Kávéhoz: első magyar Wildfire, új VLC és persze vuvuzela

Néhány finomság mára. Az egyik, hogy a Vaterára felkerült az első hivatalos HTC Wildfire telefon. A bevezető kampány elég sikeres lesz. Úgy tűnik, lassan felkúszik a várható kisker ár fölé a licit. Jelenleg 79 777 forintért lehet elvinni a Desire kistestvérének számító okostelefont.

Az Amazontól is kb ennyiért lehet megrendelni a készüléket. Július végén kerül a boltokba. Ha hozzánk is eljut egy példány, mindenképpen írunk majd róla. Én arra számítok, hogy idehaza 70-75 ezer körül lesz a független Wildfire. Hamarosan kiderül.

Ha már HTC: amennyiben a pletykák igazak, holnap (vagy a következő 2 hétben valamikor) érkezik a Froyo a Desire-re. Bár hivatalosan nincs megerősítve, de azért tuti nyomok holnap egy "check for updates"-et a telefonomon.

A Lifehacker ír a VLC Player új verziójáról. Az 1.1 állítólag szebben viszi a HD filmeket, van benne WebM támogatás. És hát persze továbbra is ez a legjobb médiaplayer, úgyhogy érdemes letölteni.

Kicsit focivébézzünk is. Egyik olvasónk küldte el a Google Trends linkjét, amiből világosan kiderül, hogy a vébét rendező Dél-Afrika után a történéseket csak semleges távolságból néző magyarok vannak a legjobban rákattanva a vuvuzelára.

Aztán: a Google Docs immár ki tudja szedni a PDF-ekből a szöveget és képet. Még egy ok, hogy ezt az irodai alkalmazást használják az emberek.

Ja, és a napokban elkezdték idehaza is forgalmazni az Exclaimer képfelismerő szoftverét, ami Exchange környezetben vállalkozik arra, hogy kiszűrje a vállalati gépekről a pornót. "Az új megoldás (...) segítségével a rendszergazdák teljes mértékben monitorozhatják a felhasználók által a vállalati hálózaton belül küldött és fogadott levelekhez csatolt képeket". Nagyszerű. És még a Google a Nagy Testvér...

Végül pedig: elindult az idei Golden Blog nevezési szakasza. Nevezzetek legjobb blogokat meg twittelőket. Lehet bicajt nyerni. Ennyi.

Címkék: google kávéhoz google docs vuvuzela htc desire froyo vlc player htc wildfire
2010.06.22. 13:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Messze nem a legjobb a VLC, próbáld ki a KMPlayert. Szinte mindent lejátszót kipróbáltam, és az általam ajánlott nyert :)
VLC nekem macen eléggé akadozva megy, van amit lejátszik, van amit nem. Amit meg lejátszik, azt pedig ritkán bírja smooth lejátszani.
Nalam Win7-en meg tenyleg a legjobb a VLC, tulkepp mindenevo lejatszo, akadozasmentesen lejatssza a HD felbontasu mkv es mp4 videokat is. Eddig meg nem talaltam olyan videot amivel ne boldogult volna. Persze ettol meg a KMPlayer is hasonloan jo lehet :)
Mint lelkes Dézi tulaj, én is nyomok holnap egy check for update-et, habár valahogy nekem kétségeim vannak a holnapi 2.2-es froyo megjelenésével kapcsolatban.
Jó lenne, ha az 1.5-ös Hero-val is foglalkoznának végre :-))
Nincs valami irgalmatlan pörgés a Wildfire aukcióján, mióta elérték a külföli ár+behozatal szintjét... :) Arra viszont kiváncsi leszek, hogy előfizuhoz milyen áron adják majd a szolgáltatók (hátha ingyé', mint a Vodafone UK :) ), mert nekem pont ez kéne (a Dezirére nem tudnék eléggé vigyázni, és még tán a Legendre sem).
Vuvuzelás humoros izék is vannak. Pl LOTR-paródia, "Én vagyok az apád"-jelenetből egy rajz, fénykard helyett vuvuzelával, stb.