Az új Twitter layout: még erősen béta

A Twitter alapítói eddig is elég jól érezték a webet. Mármint, hogy az emberek hogyan és mire is használják a webes szolgáltatásokat. Egyáltalán nem véletlen, hogy több tízmillió felhasználójuk gond nélkül sajátított el a twitterezést az elmúlt években.

Az új layout elég sok változást hozott, és az is érzékelhető, hogy még messze nincsenek az út végén. Mindenekelőtt a tervezői igényességről emlékezzünk meg. Az új Twitter nyitóoldalon a főbb felületi egységek arányai az aranymetszés szabályait követik. Nem mértem le, és nem is gondolnám, hogy ez annyira fontos dolog, mindenesetre jól jellemzi a felülettervezés és a dizájnolás igényességét.

Ugyanakkor egy sor probléma még nincs megoldva. Így például az egyik legfájdalmasabb, hogy ha a Twitter mobil appját használom, és az appból kimutat egy link a Twitterre, akkor a böngészőben ez a nem mobilra optimalizált felület nyílik meg. Gondolom, ezt majd javítják.

Szintén sok felhasználónak feltűnt, hogy nehezebb visszakövetni, hogy ha egy twitünkre válasz érkezett, akkor pontosan melyik twittünkre is válaszolt az illető. Vagyis eltűnt a "reply to" link. Ezt az új felületen úgy oldották meg, hogy magára a twitre kattintva megjelenik a jobb hasábban az adott twit története. Vagyis ott mutatják meg a reply-okat is.

Amúgy az új Twitter netbookon vagy mobilon nagyon nehézkesen működik. Nem elég reszponzív. Nyilván a sok js-megoldás miatt.

Szintén problémás, hogy a korábban beharangozott partneri megállapodások eredményeként elvileg egy sor linkelt tartalomnak magában a Twitterben kellene megnyílnia, beágyazottan. Ezt az élményt egyelőre nem tudja nyújtani a Twitter. Úgyhogy a dashboard érzés elmarad. A Twitter továbbra is egy linkmegosztásba kevert csetfelület, ahol rendezetlenül áramlanak a tartalmak. Ezen a vonalon még lenne mit tanulni, például a Facebooktól.

Akiknek még nincs új Twitterük, itt regisztráljanak.

Címkék: twitter redizájn
2010.09.30. 10:26. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez az aranymetszét egy akkora bullshit hogy leszakad a ház teteje. minden képzett designer tudja az elvét és használja is, nincs ebben semmi de semmi különleges
@agent g: pont azért nem bullshit, de értem mit akartál mondani :)
a reply to mizéria engem tökre megkevert:)
a reply-oknál az is béna, hogy ha egyszer lehívtad az adott bejegyzéstre érkezett válaszokat, utána soha többet nem kéri le a twitter az újabb válaszokat, fejedre is állhatsz. :D oké, az elmúlt 2 napban nem teszteltem, de nem hiszem, hogy pont most javították volna ki.

ha beírod mobilba a twitter.com-ot, akkor az új desktop felületet hozza, nem a mobilt.

a legnagyobb probléma az összes közül viszont, hogy lassú. nagyon lassú.