - viszonylag gyakran használják ezt a szolgáltatást, elsősorban kollaboratív munkák végzéséhez.

Próbálunk utánakérdezni. Ha megtudunk valamit, frissítjük ezt a postot.

[update 13:07] Néha meg-meg lehet nyitni a táblázatokat. Tapasztalataink szerint a probléma akkor is megoldódik, ha átnevezed a táblázatot.

Címkék: google google docs
2008.09.25. 11:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a hátránya a googleének. Ha baj van nincs mit csinálni, nincs SLA, nincs garancia, csak lehet nézni a Twittert...

brw: nekem megy (Németországból)
"Ez a hátránya a googleének. Ha baj van nincs mit csinálni, nincs SLA, nincs garancia,"

Pff, ekkora kamut :-)
Van SLA és van support -- igaz, fizetni kell érte 50 USD/account/év-et. Google Premium Apps-ban.

De ha valakinek fontosak az adatai és a hozzáférése, nem olyan nagy ár ez.
Én se birtam megnyitni egy spreadsheetet, csak egy üres böngészőablak jelent meg. Aztán átneveztem a táblázatot, és utána egyből megnyílt.
Olyan mintha el lennének rontva a spreadsheet-ek URL-jei, már ránézésre sem jók, összehasonlítva a működő doc-ok URL-jeivel.

Mindazonáltal ha valakinek nagyon szüksége van az adataira, a "Save as" funkció működik, tehát ki lehet menteni Excelbe vagy ilyesmi.
Az URL-es mondatom baromság volt, de a mentés és az átnevezés valóban működik.
Hát ez remek.
Azt hittem ebben legalább megbízhatok, most hogy szükségem lenne rá, nem elérhető. :(
Nekem megy, eddig sem volt vele gond...
google appson nem volt semmi kimaradás, megy minden ahogy kéne.
már a gmail kimaradáskor is volt egy olyan érzésem, hogy az android és chrome miatt nagy integrációs projekt zajlik a háttérben. mindent pakolnak át valami új platformra. az integrációs projektek meg így zajlanak (aki mr látott SAP bevezetést, tudja miről beszélek). az a rossz hírem van, hogy ezek az integrációs projektek nagyon sok ilyen gondot okoznak, és kb. sosincs végük.

de lehet, ogy csak összeesküvés elméleteket szövök.
én tudtam excelbe meg pdf-be exportálni :)

A docs főoldaláról kijelölve a kért táblázatot.
OFF: küldeni csak úgy tudok dokot, ha lementem a gépre aztán fel, vissza a gmailbe????? Valaki plz!
@hh köszi, elmentek! (viszont a "word"-ön kívűl csak accounttal lehet megnyitni, és az 'elkűldöttek'-be nem kerülnek bele ezek a levelek :(
nos, megoldódott?
Nálam tökéletesen működik.
Greetx from Éire :)