Magyar fejlesztő segített egy picit a Chrome-on

Bálint, akivel még a hőskorban írtunk közös blogot, megelégelte, hogy a Chrome a mailto-ra nem a Gmailt dobja fel, hanem az alapbeállított levelezőt. Ez ugye Windows esetében a (ki se mondom a nevét).

Na de, aki ezt a wines mailert installálja, annak ezentúl a Chrome a Gmailt fogja felkínálni, ha mailto linkre kattint. (Támogatja a Google Apps For Your Domaint is.) Amúgy a Lifehacker is ajánlja a programot. Bálint szerint eddig több mint négyezren töltötték le a ChromeMailer első verzióját. Grat.

Címkék: google dev magyar chrome
2008.10.08. 15:34. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha valaki nem tudná: Firefox 3-ban meg beépített lehetőség.
Simpsonék már megcsinálták.
és aki Thunderbirdöt meg gmailt pop3-mal használ, az gagyi? :)
Ezért külön programot írni? :O Ez simán megoldható lenne egy AutoHotKey scripttel is és az legalább működik Chromiummal is, nem csak a hivatalos Chrome-mal.
Ha jol ertem, ez abban nem segit, ha valahol nem sajat gepunkon hasznaljuk a chrome-ot, telepiteni kell, raadasul .net-es.
A sajat gepen meg miert hasznal valaki webes mailfeluletet, ezt sem ertem, de ha hasznal, hat akkor valoban hasznos az util.
"A sajat gepen meg miert hasznal valaki webes mailfeluletet"

1: Nem csak saját gépen használja és utálja az IMAP-ot.
2: Nem csak saját gépen használja és nem ismeri az IMAP-ot.
3: Utálja az Windows Mail-t, a Gmail felülete tökéletesen kielégíti az igényeit és nem akar feleslegesen alternatív mailklienst telepíteni.
4: Több platformot használ és nem akar elveszíteni egy levelet sem és profilokkal sem szórakozni.

Hirtelen ennyi indok jutott az eszembe.

A Gmail webes felületét meg ne keverd össze a freemail féle hulladékkal, sem a Yahoo, Hotmail...stb típusú egyklisére készülő (Outlook Express) felületével.
Vagy mutass másik olyat, ahol hasonló csoportosítós rendezés van és nem egy az egyben a Gmail-től lopták (pl: Mailbox)
@penge, a mailbox.hu nem "lopott", hanem használja a google szolgáltatását. Úgy, ahogy te is megtehetnéd.
Lehet, hogy fizet is érte, bár ez nem valószínű. :)
@Gyulus, pedig több, mint valószínű, hogy fizet érte. ;)
penge: sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet.
1) A mailto: linket kezelheti a browser (ala Firefox), de alapértelmezésben ezt a protokollt az operációs rendszer "kapja el". A Chrome-ban nem találtam meg a lehetőségét ennek a handlernek a beállítására, ezért nem Chrome komponenst írtam.
Ha van kedved ebben segíteni, elérhetőségeim megtalálhatók a honlapon.
2) A registry hack módszer a felhasználó típusától függően (domain user, standalone) más-más regkey-t igényel.
3) A Chrome telepítési path-a a fenti okokból eltér.
4) Ha registry hacket írsz, a %1-ben átadott mailto: paraméterek nem lesznek UrlEncode-olva, így a dupla kérdőjelek miatt elvesznek paraméterek.
5) A ChromeMail 0.2 verziótól támogatja a Google Apps for domaint is.
Épp ez az, hogy én nem tudok scriptet írni, de aki tud az 5 perc alatt lazán összedobna egy olyat, ami böngészőn belül kezeli a mailto linkeket, ugyanúgy ahogy van twitteres meg delicious-os AutoHotKey script. XP-re van megoldás, de Vistán nem lehet protokollokat társítani, ezért egy csomó minden megoldhatatlan jelen helyzetben (pl az előbb említett mailto, vagy hogy a "Show in folder" TC-ben nyissa meg, ne intézőben, meg ilyesmi). A Greasemetal megint kilőve, mivel Chromiummal nem kompatibilis és még egy szövegesen szerkeszthető fájl, vagy olyan registry bejegyzés sincs, amiben át lehetne írni az útvonalat. Egyébként nálam valamiért nem is működött (Vista x64), hiába írta ki, hogy sikeres volt, továbbra is a Windows Mail nyílt meg (UAC letiltva).
firefox alatt ez egy Greasemonkey script lenne :) (de azt mondjatok a 3-as alapbol tamogatja). Ez a megoldas viszont elvileg bongeszotol fuggetlenul is mukodhetne.
penge: ha ilyen kurvaokos vagy, miért nem csinálsz egy saját megoldást erre?
A Gmail Notifiert is be lehet állítani a mailto: linkek elkapására, tehát gyakorlatilag alapértelmezett levelezőkliensnek.
gabesas: Már véleményt sem lehet mondani? Szép is lenne, ha mindenki csak arról mondhatna véleményt, amitől ő maga jobbat tud csinálni.

De akkor mégegyszer szájbarágósan, csak Neked. :) Arra céloztam, hogy ilyen külső KÜLÖNÁLLÓ TELEPÍTŐS progi felesleges mégegy, erre már nagyon régóta ottvan a Gmail Notifier. Az is az egész rendszerben változtatja meg a handlert.

Még véletlenül sem kritizáltam mantra munkáját, csak megjegyeztem, hogy kár volt ennyit dolgoznia vele, amikor

1: Egy egyszerű AHK scripttel Chrome-on belül megoldható.
2: Globálisan már létezik Gmail Notifier, GTalk, így az ember eleve azt fogja telepíteni, mert jobban megbízik benne, mint egy szabadúszó programozó munkájában, amihez ráadásul .NET-ben íródott, amivel nekem személy szerint semmi bajom, de nagyon sokan utálják.