A paparazzikorszak alkonya

Ahogy haladunk előre az időben, úgy alakul át a celebvilág lesifotókhoz való viszonya is. A sort talán a Gawker kezdte a Stalkerrel. Ideheza pedig a Velvetből ismert magyar megfelelő, a Feljelentő mutatta meg, hogy sztárokról infót szerezni nem csak a profi újságírók/fotósok, hanem épp a járókelők is tudnak.

Újabban azonban nem is az egyszeri leskelődők internetezők, hanem maguk a celebek hintik el a weben saját magukról készített "lesifotóikat". Legutóbb épp Kim Kardashian és Aubrey O'Day mutatott picit többet magáról, mint sztárok szoktak. De volt már itt nekünk félmeztelen Lenny Kravitz backstage fotónk, Paris Hilton tevével. Hogy a ma már klasszikusnak számító Lindsay Lohan- vagy Demi Moore-képeket ne is említsük. (Idehaza talán Zimány Linda tolja jelenleg hasonló vehemenciával magánképeit a webre.)

Bár elsőre nem tűnik különösebben figyelemre méltónak, hogy néhány celeb néha bepillantást enged magánéletébe egy-egy twit vagy fotó erejéig, ugyanakkor az angolszász bulvársajtót kiválóan lehet pórázon vezetni az ilyen önkiszivárogtatásokkal. Ezek a sztárok ugyanis - nyilván - rendre bekerülnek a közösségi weben publikált dolgaikkal a bulvárlapok hasábjaira. Vagyis képesek legalább részben beleszólni a róluk szóló  híráradatba.

Valószínűleg az elkövetkezendő években ez a fajta imázsépítés egyre gyakoribb lesz - nem csak az amerikai, de a magyar - hírességek körében.

Címkék: média celeb twitter
2009.09.07. 10:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Khardasian a pontosság kedvéért.
Chris Cornell nyomja nagyon jól, őrá már nem is kell járkálnia a bulvársajtónak. Folyton rak fel képeket twitpicre a családjáról, piknikezésről meg ilyenekről, és odavannak érte az emberek (mondjuk csodás családja is van), aránylag szerintem kevés troll zaklatja. Különösen Trent Reznor esetével érdekes összevetni.
Kardashian a pontosság kedvéért.
:)
És az nem naív elképzelés, hogy mindezt maguk a celebek csinálják? Tipikus ügynökségi munka.
@Nakhchivan: lenyegtelen h o maga vagy az ugynok, aki kepviseli. a lenyeg, h nem a media.
@hírbehozó: Az ügynökség eddig is ellátta sajtóanyagokkal a kényelmes médiát, a műfaj és a forma változott, bár az sem igazán, gondolom a paparazzifotók és a botrányesemények egy jelentős része eddig is tudatosan tervezett volt. Szóval a valóság-fikció tengelyen még mindig ugyanúgy van hely a paparazziknak, bár kisebb a szelet a tortából.