Kövesd Obama beiktatását a weben!

A választási kampány hajrája után után most ismét Obama körül forog a web. Nézzük is, hol érdemes online követni a történelmi eseményt.

1. CNN Live with Facebook Minden bizonnyal a legjobb közvetítést most is a CNN.com fogja nyújtani. Az amerikai hírtelevízó összeállt a Facebookkal, így a közvetítés oldalán nem csak a kifejezetten a netezőknek szóló folyamatos élő közvetítést nézhetjük, de az ismerőseink (vagy akár a teljes Facebook közösség) valós idejű reakcióit is nyomon követhetjük. Akinek van Facebook accountja, az oldalon be is jelentkezhet, és a státuszüzenet sorba gépelheti pillanatnyi benyomásait, miközben a másik ablakban élőben nézheti a washingtoni történéseket. 

2. Ustream Live A másik élő képes, kifejezetten a netező közönségnek szóló közvetítés a Ustreamé. Az események ideje alatt a fejkamerával készült tudósítások mellett a hivatalos programot is adják. Akinek van iPhone-ja vagy iPod Touch készüléke, az a kütyüjén is tudja fogni az élő adást.

3. WBZTV HD Akik hd minőségben szeretnék online követni a fejleményeket, azoknak a CBS élő feedjét ajánljuk.

4. Twitter #inauguration A Twitteren az #inauguration jelölést tartalmazó twiteket érdemes követni a közvetítés ideje alatt. 

5. CNN/Photosynth Az eseményről készült fotókat leginkább a CNN The Moment rovatában élvezetes végigböngészni. Itt ugyanis a Microsoft csúcstechnológiájával teszik a lehető legszemléletesebbé a digitális fényképeket.

6. Mass Observation Project Akik inkább olvasni szeretik a történéseket, azoknak most kivételesen nem a mainstream hírszájtokat, és nem is egy csokor blogot ajánlunk, hanem egy kísérleti projektet. (Mi az az MOP?) Az esemény megfigyelési twitjeit itt lehet követni.

7. Inauguration Speech Generator Akiket az egész nem érdekel, vagy csak nem lesznek gépközelben, azok előre legenerálhatják Obama beiktatási beszédét. Nagyot nem lehet tévedni. Jó szórakozást hozzá.

Címkék: média politika
2009.01.20. 16:10. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megvan mi fog kijönni a könyökömből az elkövetkezendő pár napban. Az oké hogy az USA-ban rá vannak pörögve, de csak én érzem úgy hogy a magyar média túlbuzogja a témát? Jó amúgy szimpatikus a srác meg minden (a püspök nem).

Vajon hány forintra kellene felvinni az eurót, hogy kicsapja Obamát az index főcímből? :)
Így van, a Jooston is élőben ment, igen jó minőségben, én is ott néztem: www.joost.com/Obama_Inauguration_Live
Nem nézem, és nem érdekel. Rendes cikket a népnek. :)