Még egy bookmarkolási lehetőség a Google Readerben

A Read it Later egy Firefox kiegészítő, amellyel bejelölhetjük azokat a linkeket amelyeket később akarunk elolvasni, majd ezt a listát egy web oldalon megtekinthetjük, és elolvashatjuk az oldalakat. Persze sok apró funkció segíti a bookmarkolást és a későbbre eltett oldalak nézegetését, de alapjaiban mégiscsak egy könyvjelzőről beszélünk.

Na most ezt beintegrálják a Google Readerbe. A vicc az, hogy a Read it Later kis pipa ikonja a Reader saját, bookmarkolására használatos csillag ikonja mellé kerül. Míg a becsillagozott anyagokat egy kattintással el lehet érni, a Read it Later pipájával megjelölt anyagokért el kell majd menni annak web oldalára.

Nem igazán látom ennek az értelmét.  Miért nem fejlesztették inkább tovább a csillagozást? Minek kell két, hasonló szolgáltatás? A Read it Later (számomra) egyetlen érdekes funkciója az olvasmányok PostRank sorbarendezése. Ez az olvasmányokból és azok forrásaiból többféle kritérium alapján népszerűségi sorrendet csinál, és az alapján rendezi őket.
 

Címkék: google rss google reader
2008.10.31. 17:30. írta: Vén Márton

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez egy ritka halvaszuletett otlet, nem ertem, hogy integralhattak a readerbe.
eleve, later=FUKKEN NEVER
Dettó, én is a csillagozást használom eme funkció megvalósítására. Ámbár van értelme a két dolognak: valamit örökre meg akarok tartani, valamit pedig csak időhiány miatt csillagozok meg. Az új szolgáltatás elválasztja a kettőt.
Ja most nézem, hogy ez ettől függetlenül egy FF ext maradt? :)
Operával nem túl pozitív... :D
readerben en is csillagozok a read laterhez...
A szokásos FF-os lábbal fültőmegvakaró logika. :D Mennyivel egyszerűbb ráhúzni valamelyik eszköztárra egy Google Notebook bookmarkletet és kijeölni a főcímet (ami egyben link is), majd rákattintani->Ok és ennyi? Ezzel a külön oldal és a könyvjelző jelleg letudva.

Hozzáteszem, ennek se sok értelme van. Van csillagozás, van Share, Share with note, Keep unread és tagek. Ennyi lehetőségből csak el tudja az ember különíteni a feedjeit. A Google Readerben meg ott a Trends, szóval ennyit a Postrank-ról. Megint alkottak egy értelmes és végletekig hasznos kiterjesztést. :D
Egy ideig én is unread-ben hagytam, amit el akartam olvasni, de ha sokáig úgy hagytam, akkor egy idő után eltűntek az elemek, mint a kámfor. Mi a francnak spórolnak ezzel, hogy törlik a régi dolgokat, fel nem foghatom. Tárhelyük van elég, gondolom.

Azóta meg is csillagozom őket, és így nem tűnnek el. Nem tudja valaki, hogy a tagelésnek is van-e ilyen megőrző hatása? Azt még nem próbáltam.


A legjobban azt rühellem, hogy nem írja ki a Starred mellett, hogy hány van ott. Igazából az érdekelne, hogy van-e valami, amit még nem dolgoztam fel, és ezért mindig rá kell kattintanom, hogy megnézzem. Gmail dettó.
ez az utóbbi idők egyik legjobb fejlesztése!!! számomra... pont ilyesmire volt már régóta szükségem mint már az egyik webisztános postban ( webisztan.blog.hu/2008/04/02/open_thread_summary_vagy_full_feed) is kifejtettem... ugyanis ami mellett azt hiszem az eddig szólók de még a post írója is elment hogy lehet ám a read it laterrel offline is nézegetni. ez eddig is megvolt ugye azonban meg kellet nyitni az oldalt amit később offline akarsz olvasgatni.. csakhogy most hogy ezt integrálták a readerbe annyit csinál hogy szépen lekapja az egész oldalt amit később akarunk elolvasni... tehát nagyon jól lehet offline olvasgatni azokat a feedeket is amik alapból csak summaryk.. szval én kurvára megörültem ennek tegnap!!!
csatlakozom, szerintem is zseniális. külön kategória, amit becsillagozok, mert olvastam és tetszik és még kellhet, illetve külön kategória amit még nem olvastam de majd szeretném olvasni később.
nekem ez nagon kellett. :)
szerintem ez sok embernek kellhet (nekem nem:D), nem rossz otlet.

(off: a youtube-nak is voltak eddig kulonbozo logovaltozatai a google-hoz hasonloan, vagy a mostani az elso?)
nekem is szimpatikus a dolog. viszont a posztban meg van egy kisebb(-nagyobb) tévedés. nem linkelem, nehogy spamoljak, de itt a nevem melletti linken elolvasható. tulajdonképpen az egészet aláássa :)
Pene volt már téglalap alakú sütőtök és föld is
abban tud valaki segiteni, hogy a delicious feed-ben hogyan tegyem láthatóvá a private bookmarkokat, amikor a google readerben nézem?