Mik a legjobb Android appok?

A korábbi, Dezirével foglalkozó postokban már ígértem, hogy felsorolom, milyen alkalmazásokat találtam hasznosnak az elmúlt napokban. Természetesen ezeken kívül is lehet egy sor jó app. Remélem azokat megosztjátok velünk a kommentekben. Nos, akkor következzen az én listám...

Gmail. Természetesen az embernek szüksége van arra, hogy a leveleit folyamatosan tudja nézni, és válaszolgasson is a fontosabb emailekre. Az Android Marketben van a Gmail apphoz egy "unread" kiegészítő, mely az app ikonjára ráírja, hogy a mailboxban vagy az accountunk alatt hány olvasatlan levelünk van. Lévén nekem több száz az olvasatlan levelem, ezt a kiegészítőt gyorsan töröltem. De aki a tiszta inboxban hisz, annak ez is hasznos lehet.

Sms. Sokáig próbálgattam a Market slágeralkalmazását, a "Handcent SMS"-t, de végül visszatértem a telefon natív sms-kezelőjéhez. Erre húztam rá az "SMS Unread Count" kiegészítést. Mert a szöveges üzeneteket viszont indig elolvasom, úgyhogy értelmes látni az ikonon, hogy hány olvasatlan sms-em van.

Internet. Kipróbáltam persze én is az Opera Minit Androidra, de többszöri nekifutásra is a szánalmas kategóriába soroltam az appot. Ha kipróbáltátok, tudjátok, miről beszélek. Nokia Classic élmény egy szupertelefonon? Na neeee! Szóval maradtam a HTC natív böngészőjénél. Más, komolyan megfontolandó választási lehetőség pedig egyelőre nincsen.

Twidroid. Szinte az összes, Androidon elérhető Twitter-appot kipróbáltam. Mostanában a  Touiteur körül megy a hájp, de nekem az sem jött be. A legkényelmesebb és leghasznosabb számomra a Twidroid. Ezt használom. Jó. Azt tudja, amit kell: olvasgatás, írás, conversation, retweet, linkbeszúrás, alap szinkronizációs beállítások... Közben Lipilee mondja, hogy itt van a Seesmic 1.3 Androidra. Megér ez is egy próbát.

Facebook. Hát. Bár feltelepítettem, és használgatom is a Facebook androidos alkalmazását, de hozzá kell tenni, hogy egy Facebook szintű cégtől sokkal többet vár az ember. A Facebook webes mobilverziója sokkal jobb, és több fícsört is tartalmaz, mint maga az app. Ami ráadásul rendszeresen kiküldi a felhasználót a webes felületre. Szóval jobb híján, de ez is telepítve van.

AK Notepad. Kerestem egy jó jegyzetalkalmazást. És nekem az AK Notepad egyszerűsége és könnyedsége ragadott meg. Nem sokat használtam eddig, de biztonságérzetet ad, hogy kint van a telefon nyitóoldalán, és bármikor egy kattintás és tudok jegyzetelni. Sőt, a jegyzeteket meg is tudom osztani mailben, sms-ben, Twitteren vagy Facebookon is. A jegyzetek textfile-ként is elmenthetők.


Alkalmazások 5 felvonásban.

Astrid. Az első fontosabb alkalmazás a mobilomon. A todo-kezelő app egyszerűen pont azt nyújtja, amit elvárok egy ilyen szolgáltatástól: egyszerűen tudok teendőket felvenni, priorizálni, sőt, munkaidőt, értesítőt, alertet társítani a feladatokhoz. A teendők fel is címkézhetők. Ennek egy másik app kapcsán lesz jelentősége. Lásd lentebb a Locale-ről szóló bekezdést.

Brightness Level. Ezt az egyszerű alkalmazást, annak is a widgetes megjelenítését választottam a Marketből. Egyszerűen tudjuk állítani a kijelző fényerejét. Naponta sokszor használom.

Google Goggles. Fotózunk, a Google meg próbál hasonló képeket keresni a weben. Kétszer ha használtam. Esélyes egy uninstall. De folyton ott motoszkál bennem, hogy egyszer még biztos szükségem lesz rá.

