Nexus S - tényleg?

Mindenekelőtt nagyon remélem, hogy téves az Engadget azon információja, hogy így fog kinézni a következő Google telefon. Szörnyűséges lenne, ha a Google a nevét adná ahhoz a műanyag borításhoz, amit jelenleg a Samsung Galaxy S képvisel. Én már a Samsungot sem értem, hogy miért erőltette az androidos csúcskészülékénél ezt a borítást. Miközben tudnak ők rendes tokot is adni a telefonnak. Lásd: Omnia 7.

(Btw, a Nexus One egy nagyszerű, a korát meghaladó telefon. Kár, hogy a Google és a HTC partnersége véget érni látszik.)

Azért van némi esély rá, hogy nem a Nexus S-t látjuk a képen, hanem csupán a Galaxy S folytatását. Ha így van, akkor csak a Samsungon sajnálkozhatunk. Meglátjuk...

A másik dolog meg... Ma úgy tudjuk, hogy a Nexus S 4,3 vagy 4,5 (!) colos kijelzővel, 14,4 Mbps hsdpa mobilnet-kapcoslattal, és 1080p-s videorögzítési képességgel, 1,2-es procival fog érkezni, valamikor jövő év első negyedében.

Bár ezek a paraméterek egyelőre nem hivatalosak, és nincsenek megerősítve több forrásból, ha igazak is, azt kell, hogy mondjam: tökéletesen hidegen hagy ez a telefon.

Korábban már írtam arról, hogy szerintem a jövőre megjelenő csúcskategóriás okostelefonok esetében nagyon kevés lesz, ha a gyártók emelnek valamennyit  a kijelzőfelbontáson, a kijelző méretén, esetleg egy picit erősebb procival fogják piacra dobni az új terméket.

Az van, hogy a mostani csúcskategóriás készülékek tökéletesen megfelelnek arra, amit egy okostelefontól elvárunk. Én legalábbis nem villanyozódok fel ettől a Nexus S dologtól. Persze az androidos fejlesztőknek nagyszerű választás lesz, de az is biztos, hogy ahhoz, hogy az okostelefon piacon valaki jövőre látványos sikereket tudjon elérni, ennél sokkal többre, másra lesz szükség.

Címkék: google dev mobil samsung android galaxy s nexus s
2010.11.12. 16:46. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én most Desire-t használok, de el tudnék viselni eggyel erősebb hardvert (vagy jobb szoftvert) a röccenésmentesebb élményhez (lásd iPhone-ok). És egy jobb kamera sem ártana bele. Egyébként mérföldekkel használhatóbb a Desire, mint az előző, mindenféle bugtól szenvedő HTC Legendem.
Ha tényleg nagyobb lesz, mint a SGS, az a használhatóság rovására fog menni. Nagy kezem van, de a SGS is határeset egy kézben fogva. Szerintem hülyeség a mobilok méretét tovább növelni, az ilyen nagyobb képernyős igényeket már úgyis lefedik a tabletek.

Az egyetlen előnyét ennek a telefonnak a Gingerbread-ben látom, de azt is csak akkor, ha a ma futó modellek nagy része kimarad az upgrade-ből. :)
Az SGS műanyaga legalább ízléses formájú....de ez olyan mint a szó legszorosabb értelmében vett szappantartó.
a valami mas lehet meg az uiban... ettol fuggetlenul telleg keveskenek tunik.
Itt valami félreértés leledzik. Először is a képen látható telefon szinte biztosan a Nexus S, már egy Best Buy flier-en is kiszivárgott róla egy kép, ami pont úgy néz ki, mint a fenti fénykép (egy rövid ideig a honlapjukon is kint volt), és ott azt írták, hogy még az ünnepekig megjelenik. (www.engadget.com/2010/11/11/is-this-the-nexus-s/)

Ezen kívül az FCC-nek beadott wireframe kép az i9020-ról pontosan megegyező formájú a fényképen láthatóval. (www.engadget.com/2010/11/11/google-nexus-s-is-the-samsung-gt-i9020/)

A Tech Chrunch pedig azt írta, hogy hardveres problémák miatt elcsúsztatták a megjelenését, de egyébként nagyon is igazi (lehet, hogy a pletykált November 11-es dátumon ezért nem történt végül semmi).

