DoS-támadás a Twitter ellen

[update] A Twitter hivatalos közlése szerint túlterheléses támadás (DoS) okozta a szájt több órás leállását. A legfrissebb hírek szerint a támadást sikerült visszaverni, így a szolgáltatás hamarosan ismét elérhető lesz. 

A Twitter leállásának idején akadozott a Facebook is. Azt egyelőre nem tudni, hogy van-e összefüggés a két esemény között. (Például, hogy a twitterezők tömegesen átvándoroltak volna a Facebookra, tájékozódni a Twitter-leállásról...)

Anno, a szolgáltatás berobbanásának évében, 2007-ben rendszeresek, már-már menetrendszerűek voltak a szünetek az üzemeltetésben. A csúcs 2007 márciusában volt, amikor a szolgáltatás összesen több mint 58 órát volt offline.

Az utóbbi egy évben ugyanakkor nem volt jellemző a szolgáltatásra, hogy egy huzamban órákig elérhetetlen lett volna. A Pingdom szerint most júliusban mindössze 35 percig volt elérhetetlen a szájt. A mostani leállás viszont több mint 3 és fél óráig tartott.

Az utóbbi egy év emlékezetesebb down horrorjait a Gmail produkálta. Először épp egy éve halt le a levelező, majd idén februárban ismét eltűnt a webről néhány órára, halálra rémísztve ezzel a komplett életüket az inboxukban tároló netezőket.

Címkék: twitter down horror
2009.08.06. 16:06. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:)
délelőtt twitteltük, hogy mi is történt! Mindenki elkezdett követni...
:D
Csak azt nem tudom mi lesz majd akkor mikor feláll, és elkezdenek ömleni az APi requestek?
Azért bízok!
egy olyan szolgáltatásnál, amibe csak úgy lapátolják a lóvét a befektetők, hogyan fordulhat ez elő?
Egy elosztott rendszernél hogy lehetséges, hogy ZSAKK leáll? nem is értem.
@gphilip: tök egyszerű: rosszul van megírva.
status.twitter.com/post/157191978/ongoing-denial-of-service-attack

kíváncsi vagyok, mennyi gép kell ahoz, hogy egy ilyen site-ot le tudjanak dosolni(már ha igaz amit a twitter statusban írnak)
@gphilip: nincs ebben semmi kulonos. kicsiny bolygonkon meglehetosen keves olyan rendszer van ami ne terdelne be egy botnet tamadasatol.

a twittert meg epp dosoljak, gondolom par meglehetosen mogorva spammer gondolta ugy, h twitter support nem megfeleloen reagalt az erdeklodo levelukre.
@Kamela Jaj ez a mennyi gep kell, meg rosszul vna megirva annyira rossz duma. Csomo olyan dolog miatt leallhat a rendszer amirol ok nem tehetnek. Emlekeztek a Youtube-os masfel oras leallasra nem is olyan regen? Amikor egy Pakisztani internetszolgaltato fele ment minden keres egy hibas routing beallitas miatt?

Ahh, latom, h DoS van, hat errol beszelek.
Viccesen jártam, épp a facebookra akartam posztolni egy cikket, de csak hibaüzeneteket kaptam. Ekkor nyitottam meg a twittert, hogy hátha írnak vmit arról, h akadozik a facebook :) Readert nem is olvastam egész nap, most értem a géphez, rögtön nyitottam is, hátha lemaradtam vmiről.. :)
Facebook is lepihent...
se twitter se facebook, az ember kénytelen dolgozni, ejej
ingyenes szolgáltatás..., egy szavatok nem lehet.
Megyek Katajev: Távolban egy fehér vitorla című könyvét olvasni. Nyolcadikban ettől kaptam skarlátot, azóta kiszellőzhetett.
Ilyenkor jó a FrienFeed amikor se facebook se twitter
tumblren közben azzal vicceltem, hogy "mindig is mondtam én, hogy a fundamentalisták már a webkettőspájzban vannak" - én a jövőre nézvést leginkább ettől tartok. főleg akkor kerülhetünk majd méretes kakiba, amikor már mindenhez csak webes alapokról nyúlunk. mert hát ez az idő el fog következni, ahogyan az is, hogy ebben néhányan komoly erőket fedeznek majd fel maguknak. évek kérdése, mikor ismeri fel valami diktátorjelölt, hogy nem országot kell bevennie, hanem párszáz google szerverparkot...
A facebook az utóbbi időben már-már használhatatlanul lassú. Twitter detto.
@phil kraft:

Ha ez bekövetkezik, szerintem te leszel az első, akinek ez fájni fog.
Merthát veled van tele az egész internet.
már megint nem megy