Kávéhoz: az iGlue londoni sikere, Mindroom okosság, magyar piaci optimizmus

iGlue siker. Pár perce írt Vaskó Péter, hogy az iGlue-val ezüstérmesek lettek a tegnapi Londonban megrendezett GeeknRolla startup-versenyen. A helyezésnek máris vannak hozadékai: a magyar fejlesztőcsapatot több brit befektető is megkörnyékezte. Amúgy a 2008-as budapesti Startup Konferencia mezőnyéből a Webisztán olvasói is épp az iGlue-t tartották a legígéretesebb induló webes vállalkozásnak. Szóval gratulálunk a londoni sikerhez. És szorítunk a tárgyalásokhoz.

Mindroom + NOL. A Népszabadság Online egyes cikkei mellett újabban releváns videórészletek is megjelennek. A híradókban elhangzott szövegek kielemzése, és a NOL cikkeihez passzintását a Mindroom végzi. Érdemes lenne a többi hírszájtnak is elgondolkodnia a mindroomos megoldás implementálásán. Egy adott cikk olvasása közben - én legalábbis - sokszor szívesen megnézném a kapcsolódó híradórészleteket is.

Yamm + Twittertop. A magyar Twitter-mashup oldalán immát a twittertopos toplisták is megjelennek, címkék szerint. Biztos vannak olyanok, akik ilyen toplisták alapján döntik el, hogy kit követnek a Twitteren. Bár én azt is gondolom, hogy szerencsésebb lenne egy dedikált felületet készíteni a különféle toplistáknak. Fogyaszthatóbb lenne.

Szörcs Kompakt. Nemrégiben élesítette a magyar kereső a Kompakt névre keresztelt szájtkereső szolgáltatását. Főleg bloggereknek lehet hasznos, ha jó saját keresőt akarnak blogjukra. Plusz hirdetést is futtathatnak, twitjeiket is megjeleníthetik blogjuk találati listái mellett.

Ipsos-kutatás. Az imént esett be az inboxomba az Ipsos közleménye, mely szerint "a megkérdezettek 83 százaléka szerint növekszik az internet reklámbevétele 2010 második negyedévében a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva." A kutatócég a hirdetőknél, médiatulajdonosoknál, illetve ügynökségeknél dolgozó 100 befolyásos szakembert és vállalatvezetőt kérdezett arról, hogy szerintük miként alakulnak a hazai médiaköltések. Az országos televízióknál és a print lapoknál épphogy csökkenést várnak a szakmabeliek. A kábeltévék növekedésében viszont legalább akkora hit, mint az internetben.

Autós üldözés a Mapsen. A végére egy kis akció. Kottkenél láttam a videót. Az amerikai hírtévék kedvenc adrenalinnövelő eszköze, az autós üldözések, Google Maps-re megálmodva...

Satellite Car Chase from Honest Directors on Vimeo.

Címkék: média stat kutatás üzlet magyar videó kávéhoz startup twitter nol iglue szörcs.hu mindroom twittertop yamm.hu
2010.04.21. 14:08. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Mindroomban rákerestem IT-s tartalmakra (Microsoft, Google), elég ratyi...
@Syolos: hat valszeg azert mert a magyar hiradok nem igazan foglalkoznak tech hirekkel :)
De jó, feltalálták a GTA1-et! Hihetetlen kreativizmus.
Nem értem a webisztán miért nyomja ennyire a Szörcsöt? Tudása a 0-hoz közelít.

Szerintem a johu.hu vagy a bluu.hu ezerszer jobb kereső, ha már magyar keresőről beszélünk, ráadásul a johu készítői nemrégiben egy rangos elismerésben is részesülhettek egy másik keresőjükkel ha jól tudom.
OFF

#webi twitterszemle várható újra?
@cerlux2008: ha nyomja, ha nem nyomja, a szorcs egy kalap szar. ráadásul össze lehet kötni a bluuval mert az is az a kategória amit még csak véletlenül sem ajánlok senkinek.
@[imi]: majdnem biztos vagyok benne h ki sem probaltatok ezt a szajtkereso funkciot. igazam van?
@hírbehozó: De kipróbáltam, működik. Én sajnos nem tudom mire használni.
Azt nem értem, hogy miért szinte csak a Szörcsről írsz? A többi kereső háza táján is vannak események, sőt...
@[imi]: Azért ennyire ne írd le őket, mert igaz, hogy én is a Google-n keresek (főként külföldi tartalmakat erre sajnos a magyar keresők nem túl jók), azért szerintem van helye magyar keresőknek.

