Milyennek látják egymást az okostelefon felhasználók?

Beszélhetünk itt tech specekről, oprendszerekről, platformokról, kijelzőkről, végső soron azért a smartphone-okról való beszéd jelentős részét sztereotípiák uralják. A C-Section Comics szerint ezek a jellemző általánosítások: 

 

Egy dologban van csak nagy egyetértés az okostelefon felhasználók között. A 2G telefonosokat mindannyian ilyennek látják...  

Mint korábban is írtam, szerintem a tipizálás azért erősödik egyre jobban, mert a készülékek között egyre kevesebb a markáns különbség. És ha valódi előnyökkel nem jár egy platform- vagy smartphone-választás, akkor felerősödnek a törzsi attitűdök. Amiken már nevetni is tudunk, hiszen minden sztereotípia végtelen poénkodási lehetőséget hordoz magában.

Címkék: mobil lol 3g iphone comics blackberry smartphone android 2g
2010.11.05. 08:56. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt a képet lementem, majdnem kiköptem a kávét, olyan jót röhögtem!

Nyilván most jönne az a rész az embereknél, hogy megpróbálják elfogadni, hogy kinek ez, kinek meg az a jó, de abban teljesen egyetértek, hogy ehelyett inkább majd jön a "vallási" háború minden részről. Mint a gyerekek a homokozóban, de majd jót röhögünk. :)
És milyennek látják a Nokia 3G felhasználókat? Lássanak bármilyennek, én meg vagyok elégedve vele, és nincs szükségem az iPhone érintéses hívásbontására, legyen az bármilyen jó feature.

Bár tetszik az Android, nem érzem szükségét a mindennapi teendőim megoldására.

BlackBerry-ről pedig csak annyi a véleményem, hogy jól néz ki, de fogalmam sincs, hogy miért lenne jó nekem.
Nagyon jó kép és valóban erről szól az egész! :D
akárhogy is, de ez a kép eléggé közel van a a valóságoz:))
Egy dolog, hogy egy telefon 2G vagy 3G es egy masik, hogy okostelo-e. Par eve meg keszultek 2Gs okostelok (nokia 9500 eleg okos, a Blackberry modellek is csak 2-3 eve 3G-sek mind, stb.), ma meg mar a butatelok jo resze is tud 3G-t.
Tul gyorsan kuldtem el, lemaradt a lenyeg: jo a meglatas a vegen, a hit tenyleg akkor jon, amikor racionalis ervek mar nincsenek (marpedig ha a felhasznalo szempontjabol nagy kulonbseg lenne, akkor lennenek). A masik dolog, hogy ezek eleg draga keszulekek. Mar pedig ha az, akkor hinni kell a valasztasunkban. Pont tegnap mondta egy haverom, hogy annyiert vett telefont, amennyiert a legutobb a szakadt hasznalt kocsijat eladta.
A tipikus iPhone-os miért csaj?
@Fedor: Egy felmérés szerint az iPhone-használók férfi-nő megoszlása 57-43%, míg az Androidé 73-27% (www.android-underground.org/2010/10/27/quelques-stats/). Tehát úgy tűnik a csajok jobban preferálják a szifont (mer' olyan trendi :))
@szcsongor: Ismerőseim között sok lány a szifont nem a trendiség miatt szereti, hanem mert egyszerűen kezelhető. Ez is lehet szempont.
Nem rossz, kiválóan mutatja a sztereotípiákat (de szigorúan csak azokat). iPhoneos olvassa a blogokat, sok Androidos geek szól hozzá, hát annak látja az összeset. Androidos meg ugyanott sok iPhone-fannal találkozik, hát minden iPhoneost az Apple vallás felszentelt papjának gondol. Nekem is van pl. Android használó ismerősöm (persze nem HTC, hanem SGS) akiről eszembe se jutna, h geek. Én egyedül a BB-s részt nem értem, én egy BB usert mindig is üzletembernek gondolok, de kort nem gondolok hozzá.
Ja, és még fontosnak tartom elmondani, hogy hiányoznak a WM-es és Symbianos emberek.
Még jó hogy Palmom van... :)
@Johny Dragon: Igazából arra a két rendszerre a 2G-s ábra vonatkozik :D
@vagodeszka: Ebben is van valami. De annyit el kell hogy mondjak, hogy már "találkoztam" Mobilarénán olyan Nokiás csávóval, aki ahelyett, hogy beismerné, hogy a Symbian sz*r azt mondta, hogy csak az Androidnak kell nagy hardver. Ja, Voda 841-nek TÉNYLEG erős a hardvere. Szóval a Symbianosok eléggé bpszkék tudnak elnni a Symbianra.