Bréking: érkezik a Blog.hu mobilverziója

Ezekben a percekben élesítik a blog.hu fejlesztői a blog.hu-s blogok mobilverzióit. A Desire-en már látszik az eredmény. Legalább olyan szép és letisztult lett a Webisztán mobilverziója, mint amilyen az m.index.hu. Szép munka. Már csak az adminfelület mobilosítása hiányzik a blog.hu-s mobilnirvána eléréséhez. Vagyis hogy tudjak végre mobilról is postot írni egyszerűen, kényelmesen...

A mobilos Webisztánon nem csak a postokat lehet mobilra optimalizált felületen nézni, de kommentelni is tudunk. Sőt, címkék szerint leválogatni a bejegyzéseket, illetve megosztani a különféle közösségi csatornákon az adott postokat...

Működik landscape módban is, és a szövegbe is bele tudunk zoomolni, ha kicsinek tartjuk a default betűméretet. Épp ennyi is kellett. Köszönet érte.

[update] Közben nem várt hiba miatt visszavonták a mobilverziókat. Januárra tolódott el az élesítés.

[update2] Január negyedikén kitették a mobil verziókat. Részletek itt.

Címkék: mobil index blog.hu mobilverzió blog.hu mobil
2010.12.29. 11:35. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

De az, hogy Desire-n nem lehet egyszerűen screenshot-ot lőni, még mindig katasztrófa :)
Az "Ezekben a percekben élesítik a blog.hu fejlesztői a blog.hu-s blogok mobilverzióit." mondat szó szerint értendő, valószínűleg még kell néhány óra, mire mindenkinél működni fog és a cache sem zavar be. Türelem :)
és majd tudok postot irni iPad-ról?
mert most nem lehet
@Urbijoe: Az adminfelületnek még nem készült ez a mobilverziója. Jelenleg úgy tudsz posztot írni érintőképernyős eszközről, hogy a profilodban átállítod az FCKeditor Native editorra, ez egy sima szövegbeviteli mező lesz és működik mobileszközökön is.
volt némi kavarodás, asztalin jelent meg a mobilverzió és mobilon az asztali verzió, de cachetörlés után helyreállt a világ rendje:)
Sajnos ahogy az első kommentemben írtam, éppen élesítettünk és még korai volt az öröm.
Belefutottunk egy olyan hibába, aminek kijavítását nem tudjuk azonnal megoldani és bizonyos esetekben nem megfelelő működést okoz, ezért az élesítés visszavonása mellett döntöttünk. Januárban jövünk!
Én már annak is örülnék, hogy ha Chrome alatt normálisan menne az editor. Röhej. Erre az élesbe állítási próbálkozásra meg hadd ne mondjak kritikát. :/
OFF @dat: sdk-n keresztül lehet könnyen

ON:
véletlenül vettem észre ebéd közben, de nagyon szép lett. grat a srácoknak.
még nem veséztem ki alaposan, biztos vannak benne bugok, de kaja közben comment.com-ot olvasva nem tűnt fel semmi.
iPhone tulajként nem látom értelmét a mobilra optimalizált oldalaknak, nem szeretem őket. Nem látom a teljes weboldalt kitudja miből maradok ki. Nem látom a weboldal design-ját, nem olyan a hangulat.

És végül, nem tudok ránagyítani annyira hogy 2 sort lássak csak a kijelzőn, hogyha nem látok akkor is eltudjam olvasni.

@Éjszakai őrség: a két legelterjedtebb ilyen editor a CK és a TinyMCE se támogatja a Chrome-ot sajnos. Pedig tény hogy ezek a legjobb editorok úgyhogy inkább a Chrome a rudas ebben a történetben sztem :D
Korai öröm...

Egyébként nem is értem, hogy miért vártak ezidáig ezzel a fejlesztéssel.
hajrá srácok!

nekem már az is elég lenne, ha csak a képeket meg a szöveget húzná be, egy sima fehér háttérre. lényegében mintha egy doc fáljt nyitnék meg.
@Éjszakai őrség: +1 utálom, hogy a blog.hu admin miatt kell firefoxot tartanom.

A mobil admin felület remélem minden eszközön jól fog menni.
Még valami. Tökre örülnék, ha végre felhasználóbarátabban lehetne a képeket kezelni, jelenleg eléggé kínszenvedés a letölt, átnezvez, feltölt, rákattint, kiválaszt, átméretez, anyáz és újrakezdi firefoxban procedúra.

Nincs olyan editor, amivel sima drag&drop-al lehetne képet berakni? Ha van URL akkor linkelje azt, ha pedig desktopról jön akkor automatikusan töltse fel?
@Asszem: Tervezzük az admin rendbetételét is, mert tisztában vagyunk azzal hogy elavult és használata nehézkes. Képet pedig már most is tudsz URL alapján beszúrni. Pár hónapja éles a funkció, a képtallózó ablak alján ott egy url mező, beilleszted, leokézod, ott a kép.
@ZoliKa1988: Teljesen jogos amit írsz, lehetőséged lesz váltani és megjegyezzük, hogy nálad minden blog.hu-s blog mindig a normál sablonnal jelenjen meg.
Sok ok miatt már nagyon várós ez a fejlesztés.
És marha jó lenne, ha a youtube videó beágyazások is egyszerűbben mennének.
Talán még az se lenne rossz, ha végre lenne egy olyan doksi ahol a napi használatról, trükkökről lehetne olvasni (mobilra/asztali eszközre egyaránt). És nem, az inda gépház közelse felel meg az igényemnek.
@Giovanni Gatto: Erre van a segitseg.blog.hu és a youtube videóbeágyazás már tényleg elég egyszerűen megy:segitseg.blog.hu/2010/10/14/egyszerusitett_videobeagyazas
"[update] Közben nem várt hiba miatt visszavonták a mobilverziókat. Januárra tolódott el az élesítés."
--
"Az Apple hivatalos közleménye szerint, a hibát a telefon helytelen tartása okozza!"
@Till S. Seemann: Mi nem az Apple vagyunk :) Észleltük, hogy van egy hiba, ami bár a userek kis részét érinti, de hiba. Kijavítottuk és már éles a sablon, mindenkinél :)