Windows 7 helyett tömegkarambol a Microsoft-szervereken

A Microsoft ígérete szerint ma lett volna a napja, amikor a világon mindenki számára letölthető a Windows 7 operációs rendszer. Persze botorság lett volna azt gondolni, hogy a szerverek bírni fogják a forgalmat. Nem is bírták. 

A hibaüzenet nem az volt, hogy "elnézést kérünk, túlterheltek a szerverek, dolgozunk a probléma megoldásán". Hanem az, hogy "a szájt technikai nehézségekkel küszködik, kérem, látogasson vissza a következő munkanapon".

És ez már a vicc kategória. Mintha előre így lett volna megtervezve, hogy pénteken jól nem bírják majd a szervereink, hét végén mindenki erről beszél, és a hétfői rohamban meg majd lehet töltögetni. 

Amúgy a letöltési oldal Internet Explorerben működik biztosan, és a letöltéshez Live ID-val kell rendelkezni. Úgyhogy ha a mai napnak nem is volt más eredménye, a Microsoft legalább beregisztráltatta a világ összes geekjét a Live ID-ba, és megnyittatott velük egy IE ablakot. Ez már önmagában ügyes marketingfogás. Főleg a nagy Vista-szerencsétlenkedés után.

Hozzá kell tenni, a Windows 7-től senki nem vár túl sokat, de azt a keveset viszont nagyon. És az előzetes hírek szerint teljesíti is az oprendszer az optimális követelményeket. Avagy azért van most a hype, hogy hét és fél év (!) után ismét láthassunk egy működő Windows-verziót.

A Microsoft viszont csak 2,5 millió kulcsot ad ki az új oprendszer bétájához, úgyhogy egyáltalán nem mindegy, hogy hanyadiknak sikerül letölteni a Win7-et.

Címkék: microsoft windows windows7
2009.01.09. 17:56. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Next business day: screencast.com/t/EIkc4DxTxo

Mindezt a "jelentkezési lap" kitöltése majd 5 perc várakozás után.
@dw1: A legjobb a Microsoft Beta Experience szlogen az egészben :)
a snow leopard _úgyis_ előbb jelenik meg, akkor meg kezdheti a vindóz előlről a bétázást, hátha lesz benne valami, amit nem loptak el...
ez a ki mit lopott kitől akkora nagy baromság...
Meglehetős bátorságra, illetve mazochizmusra vall, hogy valaki önként akar bétás windowst :)
VirtuálBoxot a népnek, oszt jónapot. Utána meg Virtuálboxban XP-t a biztonság kedvéért, oszt még jobb napot.

Mindenesetre nemcsak a GUI fejlődik, hanem a marketing is. Bár még mindig kicsit az az érzésem, hogy ha a win7 is csak egy nagy service pack a vistához, de annak mára már annyira rossz neve lett, hogy inkább rebrandolják az egészet.

És jól is teszik, a Vistából már nem lesz sikersztori, a Win7 még lehet.

(Ráadásul mióta kijött torcsin, azóta én is gyúrom otthon, és egyre jobban tetszik, persze csak a legszimplább böngészés, szövegszerkesztés cuccokra hasz7nálom, de mégis).
"Úgyhogy ha a mai napnak nem is volt más eredménye, a Microsoft legalább beregisztráltatta a világ összes geekjét a Live ID-ba, és megnyittatott velük egy IE ablakot."

Az igazi geekek már egy hete telepítették :))
@wakeboarder: az igazi geekek eletukben eloszor szerettek volna kiprobalni h milyen erzes a microsoft honlapjarol legalisan es ingyen letolteni egy oprendszert :)
Végülis ez akkor mindenhol ingyenes :)) Egyébként a hype szerintem annak szól, hogy egy átlag win user is érzi (vagy érezni fogja) a különbséget a vista és a 7-es között. Pedig tényleg nem csináltak sokat, csak kiszedtek rengeteg olyan dolgot, amiben megőrültél a vistánál, és egyszerűsítettek egy csomó mindent.
"Meglehetős bátorságra, illetve mazochizmusra vall, hogy valaki önként akar bétás windowst :) "