Foursquare. A Twitter mellett a második legfontosabb közösségi mobilos alkalmazássá nőtte ki magát nálam a Foursquare. Persze gowallásoknak is van hivatalos alkalmazás. Mindkettő jó, kényelmes, használható. Kiváló játék és információforrás az ismerősök aktuális tartózkodási helyéről.

GDocs és OffViewer. A Google Docs-ot hozza le nekünk a mobilra ez az alkalmazás. Nagyon egyszerű kezelni. Gyors áttekintést ad a Google-nál tárolt dokumentumainkról. Amíg nem érkezik meg Androidra a Dropbox, ez az egyik legjobb módja annak, hogy mindig a zsebemben tudjam a fontos doksikat.

Google Maps + Mapdroyd. Online és offline térképböngészgetés, geolokációval. Nem kell bemutatni.

Google Translate. Megint egy kötelező app. Kifejezetten jól van megírva, kellemesen, bénázás nélkül használható.

Shazam. A Shazamot nyilván nem kell bemutatni senkinek. Valószínűleg az egyik legjobb mobilalkalmazás, amit valaha gyártottak. Saját tapasztalat, hogy nagyon egyszerű és monotom zenerészletekből is képes volt megfejteni az előadót és a szám címét, azzal együtt, hogy használat közben folyamatosan beszéltünk a telefon körül. Egyszerűen rocket science a működése.

Barcode Scanner. Ugye egy androidosnak két okból is szüksége lehet erre az appra. Egyrészt egy sor alkalmazás igényli a vonalkódleolvasás funkciót. Másrészt a weben egy csomó androidos app mellé odateszik a QR-kódot. És a Barcode Scanner segítségével azonnal a letöltésoldalra juthatunk. Szóval ez is alapalkalmazás.

2G-3G. Egyszerű, widgetként is használható miniapp, ami segít váltani a 2g és a 3g netkapcsolat között. Hasznos, főként azoknak, akiknek nincs végtelen 3g előfizetése. Én ugyancsak a desktopon tartom a wifi menü ikonját is. Így gyorsan tudom ki-be kapcsolgatni mindkét hálózattípust.

JuiceDefender/JuicePlotter. Nem vagyok meggyőződve teljesen ezen alkalmazások hasznosságáról. Egyelőre tesztelem őket. Elvileg abban segítenek, hogy a Deziré legnagyobb gyengeségét, az akksiidőt növeljék meg egy kicsit, a mobil erőforrásainak intelligens kezelésével.

Advanced Task Killer Free. Szintén az erőforrások okosabb használata miatt van szükség task killer alkalmazásra. Én jelenleg ezt próbálgatom. Egyszerűen lehet háttérben futó programokat lelőni. A multitasking miatt fontos és hasznos alkalmazástípus.

Uninstaller. Egyszerűen lehet a segítségével programokat uninstallálni. Miért kell ez? Hát azért, hogy ne kelljen a menürendszerben bolyongani. És mivel az ember minden hülyeséget hajlamos eleinte letölteni a Marketből, ezért egy ilyen kis segédlet jól tud jönni. Egy klikkel installálunk, egy klikkel uninstallálunk. Ennyire egyszerű.

Locale. Fentebb már utaltam rá, hogy az Astrid az egyik nagy felfedezésem. Nos, a Locale arra képes, hogy saját telefonbeállításokat társítsunk bizonyos szituációkhoz. Példa: a munkahelyem geokoordinátáit megadom, mint szituációt. És hozzárendelem, hogy ha ez a szituáció előáll, dobja fel a mobil a "work" címkével ellátott astridos teendőimet és kapcsolja be a wifit. Ugye az eredmény az lesz, hogy amennyiben a mobil azt érzékeli, hogy közeledem a munkahelyemhez, értesít a munkahelyi teendőimről és egyben aktiválja a mobil wifijét. Ha kilépek a munkahelyem ajtaján, akkor pedig a wifi kikapcsol. A jól konfigurált Locale kiváló útitárs, és egy sor helyzetben megkönnyíti az életemet.

Photoshop. Inkább csak műkedvelésből és szimpátiából tettem fel az alkalmazást. Segítségével alapszinten tudjuk manipulálni a mobilon tárolt képeinket. Nem egy nagy durranás. De jól tud jönni. És imádom a bejelentkező screen kék színét.

