Távozik a Google Magyarország vezetője

Peresztegi Zoltán a Twitteren jelentette be, hogy két év után vált: januártól új kihívásokkal próbálkozik meg, egy új munkahelyen. Az imént beszéltem vele, és annyit sikerült megtudnom, hogy Magyarországon marad, és hasonló pozíciót fog betölteni az új munkahelyén, mint eddig, a Google Magyarországnál. Vagyis vezető beosztásban fog dolgozni valamelyik nagy konkurens online cégnél, idehaza.

Több mint érdekes egybeesés, hogy épp ma jelentették be, hogy január elsejével távozik a Sanoma online hirdetési igazgatója... (Ő egyébként állítólag a Vaterához igazol.)

Amúgy számomra Peresztegi távozása nem volt teljesen meglepő. Az utóbbi időkben több olyan megnyilvánulása is volt, mely az én szememben kicsit merészebbnek tűnt, mint a Google-tól megszokott kommunikáció. Hogy csak a Kreatív Online-os csörtét, vagy a keresőmarketingnapos kerekasztalbeszélgetést említsem, ahol Peresztegi több erősnek mondható kijelentést is tett.

Peresztegi utódját egyelőre hivatalosan még nem keresi a Google.

Címkék: google üzlet magyar hr
2009.12.11. 12:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jó volna megosztani innen egyből a twitteren például...
Pont illene a következo" vizióba:

MS csinál egy Bing-Magyarország diviziót, amit O" vezetne:
lenne magyar Bing, magyar live.com, magyar XBOX360, stb.

De ez nem lesz :)
nomeg azért nincs olyan nagy perspektíva a magyarországi googleben szerintem. nemcsoda, hogy csak 5-en dolgoznak...
Az új ember vajon ki lesz? Ő milyen arányban fog koncentrálnia hirdetési és technológiai vonalakra? Tudjuk, hogy eddig mi volt a helyzet.
A Vodafonnál lesz vezető marketinges :D
@dojle: a nap poénját neked köszönhetem! :D
@igazi programozó
Szerintem az új ember is pontosan ugyanolyan arányban fog koncentrálni a hirdetési és technológiai vonalakra, mint Zoli.
@hírbehozó: miből nem? mit mondjon a hr?
@com: jah, mar latom. elobb nem toltodott be a 2nd view.
volt mar ma itt olyan tipp is h cemp/index. haha. vicces is lenne, ha a google-tol az etargethez igazolna peresztegi. na mindegy. majd kiderul.
@hírbehozó:
hékás, te nem az indától mentél a virgóba?
@Igazi programozó:
szerintem a google nem fog magyarországi fejlesztőközpontot csinálni. gyanítom te ezt szeretnéd. hogy ne a márketingre (sic!) koncentráljon az új vezető, hanem a technológiára.

a helyzet az, hogy a google pont leszarja, hogy mi történik európában. mert ez a piac nem növekszik, vagy nem növekszik eléggé. ettől függően még lehetne itt fejlesztőközpont, de ez szerintem ez nem érdekli őket. a google számára az ázsiai piacok fontosak. egy kis túlzással azon törik a fejüket, hogyan annektálják tajvant.

azt mondják, hogy a google os csak és kizárólag egyes hardvereken fog futni. már most borítékolom neked, hogy ezek a tajvani hardvergyártók lesznek mind: htc, msi, acer, asus. nem lesz benne japán (sony, fujitsu, toshiba), és nem lesz benne az echte lenovo sem. mert ezeket a cégeket nem tudják megenni reggelire, mert ezek mögött komoly kormánytámogatás áll. a tajvaniakat viszont próbábe tudják szopatni egy kizárólagos szerződéssel. meglásd ráveszik tajvaniakat, hogy ne szállítsanak a microsoft-nak. amivel ezek a cégek a saját halálos ítéletüket mondják majd ki.

én ezt jósolom a kávézaccból.
meg azt, hogy az mr/ms. google is pólókat fog majd itt osztani. peresztegi meg megy az etarget élére gondolom.