Ezek alapján tulajdonképpen tuti biztos, hogy ez bizony a Nexus S, és még idén megjelenik vanilla Android 2.3-al töltve.

A felsorolt specifikációk viszont egy teljesen más készülékre vonatkoznak a pletykák alapján, ami 2011-ben jelenne meg valószínűleg Touchwiz-es felülettel (a Nexus S specifikációi valószínűleg meg fognak egyezni a Galaxy S-el). Ezt két kiszivárgott slide alapján gondolják, azonban az azokon szereplő képek közül az egyik már egészen biztosan fake (ahol oldalról fogják), mert megtalálták ez eredetit ahonnan származik, és a többi sem tűnik egyértelműen igazinak. (www.androidpolice.com/2010/11/11/were-pretty-sure-the-samsung-february-2011-flagship-device-renders-are-fake-heres-why/ www.engadget.com/2010/11/11/exclusive-samsung-flagship-phone-with-gingerbread-and-huge-di/)

Szóval ez a 2011 flagship device egyelőre nagyon pletyka, a Nexus S viszont igazi, és bármiben fogadnék, hogy még idén megvásárolható lesz, legalábbis az USA-ban.

Személy szerint egyébként a műanyag hátlap egyáltalán nem zavar, szerintem ez csak egy apróság. És az egyértelmű, hogy ezt leszámítva hardveresen erősebbek a Samsung telefonjai, mint a HTC-k, nyilván ezért is döntött úgy a Google, hogy a következő hivatalos telefonjukat velük csináltatják meg. Abszolút logikus lépés, hiszen a Sammy szoftveresen nem annyira erős, így viszont két világ legjobbját kapjuk, az ultimate androidos telefont.
Hehe, kicsit a pécés evolúcióhoz hasonlít a dolog, mikor a technika elérte azt, hogy már ne kelljen upgrade-elni. Ekkor kitalálták azt, hogy egyrészt legyen minél több fölösleges eyecandy, illetve legalább minél erősebb a processzor, annál kevésbé kell optimalizálni....
Az akkuidőn bőven volna mit fejleszteni.
Ha valamelyik gyártó tudna forradalmit lépni a témában, megfizethető áron, az gyorsan nagyot haraphatna a piacból.
Engem csak annyiban érdekel a telefon h ennek lesz a legjobb supportja. Mint most is a nexus 1ra jelenik meg minden update a legelöbb, így ennél is így lesz, s ezért a nexus sből lehet majd a legtöbbet kihozni.
De valsz úgyis csak 1 év mulva veszek új telefont addig még sokminden változhat.
Megnéztem a TAT-ot - köszönöm a linket, ez fergeteges.

Én is sokat gondolkodom, milyen lesz az új gui. Ezek nagyon jó irányok, csak a grafika legyen mondjuk a Sense-vel összemérhető, és legyen jóval visszafogottabb, és kevésbé animált. A jó gui nem nagyon valamilyen.

És milyen lesz a tabletek új gui-ja? Az iPad felülete még semmilyen. Ha viszont kijön a HP Hurricane, és az csinálja, aki a Palm Pre-t, az lehet nagyon nagy dobás. Más dolog: érdekes a felmérés eredménye, hogy az iPad-ok 1/3-ára semmit nem töltöttek le. Ez megerősít, hogy a jövő table-je thin client lesz, web app-okkal.

A hvg-n megjelent egy nagyon jó cikk erről:

hvg.hu/Tudomany/20101112_html5_szabvany_bongeszo_flash_bevezetes

Nem értek vele egyet sok mindenben, de érdekes.
én nem mondanám, hogy véget ért a Google és a HTC partnersége, egyszerűen csak most a Samsungot bízták meg a következő Nexus megalkotásával.

