Meetup: microsoftos szuperkütyü nélkül, de turulozással [update1]

Némileg módosult a januári Meetup programja. Két izgalmas téma került a terítékre. Egyrészt a Microsoft Hungary rendszermérnöke Twitteren belengette, hogy megérkezett hozzájuk a csodamasina, a Surface. És az érdeklődés akkora volt, hogy végül belementek abba, hogy a mai Meetupra elhozzák a kütyüt.

[update] Közben Bátorfi Zsolt épp azt írja, hogy mégsem tudják elhozni a Meetupra a Surface-t. Talán majd februárban.

Aki nem tudja, miről van szó, az nézzen bele ebbe a videóba: 

A másik változás, hogy nem februárban, hanem ma tart 5 perces előadást az utóbbi hónapok sikerszájtjának megalkotója. A TurulMeme-ről beszélünk. 

Az est folyamán 5-5 perces előadással készül még Bíró Tamás (téma: hibrid open source), Velvárt András (téma: Zoomery), Márk Gergely (téma: Congregar), valamint Hodicska Gergely (téma: Ustream Watershed API). 

Most néztem, hogy a Meetup amúgy betelt. Több mint százharmincan jelezték, hogy részt vesznek a rendezvényen. Úgyhogy elvileg többen nem fogunk már beférni. De kiindulva abból, hogy 10 százalék általában a pozitív rsvp ellenére sem jelenik meg, a legelszántabbak szerintem nyugodtan ellátogathatnak ma este 7-kor a Bem moziba (térkép). 

Lesz forralt bor, és ha valaki megszereli a mozigépész számítógépét, még talán a Star Wars kópiája is előkerülhet. Az Art Café-ban pedig akár Tarkovszkijról is lehet beszélgetni vérbeli tarisznyásokkal. Minden együtt lesz tehát egy igazi geek bulihoz. Log in!

Címkék: microsoft magyar startup beharangozó meetup ustream turulmeme
2009.01.07. 11:12. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon király ez a Surface. Én nem tudok elmenni ma, valaki meg tudná kérdezni hogy mennyibe kerül? Illetve kereskedelmi forgalomba került már vagy csak a jövő technológiája?
@Vén Márton: marci, ebbol is latszik h ritkan jarsz sheraton hotelekbe :) ott mar ez van a varoteremben. ebbol lehet sejteni az arat...
hali a fészbuk eventhez direkt nem hivtad meg a webisztán csoport tagjait vagy csak elkerülte a figyelmedet a "hivd meg a csoport tagjait gomb" az event szerkesztésénél?
@hírbehozó: Amikor Sheraton hotelekben járok, ott mindig körbenézés nélkül a bár felé veszem az irányt. Talán ezért nem láttam. :)

Azért remélem lekoppintják majd a kínaiak és elérhető áron is megvehető lesz, pl. vendéglátóhelyeknek nagyon klassz lenne.
Őszintén sajnálom hogy nem lehetek ott... ezúttal sem. Ráadásul legalább 15 éve nem jártam a Bem Moziban :)
uh.. remelem beferunk a bem moziba
Lecsekkoltam, lesz a büfében forralt bor, tehát a hideg idő se tartson senkit vissza a mai meetup eseménytől!
Csodálnám, ha a Mac nem jönne ki egy ilyen cuccal, lévén, hogy ebbe a surface-ben az egyik nagy királyság a multitouch, az pedig pont van az Iphone miatt.
Ez a surface iszonyatosan jó!! Engem totál lenyűgözött. WOW