Meghekkelték az irániak a Twittert

Kellett a Twitter-közösségnek ugrálni az iráni választások miatt. Most jött egy magát iráni cyberhadseregnek nevező csoport, és szépen deface-elte a szolgáltatást. A támadást gyorsan visszaverték, úgyhogy mostanra már eltűnt a kép a Twitterről. Ugyanakkor megint megmutatkozott a Twitter sebezhetősége. Na nem baj, most megint a nyugati világ csiripelőinél a labda, hogy visszavágjanak valami látványossal. A zöld színű profilképeken túl, persze.

Címkék: hack twitter
2009.12.18. 10:11. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ok, ez a választott nevük, de butaság arra a következtetésre jutni, hogy irániak vagy bármi közük van Iránhoz.
Nem igaz, hogy nem lehet felvenni pár hackert a fejlesztők közé, hogy befoltozzák az oldalt.
Egyébként reggel én is erre ébredtem, de kicsit jobban utánanézve valójában csak egy "ügyes" trükk volt, semmi közük nem volt a twitter szervereihez, egyszerűen a DNS-t variálták át, hogy rájuk mutasson. Márpedig ez olyan kaliberű trükk számomra, mint amikor keyloggerrel valaki lenézi a passwordöt. Lame, na. (Attól a deface még deface marad.)