Már böngészőben is működik a "magyar PayPal"

Márciusban még azt írtam az Abaqoosról, hogy

Ugyanakkor az asztali kliens nem túl kényelmes megoldás, főként azoknak, akik több gépet is használnak. Mi van például, ha vendéggépen akarok online fizetni?

Tihanyban találkoztam az Abaqoos vezetőjével, Monus Ádámmal, és ő újságolta, hogy már webes felületen is lehet használni az online payment szolgáltatást. Kábé így:

Amellett, hogy tényleg a Marie Kristensen a legjobb szendvicsbár a városban, tök jó lenne, ha 2010-ben történne idehaza is előrelépés az online payment területén. Úgy értem, ne csak az online pornó- és szerencsejáték kapcsán jusson eszébe az embereknek, hogy online is lehet vásárolni, fizetni. Ebben talán az Abaqoos is segíthetne. Mondjuk nem ártana egy eggyel jobb, felhasználóbarátabb nyitóoldal sem a szájtnak. Ahol mondjuk a regisztráció/login felület a hangsúlyos, és nem a temérdek angol nyelvű menüpont. Nyilván ez is változik majd...

A mostani fejlesztéssel viszont tényleg már csak az a kérdés, hogy az Abaqoosnak sikerül-e elég partnert és versenyképes rátákat ajánlania. Ha így lesz, lehet, hogy itthon is felnő végre egy péjpal-generáció. Főleg, hogy mostanában megint phising-veszélyt jeleznek paypaolosok.

Címkék: abaqoos
2008.10.15. 23:17. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mondjuk ez kapásból bizalomgerjesztő, ha a cikben a "szájtnak" linkre kattintok :)
picasaweb.google.hu/paganmaga/Screenshotok#5257506152977230834
Amúgy ez normális dolog, hogy a blog.hu nem szereti a href.hu-s rövidítéseket?
nekem a Zanyukám azt mondta, hogy ne fogadjak el gyanús tanúsítványokat idegenektől. olyanoktól meg főleg nem, akik a pénzemet szeretnék kezelni. FAIL!
A NetLock B osztalyu uzleti tanusitvany, amivel az abaqoos certje alavan irva, azert annyira nem gyanus. Hulye a harmas firefox, de az atlagfelhasznalot biztos paraztatni kell. Regen egybol meg lehetett nezni ilyenkor, hogy ki az alairo, most azt kell mondani, hogy kezeljuk kivetelkent, aztan megegyszer, hogy vegyuk fel kivetelkent, es utana lehet megnenzi, hogy mi is a baja (aztan meg mindig lehet ugy donteni, hogy nem veszed fel kivetelkent).

Jo, feltehetoleg a regi megoldas sem volt jo, mert ott meg siman lehetett OKzni, es mint tudjuk ezt ilyenkor az uzenet elolvasasa nelkul megteszik a juzerek, de az alairo tanusitvany megtekinteset azert nem kene ilyen felrevezeto valasztasok moge dugni :(.

A netlock tanusitvanyokat meg ugyis erdemes importalni a netlock.hu-rol, mert van nehany magyar ceg, akik ezt hasznaljak.
Bocsi, visszavontam. Azt hittem, hogy erre a gepre meg nem telepitettem a netlockos tanusitvanyokat, de rajta vannak (talan az uj FF-nal alapbol?) Tenyleg elszurtak: csak az abaqoos.com-ra ervenyes a certjuk, az abaqoos.hu-ra nem...
Hat azzal is szivatjak a felhasznaloikat - es igy magukat is -, hogy, hogy a login oldalra captcha-t raknak. Jol kitolnak mindenkivel, aki password managert (es igy feltehetoleg biztobsagos jelszot) hasznal.

