Még több blog az Indexen

Tegnap óta tematikusan, blokkba szedve is láthatók blogajánlók az Index címlapján. Ha összejön egy adott időpillanatban pár, egy témára felfűzhető post, akkor a szerkesztők blokkot csinálnak belőle, és felteszik a blogketrec (indexcímlapos blogajánló doboz) fölé.


Horror blogblokk az Index címlapján

Amennyire látom, az extra kiemelés nincs hatással a normál blogketrec hosszára, amiből pedig arra következtethetünk, hogy a blogok még több helyet kapnak az Index címlapján. Ebben pedig - technikailag - az újságos (bal oldali) blokk meghosszabbítása is szerepet játszhatott.

Ha idevesszük még, hogy az "újságos" hasábokban is rendszeresen jelennek meg postok, megkockáztathatjuk, hogy az Index nyitólapján a blogok lassan átveszik a hatalmat a hagyományos cikkajánlóktól. Főleg, ha az egyenletből kivonjuk az MTI-s híreket, és egyéb hírügynökségek lefordított anyagait.

Címkék: média blogok index.hu
2010.01.19. 18:17. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

remélem mostmár több hely jut majd az érdemleges blogpostoknak...
Hatalmas húzás volt ez a blog.hu, még annál is nagyobb, mint pár éve látszott. Rengeteg ember termel ingyen tartalmat az indexnek, naná, hogy több helyet kapnak.
Nekem is az jutott eszembe, hogy az index egyre inkább a blogokból él, azok szerepelnek a címlapon, így egyre kevesebb saját tartalmat kell előállítani, főleg, hogy a fél szerkesztőségnek van saját blogja.
"hogy a fél szerkesztőségnek van saját blogja"
...ígyaztán mégiscsak saját tartalmat kell előállítani. :)
@Kontárblog: az érdemleges poszt a címlapon az, ami sok kattintást vonz. csajokespasik, 18+, stb. ez nem hiszem, hogy jelentősen változni fog.
háhá. kb 2 hónapja pont ezt dumáltuk a melóhelyen, hogy index.hu el fog blogosodni. Előjelek voltak bőven és tessék : )
legjobb módja a hisztériakeltésnek, a média torzításának.
Cigánypecsenyét ettek hétvégén
Cigánykereket hánytak a részeg fiatalok Borsodban.
A Jobbik új pelenkázót adott át Nyírkarcagrábapittyentőn.
Czigány György csinált valamit.

Biztos jó lesz.
Nem mintha az Indexet eddig is különösebben feszélyezte volna a minőségi újságírás hiánya miatt nem érzett szégyenérzet. Ehe.

Persze, hogy blogok, egyrészt mert ingyen van a legtöbb, jogilag jelenleg még joghézag tehát lehet ott aztán osztani mindent ("csak tegyél mögé kérdőjelet") /Gyermekei levágott lábkörmeit eszi meg Uj Péter?/

Meg hát, a Zemberek igazából a többi emberre kíváncsiak, a blogok tulképpen egyfajta reality-show-nak is megfeleltethetőek.

Szál még több blog lesz, még inkább el lesz maszatolva, hogy hol kezdődik a blog és hol az újság. De ez egyáltalán nem gond, ez az új média hajnala.

Lesz itt még több stream, twitter. A tumblr-klónt meg nem is értem, hogy miért nem raktak még be, a legtöbb kommentelő szellemi képességeinek az a forma tökéletesen megfelelne :D
<nincskétdolláromszarkazmusjelre-jel>
és vajon az Index nézettsége ettől nőni fog? vagy csak ugyanaz a figyelem szórodik?

mert üzletileg ez dönti el a felület módositásának indokoltságát. Nevezetesen, h a bővülő blog devalválja-e és szórja-e a primér tartalmat VAGY valóban új usereket von be és ezzel növeli a nézettséget? vajon melyik lesz?

én javasolnám ezt is megvizsgálni, ez látszik a nézettségből
Hááát, nem is a sok bloggal van a probléma, hanem soXor azzal, aki válogatja.
A "blogosodás" várható volt, változatossabb, "élőbb" lesz az oldal.