@candy:
teljesen egyetértek, én se most fogok upgradelni, tekintve hogy nemrég vettem a Desiret, és már ez is tökéletesen megfelel az igényeimnek. a kicsit nagyobb kijelző, kicsit gyorsabb proci, kicsit jobb kamera meg mókusvakítás.
már a Desiret se érzem lassúnak, néha beszaggat, de nem csoda ha már 60-80 app fent van, ebből meg 5-6 folyamatosan fut a háttérben...

@BékiPeti:
akkuidő akkor fog látványosan javulni, ha végre kifejlesztik a mobil méretű metanolos üzemanyagcellákat. ez a Li ionos technológia a határán van, nagyon már nem lehet hova fejleszteni...
decemberben jön az LG új telefonja, 1280x720-as AMOLED kijelzővel, kisebb lesz mint egy iPhone
Fejlesszenek csak, legyen kicsit jobb a kijelző, gyorsabb a processzor, jobb a kamera; így legalább (idővel) olcsóbbak lesznek a mostani készülékek, amelyek szerintem is bőven megfelelőek.
@GYUSZI BACSl: Hiszem ha látom. Sztem akkora pixeleket fizikailag lehetetlen készíteni. Ha lehetséges, akkor meg az ilyen kijelzőjű telefon árából kijön egy iPhone 4 meg egy SGS.
Valaki azt mondta, hogy ezen jön a Gingerbread. Fenéket. Ezen majd a 3.0 jön. Az, hogy Gingerbread=3.0 kb. annyira igez, mint amennyire az, h az Androidot a Google fejleszti. Semennyire.
A Gingerbread az a 2.3 (legalábbis ha elfogadjuk a Mobilarénát forrásként).
Ja, itt egy tegnapi hír a Mobilarénárol, ami egy Android 3.0-s tabletről szól: mobilarena.hu/hir/android_3_0_honeycomb_alapu_lesz_a_motopad.html
@Cs0pi: Azért jelenik meg minden update legelőbb nexus 1-ra, mert az a Google fejlesztői telefonja. Nem véletlen, hogy nem lehetett bármikor megvenni, csak egy igen szűk rétegnek szánták.
A Desire az kb. a Nexus One telefon HTC Sense-s verziója, ami már szolgáltatóhoz kötött, nem minden fejlesztés jön ki rajta azonnal, azaz sima júzernek való.
Tehát ha jó support kell, akkor semmiképpen ne vegyél Nexus telefont, mert az nem a jó supportról szól, hanem a bugreport-olni hajlandó 16 újjú techie fejlesztőkről.
@Johny Dragon: De bizony ezen jön a Gingerbread, még Decemberben, ami valóban a 2.3 lesz. Ezt Eric Schmidt többé-kevésbé megerősítette a Web 2.0 Summiton. A poszt csak a specifikációkat kavarta össze. És az Androidot a Google fejleszti, amennyiben elfogadjuk azt az absztrakciót, hogy a Google alkalmazottait összességében "a Google" néven említjük :P
@Álmos: Az Androidot az Open Handset Alliance fejleszti. Ebben a benne van a Google, a Samsung, a HTC. Mobilarénán volt is erről egy cik.
@Johny Dragon: Elvileg bárki hozzájárulhat a fejlesztéshez, akár te is beküldhetsz kódrészletet, de valószínűleg Google alkalmazottaktól származik az új forráskód 99,9%-a, így bizony a Google a fejlesztő.
@karatekutya: hát ez hozzáállás kérdése. Én szeretek tesztelgetni szeretem folyton állítgatni a telefonom, és az biztos hogy a nexusra lesz minden legelőször s arra mindenképp.
Mint említettem nem áll szándékomba leváltani a mostani telómat a közeljövőben de az biztos h a nexushoz mindig lesz support olyan szinten h lesz hozzá mindig frissítés míg bármilyen gyártmányú telefont veszel ebbe sose lehetsz biztos.
A gyártótól a szolgáltatótól függsz, vagy a hobbi fejlesztőktől.