Raadasul total bena a captcha a video szerint, ez a tipus siman torheto. (A racsot le lehet szedni szinek alapjan vegzett szuressel, a tobbivel pedig siman elbanik a legprimitivebb algoritmus is. Egyforma betuk egyforma tavolsagra egymastol, egy sorban...)
ezekre nem bízom a pénzem, köszi a cikket
az abaqoos oldala az www.abaqooos.com és nem .hu
A captcha töréssel kapcsolatban olvastam egy érdekes felmérést/tesztet: www.pdamania.hu/content/12875/ Azokat a captchakat, amiket még értelmesen el lehet olvasni, azt az 520 USD-ért beszerezhető captcha törő is meg tudja fejteni. De azért látszik, hogy azok a szolgáltatások használnak agyon szofisztikált ellenörző szövegeket, ahol a spamküldés ellen próbálnak védekezni. Jól látszik, hogy a PayPal is egy gyakorlatilag 100%-osan törhető captcha-t használ - viszont fraud managementben biztos, hogy ezerszer jobbak, mint a hotmail vagy a yahoo mail. Gondolom úgy védekeznek a PayPalnél és az Abaqoosnál, hogyha brut force támadás ér egy-egy felhasználói fiókot, akkor a rendörségi feljelentéssel párhuzamosan megváltoztatják szerver oldalon a captcha nehézségi szintjét és parkolóra teszik azt a fiókot.
És mi az a piros villogás ott lent? Klienst is kell hozzá telepteni? Csak otthon tudom használni? Az internet korában ezt akkor inkább nem szeretném.
Minek használnék abaqooost, ha műkdik az igazi paypal is magyarországon? :P
Ez ránézésre egy rakás szar... legalábbis a user interface.

Szerintem meg kellene nézni először a PayPal-t, ott nem ákombákom ikonok vannak, hanem egy jól kidolgozott, jól használható felület, nincs plusz csicsa, felül, alul nagy funkciótlan képek, stb.

Fizetéskor a belépés is sokkal egyszerűbb PayPal-re és átláthatóbb.
@ ilcsi_v Én most próbáltam ki - nem kell hozzá egyáltalán kliens. Ubuntun is ment minden probléma nélkül. Ami a tálcán villog az szerintem az a program, amivel felvették a filmet.
"tök jó lenne, ha 2010-ben történne idehaza is előrelépés az online payment területén."

Bizonyám, csakhogy ehhez a magyar online boltoknak, meg úgy általában minden cégnek támogatnia kéne az online fizetést. Pl. már nagyon elegem van az itthoni kifizetésekből, aminek a menete:

1. Megrendelsz valamit, 1-2-3 nap múlva jön is a levél, hogy akkor hogyan is lehet fizetni

2. Megírod, hogy légyszi küldjék el a papír számlát X címre

3. 1 hetet vársz a papír számlára, ha megjött, belépsz a bankba és szépen bepötyögöd az utalási adatokat

4. Még 3-4 nap, mire eljut az eladónak a pénz

5. Még 1-2 nap, mire ezt ők észreveszik, és megkapod a vásárolt akármit

(6. extra: nem jön a számla, nem találják az utalásod)

Ugyanez Paypallal vagy bankkártyával: rámész a honlapra, tovább a fizetéshez, összeg jóváhagyása, fizetés. Számlát megkapod elektronikusan, vásárolt terméket szolgáltatást pedig vagy azonnal, vagy pedig aznap/másnap futár elkezdni kiszállítani. És ezt el tudod intézni hajnali 3-kor is.

Ez lenne a normális, nem a sz@rakodás. De ha nincs elfogadóhely, akkor nekem hiába van bankkártyám+Paypalom.

Egyébként mostmár internetes bankkártya nélkül is használható a Paypal, ha magyar bankból utalsz nekik, akkor tudsz fizetni utána Paypallal.
A hozzám hasonló, shoppingolás-gyűlölő lányoknak kész öröm lenne, ha egyszerűen és gyorsan lehetne vásárolni+fizetni a neten. Úgyhogy szurkolok a magyar PayPal-nak.
a cikk végén lévő paypal phising-es cikket kár volt belinkelni. nulla valóságtartalom.
gex: haha, az tenyleg vicces egy tortenet, raadasul koze nincs a link mogott leirt sztorinak a phishinghez (jelszolopashoz).
valaki aki erre jár még, légyszi írja meg, milyen programmal lehet ilyen videót csinálni egy weboldal működéséről.
köszi szép
jane fonda: a Camstudio ingyenes: camstudio.org
a másik nagyon profi de fizetős Camtasia Studio nevu progi.