Egymilliárd forintért kelt el a két magyar online képügynökség

Információim szerint a Dream Csoport érdekeltségébe tartozó Stockxpert és Stock.XCHNG a napokban 100 százalékban a világ egyik legnagyobb képügynöksége, a Getty Images tulajdonába került, és ezzel lezárult az egy éve tartó felvásárlási folyamat.

A Dream a két szájttal éves szinten egymilliárd forint körüli forgalmat produkált. A Stock.XCHNG amúgy az elmúlt időszakban a világ legnagyobb ingyenes stockfotós közösségévé nőtte ki magát. A felvásárlással tehát a Getty egy dinamikusan növekvő, többmillió regisztrálttal rendelkező online közösséget is a magáénak tudhat.

A két magyar online képügynökség adatbázisában együttesen közel 5 millió fotó található meg. Ez adódik tehát hozzá a Getty körülbelül 70 milliós adatbázisához.

Piaci információk szerint maga az akvizíció nagyságrendileg az iWiW-eladással megegyező mértékű, vagyis egymilliárd forint körüli. Az akvizíció amúgy több lépcsőben zajlott. Vagyis a Getty folyamatosan vásárolt fel egyre nagyobb szeleteket a két magyar ügynökségből.

Címkék: üzlet magyar stockxpert stockfotó akvizíció getty images stock.xchng sxc.hu
2009.12.15. 17:48. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Milliárdos éves bevétel" akkor amiért adták el 1 milliárdért összesen? :)
@kisPocok, bevétel != forgalom
wtf.
eddig sem magyar tulajdonban volt, ha jol tevedek a korabbi tulajdonost vette meg a getty.
az en exkluziv informacioim szerint egyebkent az sxc aljan ott villog hogy subsidiary of Getty Images.
@szjmn: azert, mert eddig az akvizicio folyamatosan tortent. vagyis a getty korabban mar rendelkezett valamekkora (folyamatosan novekvo) tulajdonresszel.
@hírbehozó: nade ez az akvizicio nem inkabb a szajt korabbi tulajdonosara, a jupiterimagesre vonatkozik? mert igy sztem kisebb a hirerteke a dolognak..
errol nem is beszelve: The sale went ahead in February 2009; Jupiterimages (including the sites stock.xchng and StockXpert) is now a wholly-owned subsidiary of Getty.
en.wikipedia.org/wiki/WebMediaBrands
hát ja, jól összeszedte magát hp, az se volt semmi húzás amikor index (v akkor még internettó?) fórumon kért mindenkitől egy 1000-est a japán útjára, és összejött neki :)
@Lez: Bevétel != Forgalom != Haszon, nyereség, cég értéke.

Egyébként ez egy jó kis sikersztori, de nehogy vérszemet kapjatok. Ez mögött is gondosan kidolgozott pénzügyi tervezés van, stb. A technológi az érték 20-30%-a csak.
Ez igen szép és gratula! Le a kalappal a Dream elott, bár ez egy több éves sztori folyamodványa, ahogy HH is irja

A Getty mögött pedig a nagy Microsoft lakozik
@Lez: Hoppá, nem gondoltam át. Gyorsabban írok mint ahogy jár az eszem, gondok vannak! Köszi az iránymutatást :)
A Jupiter Images 2006ban szerezte meg a HAAP 90%-át és a Jupitert vette meg a Getty.

Egy kis érdekesség: www.draiochtwebdesign.com/blog/sxchu-and-getty-management
A szomoru csak az, hogy mivel a gettynek van hasonlo profilu termeke, mint a stockxpert igy szep lassan lezarja a stockxpert csatornait es vegelgyengulesben idovel elhalasztja. Pedig a stockxpert az ot meghatarozo ilyen profilu ugynokseg egyike volt. Minden tiszteletem az SXP letrehozoie, kar erte.
@GO!photo: Hát akkó itt az alkalom, kell csinálni egy újat a nap alá, oszt jóvan.
Haap most akkor munkanelkuli lesz?:(
:)
gratula a Dream csapatnak! emlékszem, amikor még a második SXC szerverrel szoptam az interware-ben, könnycsepp a szemem sarkában :)
én úgy tudom, hogy ezek eddig is a jupiterimages tulajdonában voltak, és 90 millió dollárért adták el az egész jupiterimages-t
ebben a hatalmas fotós piactér az értékes: a stockxpert. odamész, és megveheted bármelyik képet 1 dollárért. semmi nincs ingyen. nyilván ez az, ami szuper nyereséges tud lenni. a hugyért szarért pénzt kérünk. az ingyenes részt azért vették meg, hogy lehúzzák a budin. ettől még az műszakilag lehet ugyanolyan szuper, üzleti modell különbözik.
@prospero2: hülyeség, a Getty-birodalom tagja. Kevered a Corbissal, ami valóban Bill Gates-é.
Köszönjük a jókívánságokat.

A félreértések tisztázása végett: a Getty a site-ok indulásakor is érdeklődött irántunk, akkor azonban a Jupiterimages ajánlatát fogadjuk el, ennek megfelelően cégünkben ők szereztek először 49%, majd 90% tulajdonrészt.

A Getty 2009 elején viszont felvásárolta a nehéz helyzetbe került Jupiterimagest. A mostani tranzakció azért hír, mert a cég (és vele a 2 site) végérvényesen a Gettyhez került, beleértve az eddig általunk ellátott cégvezetési feladatokat is. Mi pedig Péterrel új dolgokon gondolkodunk... ;)

Néhány kapcsolódó:
-Nemzetközi sajtóközlemény: www.dreamcsoport.hu/stockphoto/
-Blogbejegyzés pár érdekes adattal: www.dream.hu/blog/

András
@//pfaff: Sok sikert, legyen hasonloan viragzoak az uj kezdemenyezesek!
"We are sorry to announce that beginning today, StockXpert will no longer sell new credits or accept new members. On February 11, 2010, searching and downloading at StockXpert will cease. This will be the end of image sales at StockXpert.

All SXP members have the opportunity to transfer their remaining credits to iStockphoto..."

:(
Nembaj...

Most jövünk mi. Pixmac Képügynökség. ès hoppá, van valamink ami idáig egyiknek sincs. Vizuális képkeresés...

Üdv. Pixmac manager magyarország
pixmac3Cmanager
De baj. Egyébként itt az új oldalunk, ha valakit érdekel:

stockfresh.com

Köszönjük mindenkinek a támogatást és a kedves szavakat, a jövőben is igyekszünk és megpróbálunk bekerülni a legjobbak közé, de ez alkalommal keményebb munka lesz! :)