Új Yahoo Calendar: már kevés, hogy szép

Kijött a Yahoo új naptáralkalmazása. Tényleg szép, tényleg jó. Sőt, sok szempontból kényelmesebb is, mint a Google Calendar. Kiváló ötlet a Flickr-fotók és a to-do lista integrálása a felületre. És nagyon szép a bejegyzésbevitel megoldása is. Jó, hogy támogatja az iCal-t. Érdemes kipróbálni. Behozták a Google naptáralkalmazásának összes okosságát. (Demo.)

A Yahoo Calendar legnagyobb hátránya persze a Google Cal-hoz képest továbbra is az, hogy Magyarországról nem lehet ingyen sms-értesítőt kérni. Valamint hogy a felhasználók alapvetően mailezés közben szeretnek naptárbejegyzéseket felvinni. Úgyhogy, aki elégedett a Gmaillel (a YahooMailhez képest), annak teljesen jó a Google Calendar is. Aki YahooMailt használ, az viszont most nagyon örülhet ennek a naptárverziónak.

Az amerikai felhasználóknak nem ilyen egyszerű a döntés. Hiszen az új Yahoo Calendar nem csak az sms-értesítést támogatja számukra, de az Upcoming.org-gal is szinkronban van. Amúgy milyen jó ötlet RSVP-t kötni (akár komplett műsorajánlókat) webes naptáralkalmazáshoz. Nemigaz, kedves Google?

Címkék: yahoo calendar
2008.10.08. 20:35. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frankón nem megy Chrome alól. Úgyhogy részemről emiatt és a postban említett dolgok miatt marad a csúnyácska GCal.
nekem tetszik a gcal, jobban mint ez. úgy néz ki ízlések és pofonok...
Ezt a havi nézetben helyben megnyíló napi nézet megoldást az OpenLaszlo Calendarban láttam először.
www.laszlosystems.com/lps/sample-apps/calendar/calendar.lzo?lzt=html
Jobban nez ki es fotokat lehet belerakni, de nem kuld sms-t. Hat, nehez dontes lesz, hogy valtsak-e.

:)))
Megneztem a demot... nem is nez ki jobban.
hát nekem valahogy nem jön össze a naptár és a képmegosztó
beállíthatod, hogy melyik nap melyik képet nézed majd meg.
„Új Yahoo Calendar: már kevés, hogy szép”

Ráadásul még csúnya is.
Az SMS küldéssel kapcsolatban nem értem, hogy az miért "technical difficulty", ha a Yahoo!-ban már jól beüzemelt magyar telefonszámomra szeretknek értesítőt kapni? Miért nem lehet kiírni, hogy arra a számra nem hajlandóak küldeni? Mert pedig tudnak! Nem egy sms-en jött már a Yahoo! rendszeréből...

Akármilyen Yahoo! fanatikus is vagyok, még akkor útelgondolkodom a GCal leváltásán, ha lesz is magyar sms küldés.
Talán ha lesz egy Symbian-os kliens, akkor nem fogok gondolkodni.

És az API? Mikor lesz már?

Nagyon le vannak maradva és ezzel a saját sírukat ássák. És ezt nagyon sajnálom.