A szomorú hozománya a dolognak, h 90%-ban a bulvár blogok kerülnek ide, vagy a kamuposztos klikkhajhászok.

@prospero2: igen, ez is érdekes kérdés, engem is érdekelne.
@◄ViZion: Bölcsen szóltál, a válogatás a rendes cikkeknél is sokszor az érdektelen vacakot tolja a tetőre. Nagyon nem szeretem az origot, de ma is meg fogom nézni, hátha írtak valami értelmeset. Mondjuk általában ők sem...
Egyébként az index címlapjára mi alapján kerülnek a blogok? meg miből válogatnak? Nem hinném, hogy az összes új blog bejegyzést végigfutják a szerkesztők. Vagy igen?
én speciel kezdem unni a blogok sokaságát a címlapon...

lassan nem is lesz hír, csak blog-gyűjtemény..

de hát biztos másoknak teszik.. különben nem csinálnák...
Mivel ingyen van, ezért természetesen az Index is olyan irányban fejlődik, hogy minél olcsóbban állítson elő minél több tartalmat.

A reklám bevételek messze nem hoznak annyit, amiért megérné, nagyon alapos, nagyon részletes cikkeket közölni.
@agyvihar: hát nemtudom nekem az értékteremtésről nem a kattintás generálta reklámpénz jut eszembe...
@Kontárblog: nekem sem, de egy profitorientált vállalkozást nyilván más szempontok vezetnek, úgyhogy értékteremtést nemigen lehet számon kérni rajtuk, ha másból több pénz jön be
Szerintem nagyobb mértékben játszik szerepet a plusz bevétel, mint a spórolás. Gondolom azért van több blog, hogy (adott esetben később) több bevétel legyen, mert a blogoknál is van két fajta reklám modell. Az egyik google adsense (és hozzá hasonló?) itt a bevétel a blogíróé, a másik pedig rendes reklámfelület értékesítés, ilyenkor a 24 órából 12-ben értékesíthet a blogíró, a maradék 12 óra az indexé (ha jól tudom)
@◄ViZion: Mélységesen egyetértek! Volt már kint az indexen postom, nem az irigység szól belőlem. Ugyanakkor 1, nem értem, mi alapján kerül ki a főoldalra vmi (index vagy blog.hu); 2, nem értem, hogy miért van a bulvárnak és az értéktelen szemétnek (szakítós blog, szleng, stb) prioritása komolyabb, megbízhatóbb tartalmak felett; miért van az, hogy ha én indítok egy blogot adott témában, aztán 3 hónappal később valaki, aki az index/inda-nak dolgozott és blogot nyit, akkor hiába kisebb a látogatottsága, hiába van rajta pár post, mégis agyba-főbe nyomja a blog.hu?

Megértem, ha tisztességtelen szándékból teszik, de akkor inkább saját domainre költözöm.
Apropó... SEO szempontból nem lenne jobb, ha az index kicsit értelmesebben válogatná meg, hogy releváns, hiteles blogokat linkel, ha már kezd blog-ollózásba átmenni? Lásd linkportálok értékvesztése.
@Tigris: "nem értem, hogy miért van a bulvárnak és az értéktelen szemétnek (szakítós blog, szleng, stb) prioritása komolyabb, megbízhatóbb tartalmak felett"

Miért van Mónikasó és társai? Többen nézik, több pénzt hoz.
Nagyon kevés az értékes blog a blog.hu-n.

Én inkább a twitterről halásznék.

A címlapra úgyis csak a blog címe kerül, ennyi helyre kifér egy twit is.

De amilyen megalomán az ind*, majd indítanak egy saját twittert. Néha olyan halvaszületett ötleteik vannak... Hullagyerekgyár.
@agyvihar: reméltem, hogy ennél létezik szofisztikáltabb magyarázat is... sajnálom hogy nem.
@agyvihar: nem biztos, hogy pénzt hoz, sőt! a lényeg, hogy hozzászokjon az ember idehaza is a blogok ilyen formában való terjedéséhez (Bár tény, hogy olcsóbb). Az meg, hogy maunika show féle postok vannak benne, na ez, amiben még fejlődnünk kell más országokhoz képest...