Itt a Netpincér Social!

Valóra vált a Netpincérről egy éve írt rövid esettanulmányunk jelentős része: a Netpincér új tesztverziójában akár Facebookon, iWiW-en és Twitteren is automatikusan megoszthatjuk, hogy mit rendeltünk éppen, vagy hogyan értékeltünk egy adott éttermet.

A béta verzió kipróbálásához a beta.netpincer.hu címen kell belépni, majd a bal oldali menüpontban a "barátkozós üzemmód" gombra kattintani.

Nyilván nem érdemes minden csatornán mindent megosztani, de abban biztosan segíthet ez a közösségi becsatornázás, hogy a felhasználók könnyebben tudjanak választani a szállítók között: én legalábbis jobban megbízom ismerőseim értékeléseiben, ízlésében, mint az étteremek aktuális marketingszövegeiben.

Annyit tegyünk azért hozzá, hogy a Netpincér elég komolyan szpemeli az engedélyezett csatornákon a hírfolyamokat. Úgyhogy érdemes végiggondolni, hogy mit és milyen rendszeresen osztunk meg ismerőseinkkel.

Vegyünk egy példát. Ha a Twitterre csak azt akarom automatikusan kitolni, ha egy éttermet értékelek, akkor a következő formátumú automatikus üzenet fog megjelenni a twitjeim között: 

Ám ezen felül kitol a Netpincér egy másik twitet is, ami arról szól, hogy csatlakoztam a Netpincérhez. Ez utóbbit a fene nem kérte, engedélyezte. Úgyhogy ezt a twitet töröltem is. Az viszont jó pont, hogy minden egyes rendeléskor opt-in lehetőség a rendelésről szóló twit kiküldése. Vagyis minden rendeléskor eldönthetjük, hogy meg akarjuk-e osztani ezt az eseményt Twitteren.

Hasonló a helyzet a Facebook Connect-tel való összekötéskor is. Ugyanakkor itt megvan a lehetőségünk megálljt parancsolni a kéretlen postolásoknak, és letiltani, hogy a jóváhagyásunk nélkül írhasson a Netpincér a falunkra (videó).

Mindezekkel együtt a Netpincér mostani fejlesztése is azt mutatja, hogy egy törekvő, a trendekre és lehetőségekre érzékeny szolgáltatásról van szó. A "színvonalas" jelző jutott eszembe...

Címkék: iwiw magyar social facebook twitter netpincér
2010.05.26. 11:15. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kb annyira erdekel, hogy ki milyen pizzat rendelt, mint azis, hogy tagja-e a valdddiznit neztunk gyerekkorunkban csoportnak! :)
amugy biztos szuper :)
nem haszontalan szolgáltatás ez, ha ebédidőben valaki kitwittel egy pizzéria+pizza rendelést simán azt választom (mint tettem azt egyszer koocos twittje nyomán a marzano akciós pizzáival).

még egy olyan link kéne a twittbe amivel automatikusan meg is tudom rendelni, ez csak félsiker.
Szerintem meg ez az automatizált információgyártás és -publikáció rettenetesen bosszantó a twitteren. Mondhatni ez a twitter pop-up-ja vagy spam-e. Erre előbb-utóbb talán az is rájön, aki most virtuális szendvicsemberként tolja a kéretlen információt a követői arcába.
@upperclass: jo esetben egy ember egyszer rendel egy nap kajat mahanak. ezt szerintem meg ki fogod birni valahogy.
Gergő, én pl. nagyra értékelem az ízlésedet, és mind a személyes, mind a hír jellegű twitjeid, amelyek arany gyöngyökként kövezik ki szürke napom poros országútját, továbbá piros betűs ünnep nekem az, amikor személyesen megszakértjük a legújabb telefonodat, de az is felvidítja szívem, amikor jópár sör után inkorrekt vicceket gyártunk szerencsétlenebb embertársaink kárára, majd együtt szégyelljük magunkat ezen - ám az értesítés arról, hogy éppen mit eszel, az valami kurvára nem érdekel. Félreértés ne essék, senki más étkezési szokása sem érdekel.

Viszont mondjuk egy összesítést elviselnék, pl. ismerőseim lájk szerinti sorrendjében tudnám böngészni a NetPincért, az nem lenne utolsó. De egyenként, tételesen, azonnal, hát, az legalábbis haszontalan.

Ugye, ha az ízetlen tréfáknak lennék a nagymestere, akkor azt írnám, hogy innen már csak egy lépés, hogy a wc-nkből is érkezzenek az információk.
@hírbehozó: Valahogy szét kéne választani az automatikus és a kézzel írt kontentecskéket.
@ern0: műbalhé. ha kézzel írom be, hogy szar XY helyen a pizza, az miért jobb neked? másrészről meg nem kell mindent megosztani, mint ahogy mindenkit követni sem. van jópár ember, akit érdekel, hogy honnan lehet finomat, ár/értékben jót, vagy épp rossz kaját rendelni. még szerencse, hogy minden tartalomfolyam szűrhető. ;)
@hírbehozó: De ez csak pseudokontent. Önmagában csak spam, összesítve persze lenne értelme, de az meg nincs. Egy iszonyatosan izmos infrastruktúra van alánk tolva (kib. erős gépeink plusz internet), és mégsem tudunk adatokból információt készíteni.
@ern0: erno, a pseudokontent inkabb ezek a kommentjeid. egy etel/etterem ertekelese valodibb kontent mint egy 123-dik fikakomment.
Nem fika, hanem normális appot akarok.

Pl. ugyanez, amikor kapom twitteren, hogy a haverom itt meg itt jár éppen. Ez nagyon szép, de jobb lenne, ha csak akkor kapnám, ha éppen az én falumban jár, és akkor izenhetnék neki, hogy pacalozzunk együtt.

Na, mindegy, majd az Apple vagy a Google eljut idáig előbb-utóbb, talán.
Nekem magával az elvvel van bajom. Twittelhetné automatikusan a flickr, hogy épp milyen képet nézek, vagy az alexandra, hogy milyen könyvet rendelek, meg még száz másik szolgáltatás ugyanígy. De ez nem lenne érdemi tartalom, csak random webszemét.
logikus folytatása ennek, hogy az étel útja az értékelés után is nyomonkövethető legyen.
hamarosan érkezik a wifis vécécsésze, ami kakilás után magától kitwitteli a végtermék tömegét, térfogatát, viszkozitását, sőt állítólag a hexa színkódot is. e paraméterek alapján a készülék kategorizálást is végez, pl. "egészségesen kemény", "kissé krémes", "tejóégbazmeg!" stb. ezeket a twitteket a netpincér összesíti majd, és figyelmezetet, ha olyan ételt készülünk rendelni, amitől várhatóan elkap a cifrafosás.
a csésze emelett a facebookon értesítés küld, ha elefelejtjük lehúzni, a deluxe verzió pedig a last.fm-ről szedett zenéket játsza majd, az illetlen hangok elnyomására.
a gyártó természetesen egy japán cég.

hurrá vebkettő!
@upperclass: Ha egy szakmai könyv megvásárlását (vagy még inkább olvastam/értékelését) kiteszed mondjuk a LinkedIn profilodra az bővíti a CV-det. Nem véletlenül van Amazonos appjuk ilyen célra.
@ern0: +1
Én is elsősorban olyat szeretnék ami aggregálja az infot és akkor segít amikor kérem, vagyis amikor odamegyek a Netpincér oldalára, vagy az étterem oldalára, vagy az étteremszakértő ismerősöm oldalára.