Eddig is a bétával árulták a laptopokat a boltban (codename: Vista), ez most már gyakorlatilag release candidate-nek tekinthető. Igaz hogy szétkapja az mp3aidat (tinyurl.hu/Hgd/), de legalább gyors :D
@wakeboarder: én a homegroups dologhoz fűzök nagy reményt, ha végre az oprendszer tudná felhasználóbarát módon megoldani az otthoni hálózat kiépítését, a fájlok szinkronizálását, stb. az tök jó lenne, hiszen a legtöbb háztartás előbb-utóbb úgyis több géppel, telefonnal, stb. fog rendelkezni. Egy jó oprendszernek meg ezt úgy kell tudni kezelni, hogy átlagfelhasználónak se jelentsen problémát bekonfigurálni bármit.
egy kérdés: az ie működik már?
@Asszem:
"VirtuálBoxot a népnek, oszt jónapot. Utána meg Virtuálboxban XP-t a biztonság kedvéért, oszt még jobb napot."

Jó, de már nem lehet kapni legálisan XP-t :-(
szerintem holnap vagy hétfőn koradélutan lesz idealis. Távol kelet már nyugovóra tér, Amerika még nem kel föl.
na pont a homegroup :)) látja az imacet, de semmi több...
@John42: szerintem torrenten biztos lehet kapni, akár "dobozostul" is...
@Asszem: Mint a Win98 3rd edition = Windows Millenium Edition :D
Az az egész vista fikázás csak egy rakás sz@r már bocsánat, aki nem fikázza az már csak láma köcsög lehet semmi más, így aztán mindenki beáll a sorba.Érdekes, normális vassal a környezetemben senki se szop a vistával, csak ez ugye elég "ciki", menőbb ha fikázunk valamit. A sok SZERINTEM igazi láma meg ugrik, és tölti a bétát csak azért, mert az a menő. Külföldön már egyre kevesebb majommal találkozik az ember, az ottani emberek MAGUKNAK élnek, és nem a SZOMSZÉDNAK. Aki meg annak él ( vegyünk új kocsit mert a szomszédnak is az van, vegyünk 127-es lcd-t mert már a "Juliék is vettek" stb... ) az meg is érdemli... ennyi. Úgyhogy az hogy ki a láma, csak nézőpont kérdése
btw én sokat várok a Win7től...
már elnézést, én egy hete letöltöttem ezt a bétát, meg a pre-beta óta telepítgetem egy ilyen 20gigás vinyómra ami pont az ilyen tesztelgetésre van, és jelenleg egy 1.6os procival a gépben 1.5giga rammal, 128as videókártyával a béta windows7 sokkal gyorsabb mitn a frissen telepített xp-m... pedig sokkal csicsásabb mint a vista. szal kéretik nem ledegradálni hogy a windows7 cska egy service pack a vistához, mert ég és föld. jah és amíg a vista a hálókártyámat és a hangkártyámat a vistás driverrel se ismerte fel ( egyik változatban sem! ) addig a windows7 kérdésnélkül együtt működött mindennel, olyannyira hogy rádugtam a nyomtatómat amit xp alatt 30perc felismertetni és telepíteni, és egyből felismerte kb 3mp-ig telepített, és még a nyomtató ikonja is azonos a nyomtatóval ( magyarul ugyanúgy néz ki, még a matrica is ottvan a tetején :-D )
szal kéretik nem fikázni mindenki próbálja ki, mert már ez a béta is sokkal stabilabb és jobb mint az xp, és a vista volt...
@SpencerBarnes: ezt most így hogy, meg kinek? :)) Még csak a láma szót sem használta senki.

Nem hinném hogy menőségből töltik a bétát...legalábbis kevés csaj bukik erre :))
Én tegnap töltöttem le a Microsoft Connect oldalról a win7 betát. Nem tudom milyen IE oldallal szívatott egyeseket, de én Firefox alól csináltam mindent és egyszer kért IE-t.
A letöltéshez ajánlottt File Transfer Managert, de az már fent volt a gépemen.

