Magyar közösség miniapp-fejlesztőknek és érdeklődőknek

A Facebook magyar közössége dinamikusan növekszik: jelenleg 110 ezer magyar van fent. Nem elképzelhetetlen, hogy év végére már közel negyedmillióan lesznek. Az iWiW, története során talán az egyik legnagyobb változáson megy át:  hamarosan megjelennek az Open Social-alapú kisalkalmazások. Több millió magyar netező fog szembesülni azzal, hogy az iWiW nem csak közösségi háló, hanem egyben közösségi játszótér is, ahol a játékok maguk a kisalkalmazások.

A Google erősít közösségi vonalon: a Google Friend Connect-be kötött, Open Social-applikációk lephetik el 2009-ben a webet. A nagy közösségi szájtok egyre jobban ki vannak lyuggatva: az ablakokon pedig minialkalmazások néznek vissza a felhasználókra.  A játékszerek gyártása mostantól épp olyan közösségi élménnyé válik, mint maguknak a játékoknak a használata.

Mindez persze sok magyar fejlesztőt és startup tulajdonost, online hirdetőt is arra ösztönöz, hogy egyre többet foglalkozzon a minialkalmazások témakörével. Ez az apropója a Facebookon most indult csoportnak is. A cél, hogy egymásra találjanak a kisalkalmazások fejlesztői, az Open Social, Facebook API, Google Friend Connect és egyebek iránt érdeklődők.

A csoport tagjai szabadon nyithatnak topikokat adott kérdéskörökből, oszthatják meg adott témákkal kapcsolatos linkjeiket. Ha eleven lesz ez a közösség, akkor talán érdemes lesz irl is találkozókat szervezni.

Az egymásra találás mellett azt is szeretnénk, ha az érdeklődők egymást segítenék, bátran megfogalmaznák legnaívabb kérdéseiket is, melyekre releváns válaszokat kaphatnak. Emellett igyekszünk minél több hírt, érdekességet, tudnivalót is összeszedni. És tőletek is ugyanezt kérjük. Mindenkinek van mit tanulnia, megbeszélnie, kérdeznie, átadnia.

Úgyhogy akit érdekel ez az egész, csatlakozzon bátran.

Címkék: google dev iwiw api facebook open social miniapp gfc
2009.03.22. 12:28. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@eszpee: meg kell nyomni az ugynevezett "csatlakozom" vagy "join the group" gombot. it is that easy.
@eszpee: ez azert van, mert ez a csoport magyar felhasznaloknak keszult. te meg ha jol latom, a francia network tagja vagy, es nem a magyare. de csak miattad es csak most a csigazabalokat is involvaljuk :)
nagyon köszönöm, elképesztően hálás vagyok, már keresem is az árpádsávos zászlómat!
@eszpee: hat akinek fontosabb a francia network, mint a magyar...
Most vagy hülye vagyok, vagy nem vagyok magyar. Vagy csak érdeklődő vagyok.

"Ez egy zárt csoport. Csak az adminisztrátor hívhat meg vagy engedélyezhet új tagokat."