Növekszik a Citromail, mert végre megérkeznek az elküldött levelek?

A Citromail ma kiküldött sajtóközleményéből idéznék: 

A növekedés egyik oka az év végén 2 gigabájtra növelt tárhely, valamint, hogy 2008 nyara óta jelentősen fejlődött a CitroMail levélküldési és - fogadási minősége, így mostanra gyakorlatilag megszűntek azok a felhasználói jelzések, amelyek arról szóltak, hogy valaki nem kapott meg egy levelet.

A Citromail növekedésének oka - a tárhelynövelés mellett - tehát az, hogy végre valahára nem vesznek el a felhasználók levelei? Remélem én értem csak rosszul a fenti mondatban rejlő ok-okozatiságot.

Mindenesetre örvendetes, hogy 2009-re újabb magyar webmail szolgáltatónak sikerült elérnie azt a színvonalat, hogy az elküldött levelek hiánytalanul meg is érkeznek a mailboxokba. Valamint, hogy 2 (azaz kettő) gigabájtnyi tárhelyet biztosítanak a leveleknek. (Van még olyan webmail szolgáltatás, ami ezt nem tudja?)

Amúgy a sajtóközlemény a nemrég hatályba lépett "eDM-törvény" miatt szükségessé vált új felhasználási feltételekről szól. Meg arról - ami egyébként valóban impresszív -, hogy tegnap rekordszámú, majdnem 400 ezer egyedi látogatója volt a Citromailnek.

Nem vagyok citromailes, de nem tartom teljesen elképzelhetetlennek, hogy éppen az új adatvédelmi szabályzat elfogadása miatt lépett be a szokásosnál több felhasználó a Citromailbe tegnap.

Remélem ezt majd cáfolják vagy megerősítik citromailes olvasóink.

Címkék: stat magyar webmail citromail
2009.02.04. 12:50. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Tájékoztatjuk, hogy ajánlatunkat a CitroMail.hu ingyenes levelezőrendszerbe történő
regisztrálásakor megadott paraméterek és beleegyezés alapján kapta meg.
Az elektronikus levél beállításait a Beállítások / Általános beállítások menüben módosíthatja."

ennyit a citromailról. egy szenny.
Összefoglalnál vki mi az újdonság ebben az "eDM-törvény"-ben?
Lehet én vagyok a vak, de nem találok a citromailben "ez a levél spam" lehetőséget. Ha valami vérciki, hát ez az.
vannak egyáltalán ennek a blognak citromailes olvasói? hogy képes fentmaradni egy ilyen szolgáltatás?
én használok citromailt. webáruházakban, fórumokon, regisztrációknál ezt a címemet adom meg, innen át van irányítva egy gmail címre. tele van spmammel. a józsibácsi céllövöldéjétől kezdve az állásajánlatokig jön rá mindenféle trutymó, amit persze az én "belegyezésemmel küldtek". ha jól emlékszem anno a regisztrációkor a cipőméretet és a szomszéd életkorát is meg kellett adni, különben nem enged tovább. eldobható mailcímnek jó, de másra nem.
Nekem van/volt ilyen citromail-es accountom, próbából, de már régóta nem használtam. Most az előbb be akartam lépni, de beléptetés helyett az új regisztáció oldalra visz.
Lehetséges, hogy ezek megszüntetik a postafiókot, ha egy ideig nem használja az ember?
a citromailes címet nem csak a 13 éves kislányok használnak?
@Gyulus: Asszem ha 3 hónapig nem lépsz be webes felületen, akkor törlik.

Amúgy nekem is van egy citromailes címem, de kb csak dísznek. Megmaradt régről.
Na, most beléptem a webes felületre (nekem is régről maradt egy citromail-es e-mail-címem). Az adatok megadásánál kitöltöttem mindent (természetesen, nem teljesen valós adatokkal ;-)). Érdekes, hogy amíg nem jelölöd meg a "Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott elektronikus elérhetőségeimen a CitroMail.hu oldalt is üzemeltető Sanoma Budapest Zrt. közvetlen üzletszerzési célból megkeressen." lehetőséget, addig "Minden mezőt ki kell tölteni" üzenettel nem enged tovább. :D
Régóta próbálom megérteni azokat, akik citromailt, freemailt és ezekhez hasonló szemetet használnak levelezésre.

