Klasszikus filmek online, aprópénzért

Nehéz helyzetben van az a torrentező, aki nem a mainstream filmtermésre kíváncsi. Nem mintha ne lehetne találni jó művészfilmes letöltőoldalakat szerte a weben, de azért jóval bonyolultabb dolog ez, mint az aktuális kasszasikert lehazudni az internetzről.

Meg amúgy is, a kapitalizmusban nevelkedett emberek arról ismerszenek meg, hogy alapvetően nem idegenkednek attól, hogy fizessenek ésszerű pénzösszegeket termékekért. Na, szóval a most olvasom, hogy az The Auteurs (art mozikban utazó szájt) pár művészfilmet ingyen is hozzáférhetővé tesz.

A szájt amúgy Martin Scorsese cégével állt össze, hogy ki tudjanak tenni a webre egy sor olyan filmet, amit máshol nem nagyon lehet látni. Sem a weben, sem mozikban.

Szóval 3 euró egy film, és 12 euró (~3300 HUF) egy hónapra a korlátlan filmnézegetés. Havi 4 film pedig 6 euró. Kipróbáljuk, meglátjuk...

Címkék: film mozi
2009.06.12. 15:52. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már csak azt kell megtudni, hogy a "lelkes amatőrök" által készített feliratfájlokat kezeli-e a rendszer, mert angolul még csak-csak, de franciául már tuti nem beszélek.
a 3 euro/film kicsit borsos. 6 euro/film már kicsit jobban hangzik, de én azt mondom hogy az Odeonnal jobban járunk, persze ha Pesten járunk...
@KGyST: Nem valószínű, ui.a "lelkes amatőrök" a feliratfájlokat általában a torrentoldalakon található ripekhez készítik. Nem hiszem, hogy a Scorsese által támogatott The Auteurs mondjuk, aXXo, vagy FXG-releaseeket szórna..:)
Nem rossz, de én már eleve a net előfizetésemért cserében annyi filmet nézhetek, amennyit csak akarok :)
a havi 4 film 6 euroért tűnik jónak. nem néz az ember korlátlanul filmet, de heti 1 beleférhet annak, akinek ez (is) a hobbija. €1,5 pedig olcsóbb, mint a DVD kölcsönzés.
Amúgy intelligens választék, kapásból két Svankmajer a nyitó oldalon, plusz japán, koreai filmek. Hmmmm...
Innen londonbol 3 font, nem 3 euro...
"Nem mintha ne lehetne találni jó művészfilmes letöltőoldalakat szerte a weben"

Valaki tudna esetleg ajánlani egyet? Örök hála...
Mindenesetre jóhír hogy van a művészfilmekre igény. Én lassan eljutok arra a szintre, hogy már csak ezeket nézem, mainstream-et egyáltalán nem. Csak szar mikor mást ért két ember a "megyünk moziba?" kérdés alatt.
Ráadásul egy kis közösségi köntöst is ráhúztak.
Ah.. A kazah filmtermés legjava itt van...
Küldöm a modoros blogra!
@gerasz: Mindkét, jelenleg per alatt álló nagy ingyenes torrentszájton (Mininova, PirateBay) el lehet érni sok filmet (nem csak a mainstreamet), csak türelem kell hozzá. De jó eséllyel lehet használni ilyesmire a jó öreg guglit: 'film címe torrent' kulcsszavakra, az kiadja a zártakat is, utána már csak meghívót kell szerezni...:)))
Az senkinek nem tűnt fel, hogy a filmek talán 5%-a az, amit magyarországról is meg lehet nézni? Nekünk marad a torrent.
jobb mint búcsúban egy pofon. Jó lenne ha expert angol lennék...sőt ha angol lennék...sőt ha...
Igen, ahogy matraszentanna írja, a nagy része geobanosnak tűnik, a screenshoton levő két klasszikuson sincs "watch film €3.00" gomb. A dolog amúgy korrekt lenne a havi előfizetéses árral, az még abszolút fair, az innen elérhető kínálat viszont jelenleg 156 darab film. Édeskevés.

Egyébként vannak feliratok, legalábbis a nem angol filmeknél van angol sub, más nincs.

Költői kérdés: Mikor jön a Hulu hozzánk? Mert gondolom az angliai nyitás után itt még állni fog a geoban. :(
nem valami nagy nyitottságra vall, hogy innen Belgiumból is csak mindössze 260 film érhető el, ráadásul nekem 5EUR majdnem minden film mellett az ár
Nem túl sok, de igényes választék, és a mennyiség gondolom hamar változik majd, ráadásul az ár is rendben van.
Ha már valamilyen filmért, akkor a jó művészfilmért tényleg érdemes fizetni...
Aki nem találja meg a neten azt a filmet amit keres, az menjen inkább legózni, s mondja le a internet előfizetését! Én azt a 3300 pénzt másra költöm inkább... mondjuk az net előfizetésemre!
Milos Forman Taking Off-ja nincs fenn :(
...pedig ugy megorultem. A Magyarorszagon elerhetoek kozul csak 1-2 volt, aminek ismeros volt a neve. Nincs ra valami trukk, hogy a tobbit is meg lehessen nezni itthonrol? Nekem peldaul a Hulu mukodott amerikai proxyrol mikor legutobb probaltam.
ah, de jó.

van most is vagy száz régi klasszikus a torrent várólistámon.. és persze minden nap akad olyan, amit nem találok sehol..

az ezen az oldalon kínált filmeket is ugyanúgy le lehet tölteni és dvd-re kiírva a polcomra tudom tenni a többi mellé, mintha torrent lenne?
azért pl kubrick filmeket bőven le lehet tölteni akárhonnan
nem tudom, hogy szabad-e itt ilyet, de erre keressetek rá (akit érdekelnek az ilyen filmek persze csak azok):

C i n e m a g e d d o n (30ezer+ "cucc")

K a r a g a r g a (60ezer+ "cucc")

az elsőre szabad a regisztráció, a másodikra sajna nem:( (de azért be lehet kerülni;) )
a cinemageddon nem pont az ócska filmekre specializálódik? a jelmondatuk is az, hogy "mennyiség, nem minőség"... :)
@meszi: a karagarga nem igazán elérhető jelenleg
@dzsefi: igaz, de itt most a nem-mainstream filmekről meg a klasszikusokról van szó, náluk csak ilyen filmek vannak, gondoltam felhozom őket is, mint lehetőség:)

@efes: tudom, de nevekre voltak kíváncsiak egyesek, azért írtam ide. Egy pont ahonnan el lehet indulni;)
Aki bátor (és türelmes), az még megpróbálkozhat az eMule-lal, rengeteg a régi és ritka cucc. Főleg spanyol nyelvterületről.

Mindenesetre kíváncsi leszek a véleményekre erről is.
ha le is lehet(ne,mondjuk orbittal, mint az MTV videotárból) tölteni a filmeket, akkor előfizetnék rá
@meszi: és hogyan? engem érdekelne a bejutás;)
Na ja, a torrent itt is megy, de csak kényszerűségből. Nagyon szívesen fizetnék, ha lenne valami ehhez hasonló, használható szolgáltatás. A T online videótékája is egy kalap sz...utyok.