A Vista fikázás meg tényleg unalmas kicsit...
@SpencerBarnes: nah, én aki használtam többféle Vistát, munkából adódóan mondhatom, hogy a legjobban használható verzió az enterprise, az meg ugye bótban nemvan... az Ultimate az megette a hardveremet... sok dologban nehézkes. Az XP sokkal jobb... nem mondom, a Vistában vannak jó dolgok...
ez egy automatikus hibaüzenet, ez jön fel akkor ha olyan hiba következik be, aminek a javítása emberi beavatkozást igényel. ezért írja, h a következő munkanap, mert akkor lesznek bent a kollégák. nyilván most nem ez a helyzet, hanem már most szorgosan mentik a menthetőt.
a levont következtetés kicsit messzire ment, nem?

bírom a mac-es arcokat :D
nem baj, h a widgetesdi is csak 2 évvel azután jött, h ms demózta longhorneban a gadgetesdit.
meg a time machine is mint egy lebutított 2k system restor (hol van az attól, ami visában van...), SJ jól előadta, mint világmegváltó újdonságot.
leporard feketés/átlátszós designjánál sem lóg ki a lóláb...
Részerol a Windows Windows marad. :D
Ezalól a Vista kivétel, mert részemrol tényleg nem lett valami nagy durranás.

Majd meglátjuk mit tud a Windows 7.

Előre nem iszok a medve bőrére, tehát inkább megvárom a véglegest. :D
Azért azt állítani, hogy a windows vista egy nem működő operációs rendszer, az elég nagy csúsztatás és divat mostanában.

Habár nagy az erőforrásigénye kétségtelenül, de amióta megkaptam a géppel együtt, semmi baja sem volt még. Egyszer sem állt le, vagy fagyott, ilyesmik.
Az xp-n annyi bajom volt, nem működő explorer, fagyások, belassult rendszer pár hónap után, hogy a végső megoldás mindig az újratelepítés volt.
Nem értem én ezt a hozzáállást.
Elnézést, az előbb elgépeltem. Szóval nekem egyszer sem kért IE-t!!!!
ugyanmár, a release számít nem a kulcsok, majd felrakják torrentre aztán lesz nemulass:D
"Az xp-n annyi bajom volt, nem működő explorer, fagyások, belassult rendszer pár hónap után, hogy a végső megoldás mindig az újratelepítés volt."

hát ha az explorert használtad az sok mindent elárul :D a vista meg alapjáraton lassabb mint az xp kérdés hogy a sebességi gondjaid hogyan oldotta meg....
ChPh, úgy látszik, megártott neked anno a bulinet, hogy vindózt használsz...:P Nekem három napig volt a céges notebookomon Vista, és amikor nyomtatás után a nyomtatót, amire nyomtatta, lelökte a hálóról, inkább visszament rá az XP... Szóval jó ez a Vista, legalább még egy érv a linux mellett.
jah és xp fagyást utoljára szar HW mellett láttam... azt se tudom hány éve volt.
@SpencerBarnes:
Bezzeg te véletlenül sem felvágásból emlegeted, hogy milyen erős géped van, amin elmegy a vista.
Barom.
Én meg Vista fagyást nem láttam az utóbbi másfél évben és sose volt vele semmi gond.

Hajrá MS!
Jó a 7-es. Több mint egy hete próbálgatom, eléggé rendben van. Szép, kezes, egy régebbi Prescottra felment félórán belül. Nagyon szép az animáció, mikor felébred, meg a 8-as explorer is megy. Egyelőre azonban NT-nek azonosítja magát.
@Artie: :D Nem, nem ment az agyamra, de légyszi lődd be a TV tunert és örömmel használok linuxot, de nem megy... evvan (mellesleg írhatnál pár sort, hogy élsz-e :D)
@cantor: hát ez nem sok újdonság az xphez képest, nem csoda hogy az emberek nem váltottak...
torrent oldalakrol nem halott a MS? :D
@darkatti: épp ezt akartam írni. Meddig tartana beállítani egy trackert? És akkor nem a három gigás iso-t kellene tölteni, csak a torrent fájlt. Amihez ugyanúgy megoldhatnák a regisztráció-kódmegadás módszert.
Csakhát -gondolom- a ms-nak torrent=warez (pfujj!)
gyerekek, torrentről miért nem jó? :D
Fél óra alatt felmegy a 7-es? Annyi idő alatt ubu már frissíti is magát :D
lynx: én nem bántottalak meg, nem tudom mire "barmozol"...nah, ez is jellemző...gondolom kb. a fiam lehetnél korban, de arcod az már van.Gratulálok. Egyébként meg használni kell az eszed, nem csak nézni ki a fejedből, és neked is lesz ahogy Te nevezed "erős" géped...aki meg gyorsaságot akar miért nem tesz fel win95-öt? Ha kell adhatok, van eredetiben 2 db a fiókban.
hetek óta win7-ezek, pár perce a legális beta is felkúszott a gépemre

_ÉS JÓ A WINDOWS 7_

már most jobb, mint a vista valaha is; és szerintem a végleges jobb lesz, mint az XP SP2(3).

szóval divatból senki ne fikázza, próbálja ki.

