iObama az offline Fehér Házban

Minden kétséget kizáróan Obama az Egyesült Államok első geek elnöke. Most nem csak arról van szó, hogy tudja, mi az a netsemlegesség-ügy, sőt, határozottan ki is áll mellette. Hanem arról is, hogy az újonnan beiktatott elnök eltökélt abban, hogy adminisztrációja a lehető legjobb és legújabb technológiai eszközöket használhassa a munkavégzéshez. A Fehér Háznak mostantól technológiai vezetője és újmédia igazgatója is lesz. Ilyet se látott még a Pennsylvania Avenue 1600.

Obama vérbeli geek. Ezt onnan is tudjuk, hogy minden biztonsági kockázat ellenére visszakönyörögte BlackBerryét. Ugye még a választási kampány idején jelent meg az amerikai sajtóban a hír, hogy Obamának - amennyiben megválasztják - el kell búcsúznia kütyüjétől.

Akkor úgy tűnt, hogy Blackberry-függőségéről - az elnöki hivatalért cserébe - hajlandó lesz lemondani Obama. De nem. Elnöki poszt ide vagy oda, Obama nem tud BlackBerry nélkül élni. 

Ehhez képest nagyot nézhetett Obama és stábja, amikor beléptek a Bush-adminisztrációtól megörökölt Fehér Házba. A nyugati szárnyban használaton kívüli telefonvonalakat, hat éve telepített wines számítógépeket, no wifi zónát találtak a MacBookkal és okostelefonokkal felfegyverzett stábtagok. 

Jobb ötlet híján néhányan előkapták zsebükből mobiljukat, és Gmail-fiókjukban nézték meg leveleiket. 

Világossá vált számukra, hogy itt az elmúlt években teljes technológiai sötétség uralkodott. Mondjuk mit is várhattunk attól az elnöktől, aki...

Time to go online.

Címkék: politika videó obama
2009.01.22. 18:50. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vö: valleywag.gawker.com/5137084/technologys-white-house-of-horrors

"This is not a story about digital pioneers getting cast back into the Stone Age; it's about a privileged elite learning how the rest of the country has to work. Those "six-year-old versions of Microsoft software"? That must mean Windows XP. "
Hát nem tudom, sztem (kiindulva pár hazai ügyfélből, akiknek dolgozunk...) ha a Fehér Házban valaki minősített adatot próbál meg gmail-en keresztül olvasni/továbbítani, az rövid időn belül házon kívül találhatja magát... (vagy egy másik házon belül, ahonnan pár évig nem jön ki...)
A BlackBerry-nek nem semmi ingyen reklam ez. A gyarto helyeben meg egy olyat is bevallalnek, hogy egy szemelyre szabott BB-t is kiadnek Obama reszere.
nem fogadhatja el, az lefizetes lenne.

egy 3350$-os beepitett titkosito processzoros okostelefonja lesz. az NSA vizsgalta be, hogy megfelelo-e
@M. Adrián: Nyitott kapukat döngetsz - már meg is csinálták! :) Magyar pénzben kb. 700 ezerért :)
Nekem erősen úgy tűnt a cikkből, hogy a bberry helyett sectera edge-et fog valószínűleg használni.
BlackBerry, mint a neve is mondja nem fehér embernek való :)
Mondjuk belinkelt videón a riportenő sem nagy guru. Ki akarja próbálni, amiről Bush beszélt, hogy Google térképet nézegetett a neten, és panaszolja, hogy neki is a producert kellett segítségül hívnia, hogy a Google Earth-öt installálják a gépére.

Nem volt világos, hogy egy maps.google.com miért nem volt elég ehhez...
Geek-elnök. Meghalok. :D Micsoda kampány...
Eleg valoszinu, hogy belso kampany es PR az internetnek meg az informatikanak. Ha elkezdik e-siteni a kormanyzatot, az egy csomo keresletet general az informatikai iparnak es egy jo rakat fejlesztest general, amit aztan kifele is el lehet adni. Marpedig valahova menekulni kell az indiaiak meg a kinaiak elol.

BTW 700 rugo soknak tunhet egy teloert, de egyedi fejlesztesert szinte semmi, tehat jo esellyel nem is arrol van szo. Vagyis vagy letezett mar eleve ez a 'szupertitkositott' (superencrypted LOL) BB vagy csak raraktek nehany mar amugy is elerheto szoftvert. Ha csak a levelezeset feltik es nem mondjuk a hivasait akarjak atrakni titkositott csatornara, akkor nem is kell belenyulkalni az alap OS-be, kereskedelmi szoftverekkel megoldhato az egesz.
"BlackBerryét" --> BlackBerryjét helyesen
@z1:

És akkor már így: "BlackBerry-jét"
@Sofokles: hát de nem. Csak akkor kötőjelezünk, ha néma a szó utolsó hangja.