Dirpy: Hogyan töltsünk le YouTube-ról jó minőségű mp3-akat?

Amióta csak létezik a YouTube, mindig voltak olyan böngésző-kiegészítések, alkalmazások, melyek segítségével gyerekjáték volt mp3-ban lementeni egy adott YouTube-videó hangsávját.

A Dirpy annyival tud többet, hogy regisztráció nélkül használható, instant transzkódolja a fájlt, sőt, szerkeszthetjük a letöltendő mp3 ID3 tagjeit. És ami a legeslegjobb benne: elég jó minőségben tudjuk lementeni az audiofájlt.

Nekem 10-ből 10-szer a legjobb minőségre a 128 kbps-ot dobta, ami már hallgatható szint. De az sem ritka, hogy HD videók esetében 256kbps 44.1khz stereo transzkódolt mp3-at tudunk lementeni. Ami már bőven jó minőségnek számít manapság. (Még ha audiofileknek nem is ajánlott leereszkedni ebbe a zajtengerbe ;)

Sőt, azt is megadhatjuk, hogy a hangfájl hanyadik másodperctől kezdődjön, és mikor érjen véget. Vagyis nagyon gyorsan lehet vele csengőhangot is fabrikálni. Instant bookmark.

Dragontape + RD3

Ha már zene, jöjjön még két link. Az egyik ugye a nemrégiben a Meetupon is bemutatott magyar startup, a DragonTape, minek segítségével mindenki YouTube DJ lehet egy pillanat alatt. A másik pedig kifejezetten androidosoknak szóló történet. Az RD3-ről van szó, ami egy mobilra tervezett mixer. (via apcblog)

Kellemes zenés őszkezdetet mindenkinek.

Címkék: mp3 zene ingyen letöltés youtube rd3 dirpy dragontape
2010.08.28. 16:30. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Telepíteni sem kell, ingyenes, magyarul is tud:

www.video2mp3.net/hu/
maceseknek meg: thelittleappfactory.com/evom :)

de ezt a Dirpyt en is bookmarkoltam, koszi a tippet!
mi újság a torrentel?

ami ott nincs meg, az a youtubeon is csak feldolgozás. :)
egy audiofilt győzködtem anno hogy milyen jó a dirpy ő nem hitte és igazát bebizonyítandó letöltöttünk pár mp3-at dirpyn keresztül majd az eredeti flv-t is.

a tanulság annyi hogy a dirpy biztosra megy, ha úgy érzi hogy az adott videó hangsávja több lehet mint 128, akkor már 256-ot ad.

azaz ha 256-ot kapsz az nem konstans 256 minőség hanem valahol 128-256 között van.

a jó hír, hogy mindenképpen hallgatható a minősége így ha megtetszik egy új track és csak youtube-on van fenn, de HD-ban, akkor nyugodtan rárepülhetsz, az ipododon megszólal majd szépen.
fülhallgatora jo, meg plasztikdobozos hangszorora, de hangfalon sehogy nem szolnak. és nem hájtek hangcuccrol beszélek..
Firefox alá Easy Youtube downloader plugin. Beépül a böngészőbe és a youtube videók alatt megjelenik egy "Download as" gomb. MP3, FLV, MP4 és 3GP formátumban lehet leszedni a tartalmat.
Kövezzetek meg, de én a Realplayer-t csak emiatt tettem fel. Annak a browser pluginja minden videót kiválóan leszed.
www.keepvid.com itt midnenféle letöltés nélkül tudsz gyorsan jó minöségben leszedni youtube videókat.
@sourcerror: asszem előbb ugrok a pirnják közé, mint hogy realplayert engedjek a gépemre.

en.wikipedia.org/wiki/RealPlayer
"Nekem 10-ből 10-szer a legjobb minőségre a 128 kbps-ot dobta, ami már hallgatható szint"

A 128 kbps akkor hallgatható szint, ha audio CD a forrás. Sajnos sokan használnak WMV és egyéb szutyok formátumokat videófeltöltésre, és egy 32 kilobites WMA hangsávból hiába konvertál a youtube 128 kilobites MP3-at, az hallgatható nem lesz.

A Youtube jó arra, hogy buliba indulás előtti iszogatáskor kikúrjon az ember a 107 centis tévére videoklip-playlisteket, ami ugyan fos VHS minőség, de még mindig jobb mint a jobb minőségben fos zenét adó zenetévék.
Ez még szebb: userscripts.org/scripts/show/62634

Nem ver át azzal, hogy felkonvertálja a rossz tömörítést, csak és kizárólag a forráskódból elérhető formátumokat prezentálja.
MP3-at nem, de azt Pisti néni is tud már konvertálni, ha kicsit odafigyel, akkor még további minőségrontás nélkül is.
szarnak egy pofon, már bocsánat. ha soulseeken, mediafire-ön megtalálom az adott zenét kiváló minőségben, akkor miért küszködjek youtube videókkal?
ha már transkódolja, ott ette meg a fene... sokkal "szebb" módszer leszedni az flv/mp4 filet mondjuk keepvid-el, és utána kikapni belőle a hangsávot mindenféle átalakítás nélkül (pl. flv extract, vagy mp4box)
Hát én egyszerűen azt szoktam csinálni, hogy YouTube downloaderrel letöltöm a LEGALÁBB 720p-ben feltöltött "videókat" a lehető legjobb minőségben (magyarán - a feltöltött videő minőségében), letöltés után meg ugyanezzel lehet minségromlás nélküli mp3 rip-et készíteni az mp4-ről.
vagy használjatok chrome-ot, a cache fájlok közt megjelenik a legutoljára nézet yt videó, vlc-vel megnyitod, és abba alakítod amibe akarod.
Vagy Firefox alá ott van még a TweakTube. Letölteni is lehet vele, és még ezer más dolgot tud.
@darthwalk:
"azaz ha 256-ot kapsz az nem konstans 256 minőség hanem valahol 128-256 között van."

Minek kéne konstans 256? Pazarlás. Tök elég azokban a részekben, amikor tényleg szükség van rá Nem a VBR-re gondolsz véletlenül?
Én letöltöm mp4-be és kiszedem a hangsávot mp4box-al. Így nincs minőségromlás. Igaz, nem mp3-at kapok.
NAGYON HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM A TIPPET!!!

Pont ma futottam rá a cikkre, és pont ma kellett a segítsége ennek a dirp-nek.
Ugyanis a mediaconverter dot org - egyrészt limitálja a feldolgozható file-ok számát (5 per nap), másrészt volt két youtube track, amit képtelen volt feldolgozni. A dirp meg 2 percen belül lekövetéssel, konvertálással, letöltéssel együtt prezentálta az egészet.
Szóval köszönet még egyszer annak, aki ráirányította erre a figyelmem!!!

Peace!
a dirpy megszűnt. Pedig tényleg jó volt.
A vágás kifejezetten hasznos volt benne.