(csak a kedvencem: 14 hónapos laptopom van, az aksija már nem tökéletes, de még működik, xp-t wifi-vel kb. 1 órát bír. A Win7-et másfél órás működés után hibernáltam, majdnem egy nappal később is talpra állt a rendszer az aksiról 11 mp alatt!!!!!!!)
mostmár teljesen eltüntették a letöltőoldalt cska azvan kiírva hogy coming soon
" egyáltalán nem mindegy, hogy hanyadiknak sikerül letölteni a Win7-et."

Dehogynem, kedden fent lesz torrenten ;)
vista jó, gyorsan bootol, csak kell alá némi vas, h jól érezze magát. quaddal és 4g rammal remek dolog, sokkal remekebb, mint az xp bármikor is volt. viszont a követelményeit kicsit optimistán adták meg, bár ez az Xpre is igaz volt.

gondolkodom lekapom énis, úgyis migrálni kéne x64re.
vista: 1 éve használom, soha nem fagyott le, minden működik rajta.
w7: 1 hónapja használom (pre-pre beta), soha nem fagyott le, minden működik rajta.
A hardver igénye töredéke a vistának.
Miért fikázzátok????
"Fél óra alatt felmegy a 7-es? Annyi idő alatt ubu már frissíti is magát :D "

már vista is telepítés közbe frissíti magát. 30p után teljesen használatra kész, legfrissebb driverekkel együtt.

//cikkhez:

Update on Windows 7 Beta Availability
Posted by:
Brandon LeBlanc 02:53 PM Friday
Jan 09, 2009 15 Comments


Due to very heavy traffic we’re seeing as a result of interest in the Windows 7 Beta, we are adding some additional infrastructure support to the Microsoft.com properties before we post the public beta. We want to ensure customers have the best possible experience when downloading the beta, and I’ll be posting here again soon once the beta goes live. Stay tuned! We are excited that you are excited!

windowsteamblog.com/blogs/windows7/archive/2009/01/09/update-on-windows-7-beta-availability.aspx
Szerintem sem rossz cuccos a Vista. Egy elég gyenge laptopon hajtom (1,7 Celeron, 1,5 GB RAM). Telepítés után a legtöbb csicsát leállítottam rajta, így egész használható.
ahahah ay angeldayyel egyutt ti vagytok a magyar IT legszanalmasabb senkihazi kontarjai akik semmi masra nem kepsek csak a macosre hokizni mikozben gaypornot neztek steve jobs foszereplesevel

omghax@test:ph$wget download.microsoft.com/download/6/3/3/633118BD-6C3D-45A4-B985-F0FDFFE1B021/EN/7000.0.081212-1400_client_en-us_Ultimate-GB1CULXFRE_EN_DVD.ISO
--22:26:45-- download.microsoft.com/download/6/3/3/633118BD-6C3D-45A4-B985-F0FDFFE1B021/EN/7000.0.081212-1400_client_en-us_Ultimate-GB1CULXFRE_EN_DVD.ISO
=> `8kjak3'
Resolving tinyurl.com... 85.255.210.131, 195.66.135.131
Connecting to tinyurl.com|85.255.210.131|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 301 Moved Permanently
Location: download.microsoft.com/download/6/3/3/633118BD-6C3D-45A4-B985-F0FDFFE1B021/EN/7000.0.081212-1400_client_en-us_Ultimate-GB1CULXFRE_EN_DVD.ISO [following]
--22:26:45-- download.microsoft.com/download/6/3/3/633118BD-6C3D-45A4-B985-F0FDFFE1B021/EN/7000.0.081212-1400_client_en-us_Ultimate-GB1CULXFRE_EN_DVD.ISO
=> `7000.0.081212-1400_client_en-us_Ultimate-GB1CULXFRE_EN_DVD.ISO'
Resolving download.microsoft.com... 87.248.218.128, 87.248.218.126
Connecting to download.microsoft.com|87.248.218.128|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 3,387,009,024 (3.2G) [application/octet-stream]