Mégis mi visz rá valakit arra, hogy regisztráljon például a citromailra? A neve? Jó, tegyük fel, hogy a neve; de a regisztrációnál szükséges több oldalnyi adat megadása se tántorítja el őket a regisztrációtól?

Ha jól sejtem, akkor az "eDM-törvény" az újságokban is olvasható új törvény, ami arról szól, hogy ezentúl minden magyar szolgáltató naplózni fogja, hogy kinek, mikor, milyen e-mailt küldtél, a levél teljes szövegével együtt (tudjátok, mint a KGB idején).

Aki ezek után se vált a gmailre, az egyszerűen bolond, nem normális. (a tévhittel ellentétben a gmailesek nem olvasnak bele a leveleidbe, csak egy script fut le levél fogadásnál a weblapon, ami kiszűri a kulcsszavakat a levélből)
@moli: ez is jó, bár mpp.hu -t szoktam néha napján. citrom azért jó, mert ha nagy szükség van rá akkor vissza tudom keresni az 1 évvel ezelőtti regisztrációt is.
Nekem is van citromailem, de tényleg megszüntetik 3 hónap inaktivitás után.

Ráadásul hiába van beállítva az átirányítás, semmi figyelmeztető levél nem jön. :-(

De ez sok más helyen is probléma.
@nyomasek_bobo: Átirányítás? Képes vagy megadni a citromail felületén a saját címedet, hogy a citromail tudja, mire irányítasz át, vagyis mi a használós címed, hogy spameket küldhessen? Nem egyszerűbb, ha Gmailben állítod be a POP3 fetchinget és akkor nem tudják meg a címedet?
Amúgy a sok adat megadása miatt egy Gmail címet gyorsabb regisztrálni, mint egy spameknek létrehozott citrót, úgyhogy ez sem érv mellette.
@penge™: otthon van spamfilter :-)

Gmailem meg nincs, mert a hülye automatikus bejelentkezési szokásait nem tudom megszokni.
offtopic, de ha mar novekedesrol van szo... facebook felhasznaloszam novekedes orszagokra bontva:
spreadsheets.google.com/pub?key=pjcyC1ln1RV3jfceC_ruRag
Hírbehozó,

Nézz be az ÚMD blogba a látogatottsági adatok miatt. A 400e nem a tavaly elkezdődött adatfrissítés eredménye.

A pohár félig üres. ;)
A c2 még mindig 100 MB-nál tart... igaz, ott több, mint egy éve semmilyen fejlesztés nem volt. (csodálom, hogy még működnek...)
@JackR:
"Régóta próbálom megérteni azokat, akik citromailt, freemailt és ezekhez hasonló szemetet használnak levelezésre."

Én pl 1998 óta használok freemailt. akkor nem volt nagyon sok választék, szóval... és azóta vagyok freemailnél. (igaz az akkori eredeti címemet már megváltoztattam, mert annó még sok fórumban és GB-ban megadtam és hát idővel jócskán jöttek a spamek. annó nem sokat tudtam még erről a dologról. meg talán akkoriban ez a dolog csak kezdődő jelenség volt.) Egyébként meg minek regeljek máshova, ha ami van számomra tökéletes? Azét mert csak? no way! Mert pl én alig emailezek, nagyon ritkán használom és akkor sem élet-halál kérdésben. Akkor meg minek váltsak a gmailre? (vagy bármi másra) A 666 GB sem vonz engem, mert minden mailt amit elolvasok, egyből letörlöm, szóval számomra elég pl 1 mega hely is. Nem tartok meg semmit az elküldött mappában sem. Mert minek. Ami fontos feljegyzem máshova.

