A magyar fejlesztésű Joobili nyert a varsói Seedcampen

Eredményt hirdettek a Seedcamp közép-kelet európai startup versenyén: egy magyar fejlesztésű startup, a Joobili is a győztesek között szerepel. A Joobili egy lokalizált ajánlórendszer, melynek segítségével az utazók könnyedén meg tudják találni a számunkra legmegfelelőbb európai úticélokat, szállásokat, programokat.

Ha megnézitek a szájtot, láthatjátok, hogy nem csak az ötlet, de a megvalósítás is szépre, jóra sikeredett.

A szájtot egy magyar cég, az Inepex fejleszti. Maga a Joobili amerikai érdekeltségű cég, ám magyar tulajdonosok is részt vesznek benne. Buza Gáborral, az Inepex ügyvezetőjével beszélgettem. Ő egyébként a Joobili projektmenedzsere is egyben.

Kerek egy éve kezdték el fejleszteni a szájtot, és az első, meghívásos béta verzió szeptemberben már élesedett is. Egyelőre néhány száz egyedi látogatójuk van naponta, de várhatóan a mostani siker megdobja majd a mutatókat. A szájton, mely Google Web Toolkit-tel, Java alapokon készült, négy magyar fejlesztő dolgozik. A programozás mellett a dizájn is magyar munka.

A Seedcampen elért siker elsősorban azért fontos ennek az amerikai-magyar startupnak, mert a versengést európai mércével mérve is elég komoly kockázati tőkebefektetők kísérik figyelemmel. Így a Joobilinek a mostani győzelemmel jó esélye van arra, hogy a következő hónapokban komolyabb tőkeinjekciót kapjon, mellyel megnyílhat annak a lehetőség, hogy komolyabb sikereket érjenek el a nemzetközi piacon.

A Joobili amúgy hamarosan második korszakába lép: az alapötlet és funkciók kidolgozása és implementálását követően most kísérlik meg elérni azt a bizonyos kritikus felhasználói tömeget, mely láthatóvá teheti majd a startupot a webes szolgáltatások világméretű erdejében. Valamint nekilátnak seózni is a full JS szájtot. Az sem lesz egy egyszerű menet.

Van rá esély, hogy a Joobili befér az áprilisi Meetupra. Úgyhogy akit érdekel ez a startup, ott remélhetőleg személyesen is felteheti majd kérdéseit a magyar cég képviselőinek.

Ja igen, és nagy grat a seedcampes sikerért.

Címkék: magyar verseny startup joobili
2009.03.19. 12:01. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tényleg joo lesz ez a bili, csak még kevesen ülnek rajta, de az ötlet remek. Tojjátok' srácok!
Ahol orszagot lehet valasztani, ott UK - Ireland azert kicsit durva!!!!
Nagyon jó ötlet, gratulálok, remélem sokaknak bejön a szolgáltatás.
@ladislaus: hát nagyon, az szinte meg már lehetetlen hogy valaki dublinba akarjon utazni, ha mint mondtad csak országot lehet választani
OFF: Ne haragudjatok, hogy itt linkelgetek, egyáltalán nem szokásom, de azt hiszem nem tudok alkalmasabb helyet, ahol esetleg segíteni tudnának.

A Munkahelyi Terror webdesigner szakembert keres, részletek itt:

munkahelyiterror.blog.hu/2009/03/19/felhivas_145
grat a projecthez!
az első kommentelő már rájátszott, de azért kérdésként felmerül bennem: direkt a rájátszás a "jó bili"-re, vagy csak épp ilyen nevet dobott ki a web2 névgenerátor?

ez csak egy kérdés, mindettől függetlenül tetszik a dolog, hajrá!
mi is annak idején a bölcsiben mit össze tököltünk, hogy melyik a joobili, meg melyik a roosszbili... ))
@papírrepülő: Tegyuk hozza hogy kezdetleges statuszban van. De nem fikazni akarom az oldalt! Lesz tuti sokkal kifinomultabb az a resz is.
Sziasztok...Jared Salter here (Joobili founder). Thanks for your support. I know the name is funny in Hungarian but it actually comes from 'jubilee' meaning a special celebration. At least it gives a good laugh for Hungarian speakers:) Tamas and I founded Joobili with the help of Hamu es Gyemant media and Esther Dyson and we hope to get your help in making it grow. Looking forward to meeting you at the Meetup.
A Gmailen 25 MB -os csatolt állomány korlát van...lehet, hogy csak én vettem ilyen későn észre...kaboca.extra.hu/gmail.png