79% [====================================================================================> ] 2,690,910,765 371.03K/s ETA 11:18
@John42: Miert,volt akinek legalis volt? :D
ubuntu, macosx, istenem, ki nem szarja le mire vered a répád? a világ nagy része microsoft oprendszert használ, így joggal várja mindenki, milyen lesz.
@lolcode: KOszi szepen a linkeket!
"A Microsoft viszont csak 2,5 millió kulcsot ad ki az új oprendszer bétájához, úgyhogy egyáltalán nem mindegy, hogy hanyadiknak sikerül letölteni a Win7-et."

Azt hittem kulcs nelkul telepitjuk,es aktivaljuk egy " segedprogival" :D
MINDEN geek nevében kikérem magamnak.
Ha egyszer végre menni fog, akkor itt lesz a product key is. (Addig a technetre dob..)
www.microsoft.com/windows/windows-7/beta-download.aspx
Szerintem a következő, de minimum az azt követő Microsoft oprendszer már ingyenes lesz...addigra úgyis a keresés és a reklámfelületek értékesítése dönti el a versenyt.
Csak szólok, hogy lolcode linkje a 64 bites verziót szedi le, a 32 biteshez tessék kivenni az "X"-et a "FRE" elől.
A Vista tökéletesen működik csak megfelelő vas kell alá. Tipikus Magyar mentalitás amúgy. Tessék felfogni, hogy más országokban félévente tudnak VGA kártyát cserélni+alatta az egész gépet. Akinek meg lassú a vista az használjon szaros xp-t v. win98-at esetleg 2000-et. Végső megoldásként cserélje le az elavult tetü lassú P4HT-s akármennyi GHz-es szarját 1 Core2Duo-s cumóra. És ez vonatkozik az AMD procis gépek tulajdonosaira is.
Beszarok. Végre a Microsoft csinál egy fasza Windowst és kipróbálás nélkül elkezdik fikázni.
a dock utanzatot kicsit szebbre is meg lehetett volna csinalni
ezek a negyzet alaku keretek...
nagyon csunya
@lolcode: Köszi a linkeket, ez legalább tényleg működik. Kíváncsi vagyok, hogy milyen az új rendszer, bár az tuti, hogy csak virtuális gépre fogom csak felrakni.
@devvil80: Tökéletesen igazad van. Mára már a Vista kiforrta önmagát. Jó MS szokásokhoz híven, szükség van egy kis időre, amikor minden nagyobb hibát kijavítanak.

Aki meg a sebességére panaszkodik, az tényleg ne használja, vagy pedig fektessen némi pénzt a gépébe. A Vista egy ma kapható közepes gépen vígan elfut. A 2-3 éves roncsokara nem kell feltenni.

Elég egy 2 magos processzor, 2 GB RAM és egy mostani középkategóriás videokártya.

Aki ezt nem tudja finanszírozni, az maradjon az XP-nél. De ne is akarja letölteni a Windows7-et, mert az is csak köhögni fog a gépén.
@ZsibaF1: Unalmas, unalmas...de ha egyszer egy rakat szar, akkor nem lehet dicshimnuszokat zengedezni róla...
@devvil80: mondjuk nekem kevés bajom van a vistával (igaz, laptopon, előretelepített rendszert használok), de a M$ mentalitásáról is beszélgethetnénk éppen... ;)
geekek IE-vel es liveID-vel, hihi :)
BTW jo moka, h a fel vilag a virtualizalast fejleszt, erre platformfuggo bongeszo kell a downloadhoz. shiny! :)

