Magyar androidos alkalmazás segít egészségesnek maradni

Győri fejlesztősrácok is elindultak a testmozgás népszerűsítésére kiírt mobilalkalmazás-versenyen. A Move Your App-ot a sztárszakács, Jamie Oliver TED-es előadása ihlette...

Röviden az egészséges életmód és táplálkozás hirdetéséről és támogatásáról van szó.

Nos, a feladat tehát az volt, hogy a testmozgással, egészséges életmóddal kapcsolatos androidos alkalmazást készítsenek a fejlesztők. Tizenkét ország 246 fejlesztője nevezett appjával, és a legjobb tízbe beválogatták a HelloAndroid.com csapatát is.

A mindössze 3 hét alatt lefejlesztett alkalmazás neve 5 Minutes Break, és minden 1.6+-os androidos telefonnal működik. A lényege nagyon egyszerű és nagyon jól megragadható: az app ránk szól, ha már több órája görnyedünk munkaidőben a gép előtt, és rövid, egyszerű mozgássorozatokat kell megcsinálnunk, hogy pontokat gyűjthessünk.

A gyakorlatokat telefonnal a kézben kell elvégezni, és a mobilba épített mozgásérzékelő segítségével értékeli ki az alkalmazás, hogy megfelelően végeztük-e el a mozdulatsort. Az elvégzett testmozgásokról automatikusan twitet is küldhetünk.

A lényeg tehát, hogy az okostelefonunk segítségével vegyük rá magunkat arra, hogy naponta legalább egy picit mozogjunk.

A verseny eredményhirdetése pár óra múlva lesz. Itt lehet követni élőben az eseményt.

Címkék: dev magyar android app
2010.05.27. 21:20. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá Győr ! :D
Honnan tudja az App, hogy már több órája görnyedünk a gép előtt, és nem éppen a kávézóban vagyunk mondjuk? A Workrave figyeli az aktivitást a gépen, és szól, ha átlépjük a limitet. Ez itt is működik, vagy egyszerűen csak fix időközönként szól?
Gondolom ugyan úgy a mozgásérzékelőre hagyatkozik. Ha több órája nem mozdul vagy mozog sokat a telefon akkor valószínűleg egy székben tespedünk a telefon pedig az asztalon hever.
Kérdés csak, hogy az akksi kibírja-e egész nap, hogy a háttérben ott fusson az app - vagy esetleg töltőre dugva tornásszak vele? (Egy Nexus One tulaj) :-))
Az alkalmazásnak megmondjuk, hogy mikortól meddig tart a munkaidő és minden használat után két órával szól, hogy gyere bébi öt percre játszani (@Gézakékazég: Ez nem fogyaszt semmit). Ezen a részén nem sokat agyaltunk, sokkal több munka volt azzal, hogy a telefon hogy követi le a mozgást.

Tegnap éjjel háromkor kihirdették az eredményt:

1st: Pick Up Sport
2nd: Dr. Detective
3rd: Wagz
4th: WalkArt / 5 Minutes Break

Community rating:

1st: Runners
2nd: 5 Minutes Break
3th: WalkSquare
4th: WalkArt / Wagz

Ezzel a 5 Minutes Break a lejobb nem amerikai app is egyben.

Köszönjük mindenkinek a támogatást és a szavazatokat, az app jövő héttől ingyen elérhető a marketen, addig is innen tudjátok letölteni (Android OS 1.6-tól felfele):

www.helloandroid.com/content/groundbreaking-news-5-minutes-break-move-your-app-challenge-finalists
hetfon erkezik a desire-m, kiprobalom majd rajta/vele ;-)
gratula
@HelloAndroid.com: Marha jó kis app, gratulálok!