Kiszivárgott: jön a PayPal az Android Marketbe

A PayPal hivatalos blogjában jelent meg egy post, melyben bejelentik, hogy mostantól az Android Marketben is lehet fizetni. A bejegyzést a PayPal munkatársai gyorsan eltávolították. Valószínűleg azért, mert a ma este akarják hivatalosan bejelenteni a megállapodást.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a PayPal-Android boltolás segít-e bármit azon a helyzeten, hogy Magyarországról egyelőre nem lehet fizetős androidos appokat vásárolni, mindenesetre az ígéret szerint a PayPal for Android Market egyszerűbbé és könnyebbé teszi majd a vásárlást, ami nem csak a felhasználóknak jó hír, de az appfejlesztőknek is.

We’re big fans of Android developers, too. They’ve been using our Mobile Payments Library  for Android, and at an astonishing speed: we’re seeing three times the number of apps submissions for the Android platform than for the iPhone. (PayPal Blog)

Az Internet Hungary-n több emberrel is beszélgettem erről a fizetős app témáról. Nem tudtunk rájönni, hogy mi lehet az oka annak, hogy a Google nem képes egyből az összes uniós országban bevezetni a fizetési rendszert a Marketbe. 

Ha egyszer a világ összes online árult termékét meg tudom vásárolni a weben, mondjuk a PayPal accountommal, akkor az androidos appokat miért nem? Dugóhúzót tuduk venni az eBayen, dél-afrikai eladótól, de egy másfél megás fájlért nem tudok fizetni online a Google-nél

Na mindegy. A lényeg, hogy jön a PayPal a Marketbe hamarosan. És egyszer majd mi is fogjuk tudni használni.

Amúgy a PayPal kedden jelentette be, hogy mostantól virtuális dolgokért is fizethetünk náluk. Vagyis nem csak játékokat, hanem videoklipeket vagy épp online publikált cikkeket is vásárolhatunk majd online, a PayPal accountunkkal. Ennél is jobb hír, hogy ezek a mikrovásárlások két klikkesek lesznek, vagyis nagyon egyszerű lesz szórni a pénzt online a PayPal accountunk segítségével.

A 12 dollárnál olcsóbb virtuális árukért darabonként 5 centet kér el a PayPal az árusítótól, plusz a tranzakciós díj 5 százalékára is igényt tart.

A PayPal taktikája egyszerű és működőképesnek tűnik: árusítsd termékeidet aprópénzért a weben, és egyszerűsítsd le a vásárlást pár klikkre, és ha a netezők rákapnak, ezekből az aprópénzek után beszedett díjakból nagyon gazdag leszel. Üdvözlünk a kertvárosi weben!

Imagine how different the world would have been if we had built payment in the browser. (Marc Andreessen)

Címkék: paypal android online fizetés android market appok fizetős appok
2010.10.27. 19:32. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyanítom, hogy attól még hogy Paypallal is lehet ezentúl fizetni az appokért, a Marketben mi továbbra sem fogjuk látni a fizetős cuccokat
Ha jól sejtem a fizetős markethez jár anyanyelvű ügyfélszolgálat, és ezért nincs egy csomó országban. Persze akkor is hülyeség hogy nincs.
Gyorsan hozzátenném, hogy a PayPal mikrofizetési rendszeréhez a Facebook is csatlakozott! A 26-i bejelentés még csak afféle előzetes, a rendszert csak valamikor késő ősszel élesítik. ow.ly/30LuA
Hülye aki PayPallel vásárol. Minden költséggel együtt kb. 15%-ot rátesznek a fizetendő árra (ti. ennyivel rosszabb árfolyamon váltanak). Ezért is szoktam le pl. az eBay-ről. Szerencsére brit, német Amazonról már szinte mindent lehet rendelni Magyarországra is, és az Amazon tuti nem vág át, nem utasítja vissza a garanciális ügyeket vagy akár a visszaadást, és a kártyámat sem terheli meg ok nélkül, így a PayPal minden előnye elveszik vele szemben.
Vásárlóként jó a paypal, úgy nem érdekel, hogy kinek mennyi költsége van vele. (eladok is rengeteget, úgy már annyira nem vicces...). Van valamilyen megoldás arra, hogy mégis vegyek a telefonomra fizetős appokat?