ok, ez igy eros volt, az en fel vilagom virtualizal, akinek bongeszesre, msn-re, excellre, jatekra es kell, annak tokeletes valasztas valszeg(bar nem ertek a lovakhoz)
Nekem "2-3 éves ócskavasam van", XP-vel. Végszükség esetére pedig egy tizenéves ócskavasam 98-cal :)
Filmet a tévémen nézek, játszani meg eszembe sem jut számítógépen. Hiába, ilyen is van...
Hálózatot építeni, üzemeltetni ezen is tudok....aki XP-n nem tud, az mással sem fog tudni. Mivel nincs hiányérzetem, ezért mi a f@sznak cserélném le bármire is???
Szóval: 1 bajom van az XP-vel, hogy hízik, bár biztosan erre is van megoldás.
Lehet , hogy évek múlva a 7 is kihízza a partícióját...?
Ezzel együtt - mérnök lévén - híve vagyok a kísérletezésnek.... na de egy "szoftveróriás", vagy mi a szar, ne kísérletezzen, főleg ne rajtam, hanem fejlesszen.
Ami hiányzik, az a bizalom. Ez persze nem jelenti azt, hogy kis(ebb) szoftvergyártók karjai között kell elélvezni, ha már a naggyal nem megy.
Még 1: közeli barátom visztázott egy ideig - kétmagos erős gépen -....egy ideig. Aztán rakott fel egy XP-t, pedig neki tetszett a viszta, tényleg mindent megpróbált, hogy szeresse....
Megjegyzem, hogy amin a Vista települni sem akart ("2-3 éves szar", mert ugye nem mindenki "újgazdag", bizony) azon a a windows7 Beta minden probléma és lassulás nélkül elketyeg.
A barátnőm laptopján Vista Home leledzik, de akárhányszor a kezembe veszem 10 perc után ordítok és rohanok vele az ablak felé. Eddig még mindig sikerült lefegyverezni, mielőtt kibasznám az ablakon.
Tudom, ez csak előítélet, mert a Vista nem szar, csak rosszul viselem a változásokat...
ODIV!
Pszichológus segíthet.
A Vista egy jó vassal tökéletes is lehet, akár (célfüggően). Előttem szólók megerősítették néhányan. Csak türelem, + 1 jó ferrum. OK?
@Monster:
Szia kevesebb sokkal kevesebb a problémám a win7-tel mint a vistával volt.Egy hete járatom vele a gépemet nagyobb hibát befagyást nem tapasztaltam most sokkal jobb mint a astal ala vista!!:)
Letotottem,feltettem,kiprobaltam,leszedtem.
Nekem jonak tunt,tenyleg kevesebbet eszi a rendszert,mint a Vista,de nekem egy uj op rendszer helyett inkabb egy megkopasztott vistara hasonlit.Nem tudom ki hogyan van vele,de nekem a talca nem jott be.A regi szamomra hasznlhatobbnak tunik ebben a pillanatban,de valoszinuleg ehhez is csak hozza kell szokni.Van benne rengeteg ujdonsag es pozitivum,de azert en varok a megjelenesig.
Egyebkent nekem a Vistaval sem volt sok bajom.Ami nem tetszik benne,hogy kell ala legalabb 2Giga memoria,hogy elkezdjen normalisan mukodni es,hogy nalam valami oknal fogva allandoan cseszegeti a merevlemezt.Az XP-nel es a Windows7-nel sem tapasztaltam hasonlot.Viszont egyszer sem fagyott meg,es a SP1 ota meg gyorsabb is.En megvagyok vele.
Letöltöttem, kértem egy keyt, megkaptam, mi ebben a nehéz?

(Najó, a letöltés a már említett linkről történt, de legalább eredeti MS forrásból, kulcsot meg a Windows blogban írt script segítségével halásztam egyet. De összejött öt perc alatt. Tiszta vidámpark.)

:)))
Taskbar bütykölése: jobb klikk -> properties -> taskbar buttons -> "combine when taskbar is full"

mindjárt használhatóbb és szerethetőbb lesz :))
@petesejt: Hány lapon nyomtad? Nekem 10 megy folyamatosan dél óta, és semmi...
Na most nekem is adott egyet.
@wakeboarder:
Ott a pont. Most kiadták a Windows Vista Light verziót egy Design Pack kiegészítéssel.

Kiherélték az egészet, néhány menüpontot átkavartak és nesze neked jó nép. Itt a Windows7.

Tényleg ennyit tud?
Inkább módosítom a nevet.
Windows Vista ServicePack 3 lesz kiadva önálló termékként. Amiben opcionálisan lehet telepíteni azokat a komponenseket, amit a Vista egyébként kéretlenül felrak.

Ezzel megindokolható miért érdemes áttérni rá, mert ebben már ki lesznek javítva a Vista hibái (és beépítenek újakat).
@mcal: "Aki meg a sebességére panaszkodik, az tényleg ne használja, vagy pedig fektessen némi pénzt a gépébe. A Vista egy ma kapható közepes gépen vígan elfut. A 2-3 éves roncsokara nem kell feltenni."

