Épül a "magyar eBay" birodalom

Azt hiszem találó a twitterező reakciója arra a délelőtti hírre, miszerint többségi tulajdonosa lett az Árukereső.hu-nak a Vaterát is tulajdonló Naspers. Ezzel ugye a dél-afrikai cég portfóliójába került (a Vatera és a Teszvesz mellett) a legnépszerűbb magyar árösszehasonlító szájtként reklámozott Árukereső.hu is.

Megkérdeztem az Árukeresőt, hogy várhatók-e személyi változások, osztályok összevonása. A hivatalos válasz szerint: 

Létszámbővítést felelősen tervez az Árukereső.hu. Ha a fejlődés üteme indokolja, fel fog még venni munkatársakat. Az Árukereső ügyvezető igazgatója továbbra is Leskó Norbert marad. Az ő munkáját segíti társügyvezetőként Csupor Erik, a Vatera ügyvezetője, akinek többéves tapasztalata van az e-kereskedelemben. Kb. 40 ember dolgozik az Árukeresőnél, akik mind a hat országban működő árböngészőért felelnek. Az egyes országokban pedig néhányan sales-es kolléga tartja a kapcsolatot a helyi ügyfelekkel. Hirdetés, iroda-helyszín változást jelenleg nem tervez a cég, továbbá osztályok összevonását sem.

Amúgy érdemesebb egyre komolyabban venni ezt a csoportot, vagyis a Naspers közép-európai csoportját, az Allegrót. Márcsak azért is, mert ez eBay idehaza nem tudott eleddig átütő sikereket elérni. És úgy tűnik, van egy befektetői csoport, mely hisz a magyarországi e-commerce felvirágzásában.

Címkék: üzlet magyar vatera e commerce allegro árukereső.hu
2009.08.04. 14:40. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedig jobb lenne az ebay mert akkor összeköttetésben lenne a többi külföldi országokkal és így könnyebben juthatnánk termékekhez az ebayen keresztül
Hujuj, ennek a címnek egy kicsit összeesküvéselmélet-szaga van. Szerintem mindegy, hogy ki a tulajdonos, ha nem változik tőle semmi. Nem?
@Susy Peti: ebay itthon csak akkor lenne jó, ha teljes egészében innen lenne az irányítás. Magyarország az ebaynek nem piac, max egy pixmania szinten jönnének be, de az meg senkinek nem lenne jó. Vannak már külföldi sikeresek itt Magyarországon is, mégse jött be nekik...
@Susy Peti: hát igen. Elég lenne egy jobb bankrendszer is talán.
Ezért ebay egy jó nagy fokkal színvonalasabb, mint a hazai árverős siteok. Főleg ez a pénzes aukciófeltevés tette be sok embernél a kaput. Illetve az, hogy tele van az egész boltok hirdetésével amit nem nagyon akarnak moderálni. Ezért rossz az apronet is. Persze, bevétel is kell valahonnan, csak már kicsit sok.
Amúgy ha bejönne normálisan Ebay, akkor legalább lehetne megállápodni valami normális szállításban, mert jelenleg nagyrészt ez riaszt tőle. Viszont nem ritka az, hogy magyar ár feléért-harmadáért lehessen kapni cikkeket, főleg, ha azok használtak...
Arukereso a legnepszerubb? Argep.hu- szerintem.
Ebay van USA-tol UK-n át DE-ig elég sok helyen, a "központ" ennek megfelelően sokrétű.

Ismerek olyat, aki HU-ba rendel ebayről, van, akinek nem küldik ki, mert már rossz tapasztalata van az eladónak a magyar postával, van, aki kiküldi. Van csomag, ami megérkezik és van, ami nem.

Ha a csomagkövetés jobb lenne (és kevesebb csomag tűnne el), akkor azt hiszem az ebay is nagyobb népszerűségnek örvendene itthon.

Én pont múltkor rendeltem UK-ből (DE-be) egy Sun Netra szervert, tökéletes állapotban érkezett meg "sima" postai levélként.

Itthon - úgy vettem észre - bizalmatlanabbak az emberek, sem az előre utalásban nem bíznak, sem pedig a postában. Így pedig nehéz az ebay-nek betörnie hozzánk.
Ebay az kellene, mert akkor eladó is lenne rajta inkább, hja talán elfogadottabb lenne.
Én ebayről rendelek inkább mint vateráról, zsákbamacska nem érdekel, és az ebay policyjában inkább megbízom. Nem beszélve arról, hogy lehet paypallal fizetni.