IBM Smarter Cities - mobilvideózz városi témákat!

Néhány hete hívtak meg a szervezők az IBM idei Smarter Cities videopályázatának zsűrijébe.

A Smarter Cities azért támogatandó kezdeményezés, mert a versenyzőket arra ösztönzi, hogy kisvideókat készítsenek mobiljukkal egy olyan problémáról, mely előfordul a városukban. Valamint megoldási javaslatot is kér a versenyzőktől.

Szóval a szokásos "küldj vicces, bulizós videót a mobiloddal" ökörködés helyett az öntudatos állampolgárokat akarja egy kicsit előtérbe helyezni ez a verseny.

Ha nem lennék a zsűri tagja, biztosan én is küldenék be videót. Mint Budapesten élő és Budapestet szerető ember természetesen a város problémáit is próbálom nyomon követni. És szinte naponta találkozom olyan kisebb-nagyobb gondokkal, melyek kis odafigyeléssel, proaktivitással javíthatóak lennének.

Nem mellesleg a fődíj egy iPad, és tegnap este az új kanapén ücsörögve először éreztem úgy, hogy jó lenne egy táblagépen átfutni kedvenc online újságjaim címlapjait. Aki hasonlóképpen érez, és amúgy öntudatos állampolgárként, citoyenként éli életét a városban, szerintem tegyen egy próbát, és 5 percet szánjon arra, hogy civil újságíróként felmutasson egy városi problémát.

Mint zsűritag, természetesen az összes beérkező videót végig fogom nézni, nem csak amiatt, hogy pontozhassam őket, hanem azért is, hogy jobban tisztába lehessek azokkal a városi problémákkal, melyek amúgy nem kapnak elég teret a hivatalos médiában.

Címkék: verseny felhívás
2010.08.24. 10:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdekes a verseny, már készül is az anyag, ugyanis van egy nagyon régi ötletem BKV témában ami pont ide kívánkozik.

A mobilvideó mennyire fontos kritérium? Mert nekem a konkrét problémára konkrét megoldási javaslatom van, de azt csak 3D Max-szel és After Effects-szel lehet megcsinálni :)