Layar. Augmented reality-s kereső, amely a budapesti, lokális tartalmakat is megtalálja. Inkább szórakoztató, mint hasznos. De azért szeretek vele szórakozni. Például megnézni a mobil kameráján keresztül, hogy melyik utcában melyik pizzeria vagy söröző  van.

Google Sky Map. Azt hiszem ennek az alkalmazásnak sem kell a reklám. Amellett, hogy nagyszerű a kivitelezés, én odaítélem neki a legcsajozósabb app címet is. A mobilt az ég felé emelve láthatjuk, hogy abban az irányban mely csillagképek találhatók és hol a horizont. Sőt, a föld felé fordítva azt is láthatjuk, hogy milyen lenne az égbolt a Föld túloldalán, ha alattunk átlátszó lenne a föld.

Játékok. Én a következő játékokkal szórakozok mostanában: Air Control, Teeter, Bubble Burst, Robo Defender, Tower Bloxx.

Nos, nagyjából ezek vannak most fent a telefonomon. Körülbelül ugyanennyit már kikukáztam az elmúlt héten. Mellettük egyelőre kitartok. Ha vannak kedvenceitek, amik a fenti listában nem szerepelnek, osszátok meg bátran.

Alkalmazástesztek még az AndroidPortálon, valamint az AppBrainen.

Címkék: mobil játék android app
2010.04.20. 15:16. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezek kozott van fizetos app? vmi olyasmit hallottam h. itthonrol csak a free android alkalmazasokat lehet elerni.
@Benjamin: egyelore igy van. ebben allitolag hamarosan lesz valtozas.
ustream nem megy 2.1-es androiddal, de hamarosan jön hozzá (elvileg) frissítés marketbe. Addig Qik.

Ghost Commander fájlkezelésre.

Játékok: robo defense és air control szintén! Settlers-et találtam még, nagy kedvencem volt anno, de nem próbáltam még ki.
auróversenyzőknek: raging thunder 2, szép és élvezetes.
@kisPocok: igen, sajnos a ustream app jelenleg nem mukodik android 2.1-en.
JuiceDefender/JuicePlotter -t megnezem hatha

Advanced Task Killer Free - elvileg ertelmetlen, az android magatol kezeli ezt rendesen

Uninstaller -t nem hasznalom, mert a marketben ugyis nezem hogy van e frissites es ott lehet torolni is egybol

weather bugot es a weather channel appot probalgatom, a bug jobban mutatja a szelet ;)

van ket telekomos app is :)

dolphin browsernel nem vettem meg eszre mitol jobb mint a stock

my tracks - kiralysag, csak zabalja az aksit es ritkan mintavetelez

metal detector vicces :)
@hírbehozó: tokeletesen mukodik 2.1-el spican a ustream app
Digital Compass, vizBattery is hasznosak lehetnek még.
Köszi, jó lista. Most, hogy holnap talán már megérkezik végre a milestone-om, fogok is csemegézni belőle.
Angol-Magyar Szótár
@Pro: spicán nem 1.6 van ? :O 2.1 csak be van ígérve, tévedek?

Mindenesetre Desiren 16 színű a kamera és abból 8 a barna különböző árnyalata. :)
Bar nem Desire-n, de en az ES Task Managert hasznalom 'memoriakezelesre'. Van hozza egy widget is, okos, ugyes.
egészen jó a felsorolás, én az alábbi hárommal egészíteném ki:

legjobb androidos PC-távirányító: gmote
www.gmote.org/

e-book olvasó: aldiko
www.aldiko.com/

azonnali üzenetküldők kiváltására: nimbuzz
www.nimbuzz.de/en/android/download
4square-es buzi!!!!!!444négy :)

AK helyett nekem a Note Me jött be, aztán az Astrid miatt leszedtem, hogy hamar rájöjjek, hogy az Astrid az adatbevitel nehézkessége miatt messze nem helyettesít egy note alkalmazást (pedig nálam a note-hoz a legtöbb esetben action is tartozik), úgyhogy most valamit visszateszek. az emailes megosztás tulajdonképpen megoldást nyújt arra az esetre, amikor egy szimpla note-ból todo lesz...

nálam bejött még nagyon a Scan2PDF, meetingen egyszerűen lefotózod a whiteboardot, és mehet emailben a pdf róla -- nagyon hasznos!

illetve nem vagy ember egy navigációs alkalmazás nélkül, még ha évente egyszer használod is (síeléskor, ugye).

