Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.
 

Az Android a Blackberryt is lenyomta Amerikában

Ennyi volt, vége van. Az Android az iOS után a RIM-et is megelőzte az amerikai piacon. Ami még érdekesebb, hogy az Android növekedési dinamikája igen jó, így várhatóan jövő év végére az Android és a smartphone kifejezések össze fognak olvadni.

Az Apple az okostelefon piacon már most stagnálásba kezdett. Ez pedig egy sor kérdést fel fog veni a cuperinói cégnél. Például, hogy tényleg elég-e a high-end kategóriában jól teljesíteniük, és nem lenne-e ésszerű nyitni a középkategória felé. Mondjuk kiszínesíteni egy iPhone 4 lite-ot... Esetleg egy kisebb, de középkategóriába sorolható iPhone Mini-vel meglepni a nőket.

Ha nem csak az okostelefon használókat, hanem a komplett telefonhasználó populációt vesszük az USÁ-ban, azt láthatjuk, hogy még mindig az sms-küldés a mindent vivő funkciója a telefonoknak. A mobilböngésző használata pedig ugyanolyan népszerű, mint az alkalmazások letöltögetése. Az is látszik, hogy a facebookozás az egyik legalapvetőbb tevékenység a mobilhasználók körében.

Magyarországon a becslések szerint nagyjából másfélmillió olyan készülék lehet, melyet az okostelefon kategóriába sorolhatunk. Ebből nagyjából kétharmad lehet a symbianos készülék. Így az iPhone + Android tábor jelenleg nagyjából félmilliós lehet.

Az biztos, hogy nálunk is ugyanolyan tendenciák lesznek megfigyelhetők, mint az USÁ-ban. Jövő ilyenkor valószínűleg több androidos felhasználó lesz, mint iphone-os.

Ahogy a tengerentúlon a Blackberry nem akart beállni az Android sorba, úgy minálunk a Nokia igonranciáját lesz érdemes megfigyelni. Pontosabban ugye most összeálltak a Microsofttal, ám ez az együttműködés várhatóan idén még nem fogja érzékeltetni hatását a piacon. Mindeközben az Android masírozni fog. Ehhez képest merésznek tűnik a Nokia-Microsoft taktika és az Apple merevsége is - már ami a piaci pozícionálást illeti.

Az Androidnak pedig a tömegplatformmá válás problémáival kell majd megküzdenie. Hátha jobban fogják csinálni, mint anno a Microsoft a Windows-zal.

Címkék: apple stat piac blackberry android rim ios
2011.03.08. 13:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Greg-0 2011.03.09. 06:44:49

"Ez pedig egy sor kérdést fel fog veni a cuperinói cégnél. Például, hogy tényleg elég-e a high-end kategóriában jól teljesíteniük, és nem lenne-e ésszerű nyitni a középkategória felé."

Ha azt nézzük, hogy a világpiacon hogy alakul az okostelefonokból származó összes bevétel, akkor azért annyira nem kell kapkodnia az Applenek hogy lefele nyisson:

photos.appleinsider.com/iphoneprofits-110131.png


Blog, azoknak, akik a weben élnek, és már elfelejtették, hogy merre van Offlájnia.

A blog szerzője Szabó Gergely.

Email: webisztan at gmail

wwbutton.png

 

Hirdetés

Ezt olvassátok ti

Munkához friss linkek

Témák

android (109) app (40) apple (82) beharangozó (53) bloggerek (126) blogok (129) blogszolg (33) böngészők (34) bulvár (159) copyright (30) dev (83) dizájn (51) facebook (204) feed (30) filozomatika (120) firefox (34) gmail (83) google (515) google maps (49) hirdetés (34) how to (44) ingyen (31) ipad (31) iphone (87) iwiw (102) kávéhoz (84) keresők (51) kommuniti (133) konferenciák (51) lol (91) magyar (383) marketing (71) mashup (45) média (113) meetup (39) microsoft (95) mobil (115) myspace (46) politika (34) social network (161) startup (124) stat (111) térképalkalmazások (50) twitter (164) üzlet (129) videó (150) videómegosztók (94) wikipedia (35) yahoo (57) youtube (94) zene (63) MÉG TÖBB TÉMA

Olvasó szez

A Webisztánon még

Feedek