Twitter Tim.es: személyes újságok a twitáradatból

Alapprobléma minden virulens online kommunikációs eszköz esetében, hogy nehéz nyomon követni a történéseket. Hatványozottan így van ez a Twitterrel is. Ha a felhasználó nem ül éppen a gép előtt, és nem követni a twiteket akkor, amikor egy hír végigfut a mikroblogokon, egyszerűen lemarad az adott eseményről.

Ez a negatív élmény minden twitterező számára ismert jelenség. Ezen kíván segíteni az Indastart TwitterTim.es, mely arra vállalkozik, hogy egy adott júzer és ismerőseinek twitjei alapján állítson össze egy friss, személyre szabott újságot.

The Twitter Times - Video Tour from Maxim Grinev on Vimeo.

Az automata újságszerkesztő a Twitteren generálódó párbeszédek és bepostolt linkek alapján kísérli meg megmondani, hogy mi volt az érdekes az utóbbi órákban a Twitteren. Sőt, a másodszintű kapcsolati hálót is figyelembe veszik.

Úgyhogy nem csak a saját magunk és ismerőseink által generált hírtrendekről kapunk áttekintést, hanem olyan történésekről is, melyek körülöttünk történnek.

Kiváló kezdeményezés. Ez az az út, amin a Turulcsiripnek is illene járnia már jóideje. Hozzáteszem, bármelyik online hírszájt számára kiváló rovat lenne egy ilyen, vagy ehhez hasonló eszköz.

A találatért köszönet Haits Jánosnak.

Címkék: média kommuniti twitter
2009.09.18. 10:08. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imádnám ha lenne ilyen .hu