Itt a Foursquare 2.0 androidos verziója

Ez már a változás szele: a Foursquare mobilalkalmazásának új funkcióit immár nem iPhone-ra, hanem Androidra dobta ki először. (Innen tölthető.) A fejlesztők szerint az app új verziója nem csak kisebb lett (az alapból 1,47 megás alkalmazást - miként a korábbi verziót is - át lehet mozgatni az SD kártyára, és így már csak 736 KB-ot foglal a telefon memóriájában), de egyben kevesebb áramot is zabál. Vagyis kevésbé meríti az akksit, mint elődje.

Az optimalizálás mellett új funkciók is megjelentek az alkalmazásban. Az egyik ilyen, hogy mostantól egy kattintással tudunk becsekkolni az app különböző felületeiről az adott helyre ("quick-checkin"). Sőt, a venue-ket egyből térképen is megjeleníthetjük.

Másrészt azt is megnézhetjük, hogy az adott környéken hova csekkoltak be legutóbb ismerőseink. Emellett a tippeket is szűrhetjük úgy, hogy csak foursquare-es ismerőseink kommentjeit lássuk. Ez utóbbi változás amúgy talán az egyik leghasznosabb újítása a Foursquare-nek.

Amúgy pedig az összes felületet redizájnolták, finomítgatták, szépítgették. Egy minőségi, gyors és szép alkalmazás lett az eredmény. Nagyon sok alkalmazásfejlesztő számára etalon lehetne a Foursquare 2.0.

Címkék: dev mobil android app foursquare
2010.10.01. 18:57. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rég használtam már, nekem valamiért jobban bejött a Gowalla. Régebben 4square-rel csak olyan helyre lehetett becheckolni, ahol fogyasztani is lehet (vagy valami ilyesmi volt a koncepció). Nem tudom, hogy ez most is így van e még.
Gowallával viszont azt is jelezhetem, ha éppen az Omszki-tónál vagyok, vagy (teszem azt) az Eiffel-torony lábánál.