Az emberek honnan szerezzenek piff-paff annyi pénzt, hogy vegyenek egy mai "közepes" gépet? ;)
Az emberek döntő többsége örül, ha egyik napról a másikra nem hal éhen, nemhogy még sok ezerért vegyenek gépet.

Attól mert oreg egy gép, még nem biztos, hogy roncs. Nézd meg blogomban (jelenleg) legutolsó bejegyzést FireWire kártya címmel.

6 éves gép, 1,5GHz proci, 352MB RAM (96+256), 16MB integrált videó kari, integrált hang kártya.

Vígan futkározik rajta az XP, a Linux. A nagyobb teljesítményt igénylo programokra (Delphi Studio, ArchiCAD) kicsit tobbett kell várni, de amint betöltődtek már elrohangásznak maguknak...
@Imrityinko:
A teljesség kedvéért az írásom vége:
"Aki ezt nem tudja finanszírozni, az maradjon az XP-nél. De ne is akarja letölteni a Windows7-et, mert az is csak köhögni fog a gépén. "

Mert nem mondtam, hogy mindenki cseréljen hardvert. Tudom, hogy sokaknak erre nincs lehetőség. Régi hardver, régi oprendszer párosítás a megfelelő.
gyerekek itt annyi a sötét ember hogy én soha többet nem olvasom a webisztánt ezután...
aki azt írja a windows7-re hogy egy vista light verzió egy skinpackkal, az a világ legsötétebb, leprimitívebb idiótája, és ilyen suttyó NE használjon se számítógépet se internetet, mert csak kiröhögteti magát. és előbb próbálja ki, mielőtt véleményezi ( ha meg annyira csóringer hogy az ő gépén nem futna, akkor meg nem a szoftver szar hanem az ő gépe, nem a szoftvert kell fikázni... )

szal mielőtt valaki ír róla valamit, könyörgöm töltse le, próbálja ki, mert ez szánalom amit itt egyesek írnak...
A vistát én anno feltelepítettem egy ismerősömnek, aki előtte sok évig win2000 sp4-et használt (betonstabil volt az már).
Nekem elég volt nagyjából egy óra a vistából, hogy úgy döntsek, jó nekem az xp :)
Lassú volt (tök új, kétmagos procis gépen, 4 giga rammal), legalábbis az xp-hez képest tetűlassú, sok, a telepítés igénybe vett vagy három órát (vista+javítások), mindezek után a scanner és a nyomtató meg sem volt hajlandó nyikkanni alatta, és mindenre négyszer rákérdezett.
Ismerősöm mondta, hogy ha már ennyit szarakodtunk vele, hagyjuk fent, majd nyomtat / scannel azon a gépén, amit lecserélt erre az új gépre, használja a vistát.
Kb. 3 hónap múlva leszedette, és felrakatott egy xp-t, mert agyhúgykövet kapott tőle, nem bírta tovább :)

A win7-ről nem írok rosszat, mert még nem próbáltam, de valszeg azt is csak akkor fogom először feltenni, ha már legalább a sp1 kijött hozzá.
@wakeboarder: Ember!! A legjobb fícsört akarod kikapcsolni a win 7-ben?? Érzel te? :)
@mcal: én csak a felszínt látom, mint user, tehát akkor mondható az, hogy a motorháztető alatt a win7-ben semmi extra változás nincs a vistához képest?
Ha egy Vista alatt kikapcsolgatja vki azokat, amiket a win7 be sem kapcsol, plusz uninstallálja a kivett cuccokat, és lemond az új taskbarról (ami nekem egyébként tökre tetszik), akkor megkapja a win7-et?

És még fizetni is fog érte?
@mcal: ööö... hogy lehet más a memóriakezelése, ha ugyanarra a kernelre épül, mint a Vista?

Legalábbis ezt olvasni mindenhol.
A google-nel vagy az amazon cloudjaban kellett volna hostolniuk a d/l szervereiket, azok legalabb ertenek hozza :)
@mcal: szerintem nagyon jol latod ezt az egeszet.En csak mezei felhasznalo vagok,de teljesen egyetertek veled