Elég rég használtam már "főfióknak" Citromailt, de akkor még csak 20 vagy 25 megás tárhelyet adott... Utánna rájottem, hogy ez kevesebb, mint félével Nat Geos hírlevélnek elég, ezé' le is léptem. Mostmár mindegy, nem megyek vissza. :D
A citromailnél napi 2-3 spam érkezett, emellett ismerősök/barátok szidták az anyámat, hogy miért nem válaszolok a leveleikre. Akkor magyarázd el nekik, hogy "elkeveredett a postán". Freemailnél legalább 2-3 oldal regisztrációs levele nem jött meg, ami nem nagy cucc, de idegesítő. Nálam marad a gmail, ezt már tuti nem cserélem le.
@netangel:
Sanoma? Hú, ezek már mindenhol ott vannak? A teszvesz aukciós oldal is az övék.
Nekem csak volt citromos fiókom, de úgy, ahogy a freemailt, vipmailt, a citromailt is ott hagytam a problémák miatt. Nem kaptam meg a levelet, vagy nem kapták meg az enyémet, így kötöttem ki a gmail-nél. Amit imádok és nem adnám semmiért!
"Akkor meg minek váltsak a gmailre? (vagy bármi másra)"


Azért, amit már írtam: az összes magyar szolgáltató köteles naplózni, hogy kinek, mikor, milyen e-mailt küldtél el.
@JackR:
amennyit én mailezek... meg hát nem is igazi adatok vannak megadva. persze értem én, hogy ez másokat zavarhat, node szerencsére rengeteg alternatíva van már régóta. szóval kinek mik az igényei, annak megfelelően használja azt amit akar. nemde? :)
@des: azert, mert a leveleid felet kapod meg. komolyan. masik felet pedig 2 oras kesessel. tenyleg, nem viccelek. persze gmail-re SEMMIKEPP se menj, ott ellopjak az osszes adatodat.
én néha használok citromailt (ellenőrzöm rajta a hírleveleinket, hogy ne menjen spambe) és halálra idegesít a szürke felület szürke betűkkel

szidjátok de mégis használjátok :) kemény dolog ez :)

emberek, van alternatíva.
2000 előtt mailbox.hu-t használtam, aztán volt még egy freemail.hu is, de végül valamikor 2003 körül végleg Yahoo-s lettem és azóta is az vagyok. Nekem eddig ez vált be a legjobban, főleg az új kezelő felülettel.
Én pár éve használok citromailt.
Freemailhelyett váltottam erre,mert annál gyorsabban.
Hogy most milyen a freemail nem vágom.
És ebben pl mutatja egy sávon,hogy hol tart a feltöltés file-nak,nem ugy mint a Gmail.

Donát
Hahó, Hírbehozó!!!! Két napja megjelent (megújult) a Google Latitude, és még semmi hír róla?
imho gmail & thunderbird az ideális kombó. ha valami jól van összerakva a weben, akkor az az smtp-imap protokollpár.

Öhm, az indamail nem "2, azaz kettő" gb-t ad?
1. "A felhasználók a regisztrációkor hozzájárulásukat adhatják ahhoz, hogy a Sanoma a megadott elérhetőségeken direkt marketing ajánlattal felkeresse. A hozzájárulás az "Általános beállítások" menü alatt bármikor ingyenesen, korlátozástól és indokolástól mentesen visszavonható."

2. eDM-törvény: kurvára nem erről szól. Azért ekkora hülyeségeket nem kéne terjeszteni...
Hát nem véletlen, hogy nem sok lapklubost (startlap - sanoma - lap.hu oldalai) tudok, aki citrommélezne...
@partyface1973: Sajnos Citrom.-es vagyok /az egyik.../NEM vagyok vele megelégedve, valamikor még ez tűnt jónak! Nem jó, sok hiba van benne! Még nem léptem ki belőle, de rég óta gondolkodom! Azóta persze beléptem másokhoz, ami megbízhatóbb...és a leveleket, postámat, képeket stb.meg is kapom!

@partyface1973: Sajnos Citrom.-es vagyok /az egyik.../NEM vagyok vele megelégedve, valamikor még ez tűnt jónak! Nem jó, sok hiba van benne! Még nem léptem ki belőle, de rég óta gondolkodom! Azóta persze beléptem másokhoz, ami megbízhatóbb...és a leveleket, postámat, képeket stb.meg is kapom!

Ingyenes a szolgáltatás, igazán csini a citromos név, a tinilány dizájn is biztos nagyon baba.

Az internetes kommunikáció konvencióit romboló szolgáltatások a felhasználók analfabetizmusát is szinten tartják.
Én azt szeretném tudni miért léptet ki a citrommail időközönként a rendszerből,semmi rendelenes dolgot nem csinálok, este van még reggel eltűnik! pedig szeretem,de bosszantó mert a tvn hurendszerre csak itt tudok képet küldeniszeretnék választ köszönöm ,,