és érdemes megnézni az új Seesmicet (androidportal.hu/2010-04-20/seesmic-13), tegnap jött ki, és szerintem veri a Twidroidot, persze sok benne a szubjektum.
ja igen, és Ebuddy, Skype-on kívül az összes IM protokollt ismeri, nagyon jó az UI-ja (Fring kanyarban sincs, mondhatni lepkeFring.)

és SilentModeOnOff, nem tudom, az Eclair-ben van-e rendes kussoltatós widget, ez ad egy meglehetősen egyszerűt-de-jót.
NetTraffic: Szól ha fogy a 3g, nem kell külön figyelni túlléptem-e a keretet.

EasyMoney: aki szereti tudni mire költ, annak ez az app segít. Nem ingyenes, de látszik, hogy dolgoztak vele.

Googles: haverok vakítására kiváló. Fénykép alapú keresés a gugliban. Keres vonalkódra, formára, feliratra. (nem mindig sikerül)

Gesture search: gesztusok alapján keres a telefonkönyvben, alkalmazások között, stb. Gyorsan elérhető vele a legtöbb app, nem kell ikont keresgélni.
Ugyan nem desire hanem N1, de en ezeket hasznalom:
TwitDroid
Facebook app
AK Notepad
RealCalc
MyTracks
Bongeszesre Dolphin es Opera MIni kiprobalas utan maradt a standard bongeszo.

De leginkabb a beepitett GMail, Calendar es GTalk, mind a ceges mind a magan accountal osszekotve.

(Illetve meg nehany egyebb meg nem nevezendo app.)

Ez ugyan a masik postban volt inkabb tema, a folyamatos sync (gmail, calendar, twitroid, facebook) nem igazan van tul nagy hatassal az aku idore, tovabbra is a kijelzo szivja az akut, tehat hiaba gyonyoru az AMOLED, a legkisebb fenyeron van :(
@gyabonyi: en most tesztelem epp a fekete hatteret. es erzesre maris tovabb birja az akksi.
Nos itt vannak a jelentős különbségek az i világtól. Megköveztetés terhe mellett egy rövid felsorolás remek i appokból, amik hiányoznának A -n (bár A -t január óta nem használtam, azóta megjelenhetett egy-s-más):
- Aardvark
- Facebook app nagyon jó
- Tweetie vagy TwitBird Pro (A -val nem összehasonlítható funkció tárházzal)
- Cooliris (gyönyörűséges flickr, picasa és bármiegyéb kép feed nézéshez)
- Fring
- Stanza (könyvolvasó)
- Brain Wave synergy (gyorsalvás és fókusz növelés)
- Dropbox (hmm)
- RememberTheMilk (a legjobb webes feladatkezelő telefonos változata)
- Instapaper (Twitbird -ben és böngészőben is egy kattintással lehet későbbi olvasásra oldalakat elmenteni)
- Jira app
- AllRecipes és MindMegette (főzögetéshez sokféle szűrésfajtával)
- PayPal (fizetni és pénzt átadni más paypalosoknak)
- WordPress szerkesztő
- Remote iTunes -hez
- PDMaps online térképek offline tárolásához
- SCRUM Poker ...
- At Once (kamera képet mutat miközben gépelsz, így menet közbeni twittelésnél sem botlasz el :)
- Planets (tudományos fantasztikus)
- RemotePad (egy hordozható touchpadot helyettesít)
- SimpleMindX (Mind manager)
- SquatFu - személyes edző
- LinkedIN
- Digg
-BpMenetrend, Árukereső, Elektronikus program, Mozi, ...
- Lonely Planet guide -ok (pl. Budapest is most éppen ingyen)
- iMDb (hihetetlenül jól megcsinálták)
- az elképesztően ötletes játékokat pedig nem is sorolom inkább :)
Hehe, végre a várt poszt.

