Új iPod Nano: mostmár aztán legyen kontent!

Lévén az iPod a világ legnépszerűbb zsebzenelejátszója, mindig érdemes követni, hogy az Apple milyen évekkel ezelőtti technológiát ad el nagy dirrel-durral felhasználóinak. A mostani nagy "újítás" a videóképesség. Vagyis az újgenerációs Nano már videó rögzítésére is alkalmas lesz. Most a cutting-edge rá-di-ó funkciót nem is nagyon ecsetelném. Kossuth Rádió, here we come!

Ezzel az Apple kicsit megszorongatja a Flip Mino-t. De azért ne kapassuk el magunkat ennyire: nyilván azok a fogyasztók, akik kicsengetik a Nano borsos árát, már most is rendelkeznek videóképes mobiltelefonnal. Vagy nem? Nehéz megmondani érzésre, hogy hozhat-e új lendületet az új Nano a közösségi videószájtok történetében.

Annyi azért bizonyos, hogy ha valóban olyan egyszerű felvételt készíteni, és YouTube-ra kitolni, ahogy mondjuk a Flip Mino esetében, akkor a mostani Apple-bejelentésre máris új projekttervet vetnek papírra a YouTube székházában.

Címkék: apple youtube videó
2009.09.09. 20:58. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az Apple termékeket pont az internetes hype miatt lehet eladni. A legtöbb blog áradozik, hogy milyen jó, milyen klassz, mennyire jól néz ki - és persze szinte mindig odatűzik, hogy a Microsoft, meg a többiek milyen rosszak.

No, mindegy, valamit nagyon tudnak az Apple székházban... de leginkább manipulálni...
@dojle: nah, azert ne legyunk igazsagtalanok. az apple nem gyart szart. azt nem mondanam, hogy minden termeke csucstermek, de speciel az ipod azert egy nagy lepes volt az emberiseg zenehallgato felenek.
de kinek van rá igazán szüksége? mobilon lehet hallgatni akármit. most hallgatom ezt, csöng a telo, szerszámozzam át a fejem? sose értettem miért jó 1nél több kütyüvel járkálni? (na jo egy laptop még belefér.)
Csúnya dolog volt a bemutatón nem a Flip MinoHD-vel összehasonlítani. Szánalmas. Ugyanígy a Sony Walkman japán eladási adatai sem kerültek be a prezibe. :-)
@hírbehozó: oké, igaz, nem gyárt szart, de a kevésbé jól sikerülteket is nagyon szépen el tudja adni, sőt nem egy ismerős van, aki megvette, mert ... mert jól néz ki, mert a zinternet erről szól, mert Steve Jobs épp jót mondott :)

Én sem az Apple-t korbácsolom, azt mondom, hogy tényleg jókat gyárt - én csak a marketingjükről és az általuk keltett internetes hullámokról értekeztem :) (ill. szerettem volna)
Hülyeség "mindent mindenbe" elv! Minek egy szórakoztatásra kitalált eszközbe kamerát/videófunkciót rakni?? @cadmagician -nak igaza van, miután megfizethető lesz, mindenki a netbook-ot is kiváltó OMPC-kkel (nem mac-el!) - akár google os-el - fog szarakodni és mindent elintézni/szórakozni egy rövid utazás alatt is.
Ha viszont ezeket "darabokban" veszed meg biztos, hogy nem fogsz csalódni a minőségben (ilyeneket is ismerek).
@moyirto: Lehet venni külön is, telefon, zenelejátszó, rádió, PDA, GPS, diktafon, kamera és fényképező. Ez így sokkal drágább, jóval nehezebb, több helyet foglal, több töltője van, persze ott a lehetőség, hogy valamelyik lehet kiemelkedően jó.
Mondjuk ezt a rádió dolgot én komolyan nem értem. Tegyük fel, hogy van egy 16 GB-os Nanom, amire annyi zene fér, hogy ha gyalog akarnám megkerülni a földet, akkor sem érnék a végére (tudom: túlzok, de a lényeg benne van) - ezek után ki gondolja, hogy nem túl jó minőségű rádióadást akarok majd hallgatni. Nekem eszembe nem jutna.

Persze lehet ez csak azért van, mert ebben az országban nincs olyan rádió, amit hosszan lehetne folyamatosan hallgatni. Nem, szerintem a Petőfit sem.
@bate: Kell valamilyen indokot adni az átlagos amerikai diáknak, hogy félévente lecserélje a zenelejátszóját, nyilván következik majd a Nano HD, Nano FullHD, Nano RDS, stb.
Mindennapi* Apple-bashingünket add meg nekünk ma.

* nyilván nem minden napi, de amikor csak lehet.
@bate: hát sok fér, sok fér, de az elem meg csak lemerül abban is. én pl hallgatok rádiot a telon, mikor mihez van kedvem.
A "mikor mihez van kedvem" dolgot azt értem. :)

De a helyzet az, hogy az én Nanom az elmúlt másfél évben sosem merült le út közben, pedig amint kilépek a lakásból, elindítom, és még a melóban is használom, ha nagy a zsivaj. Szóval Nakhchivan kommentje szerintem közelebb áll az igazsághoz, mint az, hogy a rádió kevesebbet fogyaszt.
@bate: Mondjuk meg akarsz hallgatni egy rádióműsort, mert érdekel, s tudod előre hogy az lesz. Vagy épp a hírekre vagy az időjárásjelentésre vagy kíváncsi két mp3 szám között.
@FAQlyás Menyét: Úgy értem, útközben, de nem kocsiban, ahol amúgy is van rádió.
Az apple lenyege, hogy meggyozze az embereket arrol, hogy a termekeik szuksegesek. Anno a 8 bites korszakban ez meg igaz volt, az elso mac-ek idejen meg volt ertelme. Aztan amiota Wozniak mar nem dolgozik a cegnel nem nagyon talaltak ki semmit. Viszont az apple meg az iwater-t (apple csapviz) is el tudna adni, sot ugyanazt az egy uveget evente ujra es ujra. Az embereket nem az erdekli, hogy mi a jo, hanem hogy a tobbseg szamara mi a meno, ezt pedig a marketingesek mondjak meg nekik.
Minek iPod amikor már van iPhone?
@Bit Rot: Mert (ha nincs éppen szükséged pont az adott telefon-előfizetésre) akkor az iPhone sokszorosan drágább.