Mert pl a johunak a klaszterezése elég jól működik (oldalt különböző kereséshez kapcsolódó szűkítő lehetőségek) lásd:
johu.hu/searchresult.jsp?sc=933&q=Pet%C5%91fi+S%C3%A1ndor+m%C5%B1vei&un=johu

A Bluu pedig egy rakat funkciót tud, amellyek tényleg hasznosak:
www.bluu.hu/funkciok

Szóval egy átlag magyar (nem heavy)user simán megtalálhatja magyar keresőben a számítását. Én drukkolok nekik.
@cerlux2008: eh. ha van erdemi valtozas, roluk is irok. en most ezeket a rovidhireket tartottam erdekesnek. amugy a szorcs megoldasa nekem azert tetszik, mert nem csak a blogodban keres, de a twitjeidet is megmutatja. es ha jol emlekszem kulon kommentkereso is van. ez pedig szerintem erdemes arra h megemlekezzek rola 3 darab mondatban 5 masik rovidhir kozott, azuristenitneki de tenyleg.
@hírbehozó:
a szorcs kompakt biztosan egy klassz dolog de mivel magát a keresőt nem sokra tartom az általam használthoz képest (_természetesen_ Google), így ezt a dolgot sem próbálom ki - tehát úgy van, ahogy írtad.
elég hosszú ideig próbálgattam a szorcs és a bluu keresőket, mindkettőre nyugodt szívvel dobtam pár lapát földet.
ha a hálón valami erősen nem nyerte meg a tetszésemet, akkor később sem nézem meg, hogy milyen újdonságokkal jelentkezik.

egyébként pedig nem érzem, hogy itt a blogon nyomulna a szorcs, egyszerűen csak annyi, hogy amikor van mit róla bejelenteni, akkor itt is megjelenik. erre pedig szükség van mert ezért (is) van ez a blog. ez már nem neked szólt @hh :)
@cerlux2008: hát amíg a keresőket használók egyharmada konkrétan a weboldal teljes nevével keres rá oldalakra (pl google ablakba ezt írja keresésnek: "http://www.index.hu"), addig teljesen mindegy mi található a funkciók menüpont alatt :)
@[imi]: Ha ezt tegnap mondod (google ablakba ezt írja keresésnek: "http://www.index.hu") komolyan nem hiszem el, de mivel ma találkoztam egy olyan 25 éves nővel akinek gondot jelentett az 5 liter mennyi hektoliter kérdés, innentől simán :) Mik vannak... Én mondjuk olyanokkal találkozom, hogy beírja youtube és úgy jut el oda.
@cerlux2008: elképesztően sokan úgy írják be, sőt www-vel...
@hírbehozó: Azért meglátszik, hogy valamilyen szinten a Szörcs rendszer felé húz a szíved. Amikor elindult publikusan írtál róla, egy darabig a webisztánon is kinnt volt a Szörcs kereső (jobb oldalt), majd a kompakt nevű újításukról szóló hít és lemerném fogadni, hogy egy általad írott "Magyar keresők" című cikkben is a Szörcs lenne a győztes.

A Bluuról egyáltalán nem írtál amikor publikusan elindult (bár sokan mások írtak: techline, hwsw, origo, index) és ha megnézed a blogjukat akkor eléggé sokminden történt velük, szinte minden héten szolgálnak valamilyen újdonsággal.
Talán csak a Yamm-Bluu megállapodást hoztad hírként, ahová természetesen a Szörcs-Turulcsirip kettős is odakerült, szóval...