Nekem a legjobb, mindentvivő, über app:

Quick Settings. Egy gombnyomásra minden egy gombnyomásra állítható.

További jó appok, amiket ajánlok:

BarTender Lite: a notification bar-ba lehet bármilyen dolgot (app, kontakt, shortcut) állandóra berakni, egyik legjobb.

AppBrain: az összes appodat felszinkronizálja a szerverükre, ami jó, ha újra kell majd telepíteni, plusz megoszthatod másokkal, éppen mit használsz.

Fring: ezzel megy a skype, bár a notification soundokat nem tudom kikapcsolni, ami idegesítő. végszükség esetére jó lesz. valszeg átállok a többiek által javasolt kliensek valamelyikére

Gowalla...

GPRS Monitor: méri a netes adatforgalmat. práktikus.

gTasks: google taskokat szinkronizál, hozzá is lehet adni, nem olyan jó, mint az astrid, de a célnak megfelel. a widgetje randa

Lookout: mobilvédelem lopás ellen, kooordinátákat tudja megszerezni (feltéve, hogy a tolvaj nem azonnal töröl mindent).

NewsRob: RSS olvasó, google readerrel szinkronizál

MyTracks: útvonalkövető, google mapshoz

Thinking space: mindmapkészítő, és még használható is.

xScope Lite: böngésző alternatíva.
Amikor legutoljára próbáltam a Shazamot használni a párom telefonján, megdöbbenve tapasztaltam, hogy fizetős lett. Havi 5 zenefelismerést ad ingyen, utána viszont fizetni kell 5 vagy 10 dollárt. Csodálkoznék, ha Androidon másképp lenne. Tévedek?
Ja még annyit, hogy a Quick settingsben a hangerőt TÉNYLEG le lehet venni nullára...mert ha a kikapcs gombon nyomom hosszan, és ott állítok be silent módot, akkor még legalább 4 más forrásból jöhet ki hang.

A quick settingsben pedig azonnal leveheted mindet nullára, vagy külön-külön is beállíthatod ezeket:

ringer volume
notification volume
media volume
alamr volume
voice call volume
system volume

hasonlóképp a fényerőt is azonnal feltolhatod maxra-minre

és a gprs-t is ki lehet kapcsolni tutira
Én tudom ajánlani a Slide Screen-t is!
Social app mániásoknak remek!
slidescreenhome.com/
Még egy:

Color Note. Minden képernyőm bal felső sarkában elhelyeztem egy 1x1.-es widgetet, ami kiírja, hogy az adott képernyőn milyen típusu appok vannak (sorrendben: system-munka-net-főképernyő-multimedia-fun-levél), illetve ide jegyzetelem fel, hogy milyen appokat kéne még keresni, vagy milyen teendők vannak.
Amit kérdeznék: tudtok-e olyan appot, ami magyar tőzsdei adatokat tud megjeleníteni, hogy ne kelljen mindig a portfoliora felmászni?
ColorNote-ot én is javaslom, abban checklistet is lehet csinálni. Na meg a widget része nagyon hasznos.

A Facebook app helyett meg ajánlom a Bloo-t.
Néhány ráadás még:

Call Filter nagyon hasznos
Fake Call Me mentett már ki helyzetekből
Guitar Chordz 1.1
Lightning Bug olvasáshoz teremt hangulatot
PowerVocab szókincs fejlesztéséhez

Játéknak pedig:
Abduction és World Flags
@devDavid: nehany hete elkezdett kijonni azthiszem nemeto-ban es franciao-ban, en a masodikbol hasznalom + lkmod 2.5.1 -et teljesen kellemes

appokhoz pedig: sms otp display
@devDavid: elvileg egy hivatalos francia romot hasznalok angolul..

az sms otp display is kiralysag btw
@hírbehozó: "We're working hard to add more countries." Ez a lista (Kanada kivételével) több mint 1 éve nem bővült. Nem tudom, hogy miben lehetne bizakodni.
Internet:

Dolphin Browser tökéletesen működik.

Az Opera gyors, de nem tördeli a képernyő méretére az oldalakat, így azok kilógnak.
@zero:

de tördeli, viszont ha már egyszer letöltöttél egy oldalt, akkor utána hiába forgatod el a telefont, az oldal és a hasábok szélessége marad ugyanakkora, így fordulhat elő a jelenség. reload után képernyőhöz igazodik a szélesség újra.

