Mobil app híradó: Dropbox, parking sms, iDőkép

Nos, végre megjelent a Dropbox hivatalos appja Androidra is. Első próbálgatásra nekem egy picit csalódás. Jó lenne, ha állítgatni tudnám, hogy mikor és milyen típusú hálózaton adatszinkronizáljon, és ha törölni, folderekbe mozgatni is tudnám a Dropboxban tárolt fájljaimat. Ezzel együtt a mostani funkciók (képek, videók, zenék, szöveges dokumentumok feltöltése és letöltése) klasszul működnek. Az app kiválóan alkalmas arra, hogy dropboxos fájljainkat bárhonnan elérhessük, és megoszthassuk másokkal az adott tartalmakat. És emiatt biztos helyet is szerzett a Dropbox ikonja a telefonom második deszktopján.

Szintén androidos hír, hogy elkészült a Parking SMS magyar verziója. Az appot készítő vajdasági fejlesztővel cseteltem is a nap folyamán. Merthogy hiányoltam, hogy az alkalmazás nem tudja a geokoordinátáim alapján belőni, hogy melyik parkolási zónában is vagyok.

Azt mondta, nem elképzelhetetlen, hogy ezt is belefejleszti valamikor. Egyelőre az adott parkolási zónát ki kell keresnünk egy listából, majd egy gombnyomással adhatjuk meg, hogy mennyi időre akarunk sms-ben parkolójegyet váltani. Aki tesztelte már, írja meg nekünk a tapasztalatait. Thx.

A harmadik alkalmazás egyelőre sajnos csak iPhone-ra jött ki. Az Időkép mobilra megálmodott verziójában az előrejelzés mellett az összes főbb térkép is megtalálható, amit a webszájton is szokott nézegetni az ember: hőtérkép, felhőtérkép, stb. Nagyon várjuk az androidos verziót.

(Ha már itt tartunk, épp vasárnap, a váratlan záporok idején nézegettem mobilról az Időkép honlapját. Az androidos mobilon szépen fut a flashes animált előrejelzés is. Ez jó. Viszont a telefon kijelzőjén egyszerűen élvezhetetlen volt a sötétkék háttérre rászórt apró, lila esőcseppes infografika. Jobb lenne egy funkcionálisabb megjelenítés. Végső soron egy ilyen szájt esetében az információszerzés a legfontosabb. A csilivili nem annyira.)

Címkék: mobil magyar időjárás iphone parkolás android app dropbox időkép
2010.05.05. 14:15. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nálam az első felületen van a Dropbox.

Az Időképes appról meg csak most hallok először, megyek tölteni. :)
Fú, az Idékép hasznos, de iszonyú ronda. Ennyire csúnya appot még Iphone-ra nem töltöttem. :(
időjárás appnak én a WeatherBug -ot használom, szerintem ügyes kis cucc, ami kell benne van.