A Google már nem ajánlja az úszást New York és London között

A Google Maps talán egyik legjobb funkciója az útvonalválasztó. Eddig ha egy tengerentúli és egy európai települést adtunk meg, a Google Maps azt ajánlotta, hogy New Yorknál csobbanjunk az óceánba és ússzunk 5571 kilométert Londonig.

Az easter egget a Google nemrégiben kiszedhette a térképalkalmazásból, mert újabban sajnos már nem ajánl emberpróbáló transzatlanti utazásokat.

Mielőtt azt gondolnánk, hogy a Google-ból hirtelen kiveszett a humorérzék, vessünk egy pillantást a Los Angeles-Tokió útvonalajánlatra. A Google azt tanácsolja, hogy Los Angelesből menjünk fel északra, Seattle-be, és ott huppanjunk bele egy kajakba, és evezzünk le 4435 kilométert Hawaiira, majd onnan kajakozzunk tovább Tokióba további 6242 kilométert.

A Google becslése szerint valamivel több, mint 35 nap alatt máris Tokióban lehetünk. És onnan mindössze 20 nap kajakozással már elérhető Sydney. Hajrá!

Címkék: google lol google maps
2009.05.26. 18:43. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

de akkor "from: Budapest, Hungary to: New York, NY" -ra miért mondja hogy could not calculate?
@sztamas: azért mert csak eközött a két pont közöt ajánlja...
(from: LA to: Tokio)
mondjuk ha tudna a repulogepek indulasat jo lenne.

Ez igy nem hasznos, bar funny.
@dave: Már mér ne lenne hasznos? És ha LAban vagy, Tokióban lenne dolgod egy hónap múlva, és van egy kajakod? Akkor más nem is számíthatsz segítségre?
ezt bírom a google-ban, hogy van egy tök komoly szolgáltatásuk és akkor van annyi humoruk, hogy belenyomnak ilyen vicceket

lásd Fekete Pákó utca (:
és ráadásul nyilván maguk szivárogtatják ki ezeket a vicceseket, mert ki a tosz próbálgatta volna a Kaliforniai városokat, hogy hova ajánl fel úszást, nem?
google:
atomprofik, akik nem próbálják öltöny nyakkendős merev, precíz imidzs mögé rejteni magukat ...
ők megtehetik :)
Az nem zavar senkit, hogy New York nem New York államban van, hanem New Jerseyben? New York állam emlékezetem szerint valahol fenn északnyugaton van.
faszi, hadd öntsek tiszta vizet a fejedbe:
New York City New York államban van...New York állam valóban "valahol fenn északon" van, de leginkább keleten...tudod east coast-keleti part, ilyesmi.
amúgy ha jól sejtem te talán Washington D.C.-re gondoltál, ami egy önálló szövetségi kerület, nem mellesleg az Egyesült Államok fővárosa. gondolom ezt sem tudtad. Washington állam valóban az USA északnyugati sarkában helyezkedik el.
ez nem zavart senkit?
amúgy a cikk poén, na csá!