@ESz:
a listádban van több olyan alkalmazás, ami létezik androidra is. a rtm, paypal, fring, wordpress mind rendelkezik hivatalos androidos alkalmazással, és egy csomó más funkció is kiváltható, igen, még itunes remote is van például:
www.appbrain.com/app/hyperfine.hftunes
vagy azt gondoltad, hogy amit hh és az előtted szólók nem soroltak fel, az nem is létezik?

más:

appbrain marketsync kötelező mindenkinek, gyakorlatilag a marketnek egy jobban megcsinált változata, az asztali böngészőből való kvázi-installálási lehetőséggel, alkalmazás-ajánlóval, statisztikákkal. gyakorlatilag olyan, mint ahogy a marketnek ki kellene néznie, ha a google rendesen megcsinálta volna, és ez vonatkozik a weboldalra (appbrain.com) is.

justpictures: nem tudom, az eclairben megjeleníti-e a galériában a picasa-ra feltöltött képeket, ha nem, akkor desire-ön is kötelező a használóinak.
3g watchdog: adatforgalom számláló
ConnectBot: ssh kliens, ha ilyenre van szükséged
EasyTether: N1-re root nélküli tether alkalmazás windowshoz
mAnalytics: Google Analytics kliens
Phonalyzr: statisztikák a hívásokról, sms-ekről, inkább csak érdekesség, de néha ijesztő tud lenni :)
RemoteRDP, RemoteVNC: annak aki ilyen beállítottságú
SayMyName: nokiához szokott jóembereknek, akik szeretik, ha üvölti a telefon a hívó nevét
SlideScreen: home alkalmazás
SportsTracker: ha sportolsz és viszed a féltéglát magaddal, vagy ha utazol
ZebraPaint: a gyereknek 4 éves kor alatt kötelező
insertify: előre beállított szövegeket másol vagy a vágólapra, vagy bármilyen beviteli mezőben az input method-ot felváltva az éppen kitöltött mezőbe. Dinamikus elemeket is lehet beszúrni (pl. Megérkeztem ide: <lokáció>, ekkor: <idő, dátum>, stb.).

Én úgy használom, hogy a BarTender Lite-al beraktam állandóan jelen lévőre a notification barban, így ha be kell szúrni vmit (pl. "Bekapcsoltam a Latitudeöt" vagy "meetingen vagyok, majd hívlak) bárhonnan azonnal elérem.
Én csak röhögök: ha az app store az korlátozás, akkor az android market nem az?
@John A. Dragon prof: próbáld már nem szétoffolni ezt a topikot léccci, fáj neked, hogy más nem iphone-t használ?

annyira örülnék, ha itt alkalmazásokról tudnánk beszélgetni és hasznos tippeket adni és nem az ezeréves ősi iphone vs mindenki más flémet nyomni.
Advanced Task Killer Free: egy hétvégén át kerestem, hogy melyik az az alkalmazás, ami nem hagyja sleepelni a hero-t. Végul kiderült, hogy pont a taskkiller volt a bűnös. Most folyton saját magát is kilövöm vele. Más tapasztalta ezt?

Jelszó, fontos infó tárolásra Keepert használom, de nem az igazi. Tud valaki jobbat?

A Locale-nak nem érzem szükségét: felraktam az Y% Battery save-ert, ezt minden wifit megjegyez, amire kapcsolódtam, és ha elmegyek, automatikusan lelövi a wifit. Mást úgysem állítok át.

Astriddal csak egy bajom van: nálam idegesítően lassú néha.

Beállítottságtól függően még hasznos lehet: Wifi Analyzer (mindenféle infó a környezű wifikről), Netcounter: forgalom mérő, grafikonnal ilyesmi, ES File explorer: megszokott módon lehet böngészni a fájljainkat, ConnectBot: sokat tudó ssh kliens, de a telefonra is ad shellt.
Tényleg, aki használ, megoszthatná itt az appbrain-es linkjét.

Az enyém:
www.appbrain.com/user/asszem/apps-on-the-phone
@helikopter:

Köszi!

