Az Android 2.2 viszonylag hamar megérkezhet pár HTC telefonra

A tegnapi Google I/O konferencián bemutatott új Android-verzió fontos frissítésnek ígérkezik. 2-5-ször jobb teljesítmény, 2-3-szor jobb JS-teljesítmény, SD-re menthető, és onnan indítható appok, hotspotként, modemként funkcionáló telefon, cloud-to-device megoldások, Microsoft Exchange támogatás...

A jó hír, hogy nem csak a Nexus One-on és az EVO 4G-n, MyTouch Slide-on, hanem az Európában népszerű HTC Desire-ön is megjelenhet egy-két hónap múlva az operációs rendszer új verziója. A pontos dátum egyelőre nem ismert, de a pletykák szerint valamikor az év második felében várható a frissítés. Ez azt jelenti, hogy júliusban akár már érkezhet is a Froyo a Desire-re.

A hivatalos HTC nyilatkozatok szerint minden, 2010-ben megjelent vagy megjelenő HTC telefonba belekerülhet az Android 2.2. Úgyhogy van esély rá, hogy a HTC Wildfire-re, Legendre is felkerül a friss oprendszer.

Ezek persze csak a hivatalos frissítések. Persze a többi, Android 2.1-et futtatni képes, rootolt mobilra is fel lehet majd hekkelni a Froyót. Az első tapasztalatokat azért érdemes lesz megvárni...

Címkék: mobil htc android htc desire froyo
2010.05.21. 12:48. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsit megnyugodtam. A Legend is 2010 release, és nekünk talán még inkább szükségünk van a 2.2-re, mint nektek, Deziréseknek.
Tavaly december óta ígérgeti a HTC a 2.1-et a Hero-ra, a GSM-esre a mai napig nem jött ki.

Ugyanez lesz a fentiekkel is szerintem, én már nem hiszem el egy szavukat sem, rootolt telefon és villainrom ftw.
@eszpee: mindenki szkeptikus egy picit. mert az ev masodik fele epp december 31-et is jelentheti. de szerintem a htc tanult a heros szerencsetlenkedesbol.
@hírbehozó: igen, ez az optimista olvasata a történteknek. a pesszimista meg az, hogy ha tanult volna, már kihozta volna a 2.1-et hero-ra.

de mondom mindegy, mert szerencsére van rootolás, van villainrom, és szépen mennek. lesz biztosan 2.2 is.
@eszpee: 2.1 a legutolso hirek szerint juniusban jon herora. valami sense para van a heroval, ha jol emlekszem.
Nem HTC, motorola:
Felhívtam a szervízt ma, hogy mit tudnak, milestone kap-e 2.2-t. A szervizes elég érdekes hangnemben mondta, hogy biztos lesz, de miafasznak havonta frissíteni? Igaza van, minek?
@Tschöppy: talan mert a 2.2 sokkal gyorsabb, es pont a regebbi, lassabb procival szerelt telokon lehet hasznos ez a gyorsulas
@szcsongor: Én ezt tudom. De a motorola szervizese nem érti meg úgy látszik a szoftverfrissítés lényegét.
@hírbehozó: nem, egyszeruen leszarjak. es minden honapban azt igerik, h a kovetkezo honapra kijon, ez verlazito, mar a sprintes herora is kijott, csak a rendesre nem.
@sztahanov: Van bármilyen technikai vagy üzleti magyarázata ekkora késéseknek? Csak mert általános.
Egyébként a hivatalos tweet szerint: "Froyo on Nexus One soon! (next few weeks)".
2.1 Herora már hivatalosan is kijött...

ht.ly/1N8I0
@HuNBiLL: ez a sprint, ezt ne nagyon rakd a telefonodra, mert GSM-es hálózaton nem fogod tudni használni.

@hírbehozó: próbálom kihangsúlyozni, hogy csak _hivatalos_ 2.1 nincs hero-ra, nemhivatalos már nagyon rég óta, sense-szel, mindennel, szépen megy.