Először a magyar weben: exkluzív online hd-közvetítés egy sportmeccsről

Ha nem számítjuk a kalóz élő közvetítéseket, akkor valószínűleg igaza lehet a Microsoft PR-osának, aki ma a következő pamfletet köldte meg szerkesztőségünk címerére: 

Történelmi pillanathoz érkezett a hazai sportközvetítés: ma először lehet interaktív módon, kizárólag az interneten követni egy sporteseményt a Microsoft legújabb technológiájának köszönhetően. Ezzel az újítással ma először találkozhatunk a magyar weben. Az FTC női kézilabda csapatának mai és holnapi mérkőzését – melyeket egyetlen televízió csatorna sem közvetít –, az érdeklődők a http://www.ftckezilabda.hu/noi/nettv.php?nkod=2 linken nézhetik meg, mindkét nap 18:00-tól. A műsort profi kommentár teszi még élvezetesebbé. Az internetes adáshoz Silverlight 3 technológiát használnak, Windows Media platformon. Ennek legnagyobb előnye, hogy a teljes műsor visszanézhető profi HD minőségben. Az adás emellett interaktív, a nézők folyamatosan küldhetnek visszajelzéseket, chatelhetnek egymással az online felületen.

Nyilván sokkal tetszetősebb jobban örülne neki a magyar internetező, ha a népszerűbb sporteseményeket lehetne élőben követni a weben. Mert a kertévéknek nem mindig fér be a sportmeccs két nagyszerű saját gyártású műsor közé...

Címkék: média microsoft magyar stream silverlight
2009.09.02. 14:02. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha jól emlékszem, először tavaly találkozhattunk valamelyik amerikai csatorna honlapján silverlight-os olimpia közvetítésekkel. Öröm látni, hogy végre, valaki itthon is bele mer vágni.
Klasz, kár, hogy Windows híján ebből is kimarad az ember...
@hírbehozó: linux alatt a Silverlight 2 is csak pre-alfa állapotban van :(
A digi a DVSC meccset is nyomhatná így, de nem fogja... és a szervere is lehalna...
hátizé. a nyugat.hu a Haladás meccseit régóta közvetíti, csak a neten....
A kapos tv is adja a hazai focimeccseit, a Nyíregyháza elleni például végignéztem :)
Amit te látsz az jelenleg valóban nem hD csak SD, mert a magyar netezők többsége nem bírná el a full HD-t.

A mai és a holnap férfi meccs is tesztadás.
Sajnos linuxon a Silverlight-ot kiváltó Moonlight-tal nem működik, pedig a moonlight oldala szerint a plugin rendben installálva.
www.go-mono.com/moonlight/
De azt írja hogy visszanéhtehő HD-be. erre nem is?
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Too many connections in /home/hosting/www/ftckezilabda.hu/.db_nyit on line 8
Nem lehet kapcsolódni a MySQL kiszolgálóhoz!
MySQL hibaüzenet: Too many connections

Epic
A SQl hiba az www.ftckezilabda.hu oldlaon volt, a közvetítés teljesen máshol, az oldlaon csak link van, így a kettőnek ninc sköze egymáshoz.

lement a mai és a tegnapi meccs is rendben, a közvetítésről csupa pozitív visszajelzés érkezett.
Nekem ezzel csak egy bajom van - a Silverlight. Erőlteti az MS, erőlteti, de remélhetőleg nem lesz belőle semmi hosszú távon!
@gored: jah. az MS magyarorszag konkretan aki belevagott hogy itthon is tamogasson valakit aki megcsinalja.
SL-nek semmi ertelme, de mivel MS el fog terjedni ez is.