Ez az appbrain szenzációs :)

Thx again!
Sziasztok,

en a kovetkezo appokat hasznalom:
- android mate (app manager, file explore, installer - egyszeru es gyors)
- automatic task killer
- barcode scanner
- battery time life (widgettel)
- RealCalc (szamologep)
- flashlight
- fxcamera
- google translate
- quick settings (minden beallitas egy "gombnyomasra")
- WiFinder (wifi kereso autoscan funkcioval)

Jatekok:
- Air Control
- Bonsai Blast
- de Blob
- Farm Frenzy
- Mechanics Touch
- UNO
- Texas Hold'em Poker

a vegere pedig egy kerdes, hogyan lehet az sd kartyara installalni az appokat, ugyanis nekem mindent a memoriaba tesz.

u.i.: download.pandaapp.com/?app=soft&controller=android
@Asszem: A baj a következő. Az iphone zártságára MINDIG az app store a példa. Bezzeg az android storenál követelitek a fizetős appokat.
@John A. Dragon prof: Se androidom, se iphone-om, azt sem tudom még, melyik lesz. De az app store esetén nem az a helyzet, hogy az apple dönti el, mi kerülhet a store-ba, míg a google nem tesz ilyet? És itt nem a hibás szoftverekre gondolok elsősorban, hanem a pusztán üzleti, vagy akármilyen érdekből tiltott dolgokra. Az opera miért csak most jelent meg az app store-ban?
Vagy rosszul tudom?
- ES file manager helyett Astro ami nekem bejött.
- AK Notepad nálam tele van jegyzettel. Lehet, hogy mást kellene használnom, de tetszik, hogy bármi eszembe jut, csak leírom.
- Thinking Space. Mind Map készítő. Az a legfurcsább, hogy működik. Tényleg jól használható.
- Arity Calc. Igazából egyik számológép se jött be, de ez maradt fent. Kellene egy normális ami tud komplex számokkal dolgozni.
- Google Sky map. Látványos, szórakoztató. Szerintem legtöbbször ezzel mutattam meg másoknak a telefonom.
Tricorder. Star Trek tricorder formában a telefon összes idióta képessége. Mágnesesség, iránytű, gyorsulásmérő, vízmérték, stb.
- CoPilot. Navigáció. Ez fizetős, de elég jó (nekem).
- Google Reader és Task ki van téve ikonnak.

Pár k-s alkalmazások:
- Flashlight
- Countdown Alarm
- Stopwatch
Ezek nem kérnek enni, és jól jöttek már.
@John A. Dragon prof: Kevered a szezont a fazonnal. Bár szerinted direkt vagy ilyen ferde azért leírom: Az iPhone zártsága abból adódik, hogy hivatalosan csak a store-ból tehetsz fel bármit. Oda pedig csak akkor kerülhetsz be ha teljesíted az Apple nem túl kedves feltételeit, és ezen kívül nem vagy konkurenciája sem, mert ilyenkor automatikusan kizárnak (bármikor indok nélkül kizárhatnak alkalmazást).
Android-ra a Market-en kívülről is feltehetsz alkalmazást, és a Market-be kerüléshez sem kell sokat tenni.
Annak, hogy többen hiányolják a Market fizetős részét semmi köze a nyiltsághoz, vagy zártsághoz. Egyszerű kényelmi funkció.
Lipihez csatlakoznék a Seesmic-kel, nekem sokkal jobban bejött mint a Twidroid.

Facebook helyett pedig Bloo, mint ahogy már valaki említette. Tud fotókat kezelni, eventeket szinkronizálni a telefon naptárába(!), statusz update-et küldeni, sztem mindent, mint amit a mobile facebook.
@Fruzs: koszi. kiprobalom mostmar ezt a bloo-t.

nagypet (törölt) 2010.04.21. 16:36:30

nekem kérdésem van..
Google calendar több saját calendárját, és távoli calendárt is lehet oda vissza syncelni az alapnaptárral, vagy ehhez kell külön app, és ha igen ingyenes, stb.. ?

