300 millió aktív felhasználóból már jön a profit

A Facebooknak havonta körülbelül 300 millió aktív felhasználója van világszerte. A növekedést ütemét jól mutatja, hogy hetente 5 millióan csatlakoznak a világ legnépszerűbb közösségi szájtjához. A rendszert amúgy egymilliárd felhasználóra próbálják belőni.

Először nyilatkoztak arról is, hogy a szolgáltatás cash-pozitív lett. Pedig profitot csak 2010-től reméltek. A TechCrunch50-en tett bejelentésük egyébként arra enged következtetni, hogy a Facebooknál nem ültek a babérjaikra, hanem komoly stratégiai tervezés folyik a következő negyedévekre. A profit mellett a másik fontos cél továbbra is a robusztus növekedési ütem megőrzése.

Ez pedig új funkciókat, jobban hasznosítható, nyitottabb api-t is jelenthet.

Címkék: üzlet social network facebook
2009.09.16. 15:27. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Webisztán = Facebook híradó? ;)

Csak a reklámokból van bevételük?
A robosztus helyesen robUsztus.

Azt gyanítanám, hogy ekkora cégeknél nem csupán negyedévre terveznek előre, hanem legalabb 5 évre.
@mkristof: Tényleg a robUsztus a helyes, de még a google is ugyanannyi találatot ad a két alakra :)
Ahhoz képest elég gyakran haldoklik az utóbbi két hétben a Facebook.
@Fairy Girl: sajonos igen
es az app-ok is lassan iwiw szinten vannak :(
unalmas már mindig a facebookról írni.. támogassuk már kicsit a magyart is.. iwiw myvip rullz!! :D barátikör :D ppl.. xD milgram :D
szerintem meg a web, mint olyan nem merül ki csak a közösségi oldalakban, még ha sokaknak kimerül csak abban...
lehetne írni pl. a rengeteg szolgáltatásról, amit a net kínál, olyanokról mint pl. ez:
raktalicska.hu/2009/09/17/dropbox-avagy-a-magunknak-irt-mailek-vege/
a facebooknál pedig egyre több dolgot csesznek el mostanában, például napról napra kevesebb a magyarul megjelenő tartalom, egyre több a "poke" és a "mutual friend" :/
de ez még ugye nem is zavaró, a para ott van, hogy ha végre betöltődik egy lap (azért még nem iwiw sebességgel, de nem is nagyon gyorsan), akkor átdob egy üres lapra és alul próbál betölteni valamit egy ad.adverticum...... címről. tehát valami reklámbaromság miatt nem jön be a lap. úgy tudom, nem csak nálam probléma ez, megnéztem win-en is, mac-en is (firefox), szar.
és akkor ugye lehet vadászni arra a pillanatra, mikor még nincs redirect, de már elég sok betöltődött az oldalból a betöltés megszakításához. :)

szóval most kicsit azt kívánom nekik, hogy legyenek veszteségesek, amíg ezt itt ki nem javítják, mert lassan kényelmesebb lesz iwiw-et használni.
@hartam: én ezt még nem tapasztaltam, bár a sok angol duma néha megmosolyogtat, most a kedvencem az "Ez 5 peoplenek tetszik" című aranyköpés :)
@Vikusz: OK. Az iwiw is szar és gyakran elérhetetlen :D
@JonC: jaja, ezt el is felejtettem írni, pedig top3-as :)
OFF:
egyébként ez a dropbox nem rossz dolog. főleg, hogy meg fog jelenni (ha az apple is úgy akarja) iphone-ra is, akkor meg már priceless, hogy saját laptop, irodai gép és telefon között a fontosabb cuccok elérhetők, mindezt három különböző oprendszerrel :) szóval köszi a tippet! ;)