iPad 2 és Galaxy Tab 10.1 helyett: HTC Flyer és Motorola Xoom árak

Nos, elkezdtek szállingózni az európai online boltokba is az új androidos mobiltelefonok és táblagépek. Pontosabban az előrendelés indult meg, úgyhogy nézzük is, mi mennyibe kerül, ha az interneten vásároljuk.

HTC Flyer: 180 ezer forint. Kezdjük mindjárt a HTC első, frissen bemutatott táblagépével, a Flyerrel. Már a bejelentéskor megállapítottuk, hogy a Flyer a gyengébb androidos táblagépek közé tartozik, hiszen a felbontása és a kijelző mérete is inkább a mostani Galaxy Tab-ot követi, és nem az újabb-erősebb táblagépek paramétereit (10.1 kijelző, 1280xY febontás). A német Amazonon megjelent előrendelési oldal szerint az ára 670 euró lesz. Vagyis meghökkentően drága az eszköz. Főleg ha az ugyanitt vásárolható Galaxy Tab árával hasonlítom össze: 474 euró, vagyis kb 130 ezer forint.

HTC Flyer paraméterek: 420 gramm, 7" kijelző, 1024x600 felbontás, 1,5 GHz processzor, 32 GB belső memória, 1 GB RAM, Android (2.3? 2.4? 3.0?) + HTC Sense oprendszer.

Motorola Xoom: 120 ezer forint. A szintén frissen bemutatott Xoom nem csak jobb táblagép a Flyernél, hanem jóval olcsóbb is. Legalábbis az amerikai Verizon szerint a wifi-only verzió valahol 600 dollár körül lesz. Ez meglehetősen baráti ár. Persze azért még várjuk meg, hogy mennyi lesz a Verizon-mentes verzió. De nagyon valószínű, hogy a kisker piacon is közel lesz a két termék ára.

Motorola Xoom paraméterek: 730 gramm, 10.1" kijelző, 1280x800 felbontás, 1 GHz processzor, 32 GB belső memória, 1 GB RAM, Android 3.0 oprendszer.

A Samsung Galaxy Tab 10.1 és az iPad 2 árai egyelőre nem ismeretesek. Nem tartom kizártnak, hogy a Samsung most is bevárja az Apple-t az árazással. Ne feledjük, hogy anno, a Galaxy Tab bejelentésekor is az iPadhez kötötték a készülék árazását.

Ha ma kéne vásárolnom és választanom táblagépet, biztosan megvárnám még ennek a két készüléknek az árát, de majdnem biztos vagyok benne, hogy a Motorola lesz a nyerő ár/érték arányban.

Címkék: samsung motorola htc tablet ipad mennyibe kerül táblagépek ipad 2 motorola xoom htc flyer galaxy tab 10.1 htc flyer ára motorola xoom ára
2011.02.19. 14:47. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HTC Flyer 2.4-el jön, ha minden igaz.

üdv,
kisPocok
Csak a teljesség kedvéért a Xoom-ban egy 2 magos 1GHz-es Tegra 2 van :)
én is jobbnak tartom a motorola gépét, de teljesen igazságtalannak érzem az árukkal kapcsolatos összehasonlítást.

- a 3g-s flyer árát hasonlítod a csak wifis xoom árával. reálisabb lenne xoomból is a 3g-t venni, ami a 160 ezer forintnak megfelelő 799 dollár lesz a verizonnál. így is van különbség (főleg, hogy a 699 euró inkább a 190 ezerhez áll közelebb, mint a 180-hoz), de egész más a nagyságrend.
- az egyik usa-béli szolgáltatós ár, a másik európai független. (bár ezt írod is, de itt az ország/kontinens sem mindegy, meg a szolgáltatóiság sem, a kettő együtt már simán kiadhatja a különbséget.)
- a német árban benne van egy 19 százalékos áfa.
- ne feledjük, hogy először a xoom is 1199 dolláros előrendelési árról indult (best buy), ami 240 ezer forintnak felel meg. nem állítom, h a htc flyer olcsóbb lesz, de a történet így kerek.
A HTC sense csak egy felület, és nem oprendszer, ezt ne felejtsük el.
Az a baj hogy esélyt se adnak hogy az ember androidos tablát vegyen :/

Várok már lassan fél éve és semmi normális áron nem képesek kihozni egy rendes gépet, ipadot meg megvettem 100k-s akcióba librinél.
Pedig én azt gyűlölöm az apple-t, ipadot is jailbreakeltem meg azonnal hogy nagyjából használható legyen, de ez a töketlenkedés már amit előad az összes gyártó én ezt komolyan nem értem, ilyen árakon ki fogja megvenni ezeket...
nálam továbbra is a xoom vezeti a listát, és egyre inkább hajlok arra, hogy egy wifi-only xoom és a nexus one tökéletesen kiegészítik majd egymást :)

utóbbival tolok wifit bárhol, ha kell ;)
@butcher__: Szerintem rengeteg társad van, aki megelégelte a töketlenkedést és inkább a korlátokkal teli Apple készüléket választotta.

Feltételezem, hogy a két dolog közeledni fog egymáshoz, tehát az Androidos cuccok javulnak, és ha egyszer valóban veszélyeztetni fogják az iPad pozícióját, akkor az Apple is lazít. Nyilván nem kell sok ész megjósolni, hogy az iPad 90% feletti részesedése csökkenni fog.