köszönöm
@nagypet: igen lehet, nekem vagy 10 különböző calendárt syncel, pl. hungarian namedays, így rögtön látom, kit nem köszöntök fel aznap.
@nagypet: ja és ingyenes. pl. calendar widget, de alapból is tudja.
Tudok ajánlani egy nagy kedvencet, a Maverick-et:
bandroid.blog.hu/2010/04/03/megyek_bele_az_erdobe

Élesben is próbáltam, és barátságos nagyon. A mapdroyd-ot megnézem, kíváncsi vagyok rá.

nagypet (törölt) 2010.04.22. 09:26:33

köszi, nekem az nagyon jó hír... :)
Mivel én nem tudtam működő Swype vagy ShapeWriter-t letölteni, kipróbáltam a Lifehacker ajánlására a SlideIT-et, magyar kiegészítéssel, ebben a formában még használhatatlan, de szerintem a touchscreen szövegbevitelnek ez lesz a jövője.
újdonsült Android user és szerencsés HTC Deziré tulajdonosként, köszi mindenkinek a sok hasznos információt.

appbrain szuper.

Ha mindannyiótok közös útmutatása alapján összeált a stack, post-olom a linket. Le merem fogadni, hogy lesz még androidos HH poszt bőven. :)
Én azt vártam az appbrain-től, hogy azon keresztül fel tudok rakni olyanokat, amelyek a HTC tattoo felbontás miatt le vannak tiltva a marketből.
De mivel ugyanúgy a marketen keresztül keres ha le kell tölteni valamit, a probléma nem oldódott meg. Továbbra is varez oldalakról kell leszednem az elérhetetlen (de egyébként remekül működő) programokat.
Nagyon egybehangzók az alkalmazások - én is ezt tolom mind általában ;) Egyetlen problémám, hogy elfogyott a helyem, és hiába volt uninstall, töredékét kaptam vissza, mint amennyit az app foglalt. Valahogy létezik cache cleaner, ami feltakarít az alkalmazások után?
@corruptor: én csak fizetős cuccokat találtam ilyen témakörben, vagy olyat, amihez rootolni kéne a telót...
@Asszem: Az Insertify helyesen: Inserty

Közben én is ugyanezt a telefont szereztem meg, és ez az app nagyon megtetszett, de insertify néven nem találtam :)
Egyelőre még csak naívan vigyorgok, hogy torrenten (aBTC klienssel) barmit le tudok szedni az sdkartyara es on the go hallgatni, de szeretnem ertelmesebb dolgokra hasznalni, peldaul nyelvtanulasra.

Nagyon hianyzik egy jo media player, egyelore a mixzing van /nincs lo jo a szamar is alapon/.
Felvevot mar talaltam a hificoder szemelyeben.

Tobbi appom itt www.appbrain.com/user/mkrstf/apps-on-the-phone

A bkvmenetrend, imdb es egyebek tenyleg hasznosak lennenek androidra, iphone-on mar volt alkalmam kiprobalni.
Egy olyan megoldás nagyon érdekelne, hogy mondjuk az optikai gomb középen képes lenne bekapcsolni a képernyőt, mint a power gomb.
Egy program a 70 karakteres SMS problémára:
smshunencoder.blogspot.com/

A programmal számítógépről lehet megírni az SMS-t, amit a telefon QR kód formájában olvas be. Sokkal gyorsabb mint telefonon bepötyögni az SMS-t, és még az unicode karaktereket is kiszedi.
Valaki mondja meg miért csinálja azt a locale, hogy alap esetben ki van kapcsolva a wifi, default és custom modokban is, ennek ellenére gondol egyet és bekapcsolgatja magától..
Oké már megvan a válasz a kérdésemre:

If you have configured any Location conditions smaller than 2,000 meters, Locale will periodically perform brief Wi-Fi scans (even if Wi-Fi is turned off) to help determine your location. Periodic Wi-Fi scans are implicitly configurable, by making all locations 2,000 meters or larger in radius. These periodic Wi-Fi scans consume very little battery power, typically 2% or less.
Valakinek baja volt, hogy nem tudja, SD kártyáRA hogy kell telepíteni (én sem tudtam), ezittaz:
blog.se-portal.hu/android/haladok/alkalmazasok-telepitese-sd-kartyara-app2sd-dyra-irasa/