De ehhez tényleg az kell, hogy az Apple fenyegetve érezze magát. Ne úgy, hogy a 14 millió ténylegesen eladott iPaddel szemben a Samsung behazudott 2 millió eladott Tab-ot, amiről ugye kiderült, hogy ez az üzletek által rendelt mennyiség, és nem az eladott.
@butcher__: teljesen egyetértek, hatcsilliárd cuccot jelentenek be, de a Samsung Galaxy Tab-on kívül valamiért nem vívott ki egyetlen androidos tablet sem semmlyen hírnevet magának, kicsit olyan lehet ez a szitu, mint 2007, amikor megjelent az iPhone (gondolom, mert akkor még nem érdekeltek ezek a dolgok, akkor még volt élet az érintőképrenyőn kívül :D)

A 100K-s iPadhoz azért tegyük hozzá, hogy iszonyú mázlid volt, ha sikerült elcsípned egyet a Libri akcióban, de nem ez a tipikus ára a terméknek (bár remélem az iPad 2 megjelenésével 80-100 környékére tényleg lemegy).

Én valami meggyőző featuter-t hiányolok, valamit, ami android only, és nem cask arról van szó, hogy kb. majdnem ugyanazt tudja, mint az ipad
@tsabeeka: nekem is ez ütötte meg a szemem. az ÁFA miatt az USAban a HTC flyer is 600 dolcsi lesz. ami persze még mindig nem elég, hiszem a Xoom 10.1-es.

e-papíros, kihajtogathatós mikor lesz már? rég kész a technológia nem?
mennyi lesz a hazai szolgáltatóknál a 120ezer? :D
@is: e-papír?

gondolom, amíg erre a megoldásra is van kereslet, pihentetik. amikor nem megy a bolt, jöhet a következő generáció
A wifi xoom+desire hd kombó egész megfelelőnek hangzik. De ameddig nem jelenik meg egy xoom szintű gép a flyernek azzal az újításával, miszerint lehet rá "tollal" írni, az pedig felismeri és bedigitalizálja a szöveget, addig fölösleges kidobni rá a pénzt... Azért az egyetemen enélkül eléggé használhatatlan lenne az eszköz...
Ja, egyébként már látom a jövőt, miszerint minden diáknak lesz egy saját táblagépe/e-könyv olvasója, azon a könyvei, jegyzetei, filmjei, zenéi, internet, a suli teljes könyvtára, térképek, fényképek, társasjátékok, stb... Gyakorlatilag szerintem 5 éven belül megjelenhetnek az első olyan iskolák, ahol a kisűdiákok "mindenüket" a hónuk alá csaphatják és az egész nem több 80 dekánál :)
Azért milyen menő lett volna anno, 3d animációt látni arról, hogy a honfoglaló magyaroknak mi is volt a taktikája, vagy hogyan alakultak a csaták Mohácsnál vagy Thermopülénél? Esetleg a doni ütközetet végignézni magyar szemmel. Igy azért szerintem a diákok is szívesebben el tudják sajátítani a történelmet.
Archos 101 kilóért ezt tudja

Kijelző: 10,1" WXGA TFT LCD kapacitív érintőképernyő
Felbontás: 1024 x 600px
Operációs rendszer: Android 2.2 Froyo
Processzor: ARM Cortex A8 1GHz
Háttértároló: 8GB flash memória
Grafikus vezérlő: 3D openGL ES 2.0
Hang: beépített hangszóró (3,5 jack csatlakozó)
Webkamera: beépített
Hálózat: WiFi (802.11 b/g/n)
Bluetooth: 2.1 EDR
Csatlakoztatás: USB 2.0 / micro USB / Micro SD (SDHC compatible) kártyaolvasó / mini HDMI
Méret: 270 x 150 x 12 mm
Súly: 480 gramm
Egyéb: G-sensor, beépített mikrofon, kihajtható támaszték

nem elég?
Igencsak túl vannak árazva ezek a kütyük. Egyszerűen nem érnek ennyit. 200 ropi, vagy még több valami kis szarért, ami alig jó valamire?
A fikázásokat, hogy biztos szegény vagy, meg ilyesmi, hagyjátok ki a kommentekből most és gondoljátok át, mire is használnátok egy ilyet, illetve akinek van, az mire használja. Megér ennyi pénzt?
Szerencsére ez a tablet-őrület most jól lenyomja a netbook árakat, így lehet, hogy mégis veszek egy újat.
@robian: az Archos a leírtak alapján nem rossz, de azért mégiscsak 2.2-es Android fut rajta, ami azért lássuk be, nem tabletekre készült. Plusz, elég sok zűr volt a kiadása körül, ami elég rossz fény vet rá.

A mostani tabletekben nem csak ahardver az érdekes, hanem hogy a Honeycomb-ot kifejezetten ezekre az eszközökre készítették, így az Archos - akárcsak a Galaxy Tab - a Froyo-val nem több egy hormonkezelt telefonnál.

Az árakkal kapcsolatban meg az a baj, hogy nem csak a tengeren kell átkelnie azoknak a kütyüknek, hanem kis hazánkba is el kell érniük, és ezalatt az áruk jócskán túlszárnyalja a kintit. Szerintem, akinek lesz lehetősége ismerőssel behozatni Németországból, Angliából, az tegye meg, mert itthon biztosan szívbaj nélkül rátesznek még azokra az árakra is.
@DuDe: jogos, nekem is hasonló aggályaim vannak, de aki MOST akar venni, annak versenyképes pl az első galaxyval. kilóért új, garis és 10". fél év múlva gyökeresen átrendeződik a paletta és akkor nagyobb lesz az árverseny. aki ki tudja várni... (azért Jobs mekkora király már, "aki ki tudja várni" - mondom, fél éve nem is tudtam, hogy ilyen kellhet, most meg "kivárom". jól megteremtette az igényt)
úgy néz ki, megvan a wifis flyer ára: szolgáltató nélkül 500 euró, azaz kb. 135 ezer forint. goo.gl/mkSE6