Az Android a Blackberryt is lenyomta Amerikában

Ennyi volt, vége van. Az Android az iOS után a RIM-et is megelőzte az amerikai piacon. Ami még érdekesebb, hogy az Android növekedési dinamikája igen jó, így várhatóan jövő év végére az Android és a smartphone kifejezések össze fognak olvadni.

Az Apple az okostelefon piacon már most stagnálásba kezdett. Ez pedig egy sor kérdést fel fog veni a cuperinói cégnél. Például, hogy tényleg elég-e a high-end kategóriában jól teljesíteniük, és nem lenne-e ésszerű nyitni a középkategória felé. Mondjuk kiszínesíteni egy iPhone 4 lite-ot... Esetleg egy kisebb, de középkategóriába sorolható iPhone Mini-vel meglepni a nőket.

Ha nem csak az okostelefon használókat, hanem a komplett telefonhasználó populációt vesszük az USÁ-ban, azt láthatjuk, hogy még mindig az sms-küldés a mindent vivő funkciója a telefonoknak. A mobilböngésző használata pedig ugyanolyan népszerű, mint az alkalmazások letöltögetése. Az is látszik, hogy a facebookozás az egyik legalapvetőbb tevékenység a mobilhasználók körében.

Magyarországon a becslések szerint nagyjából másfélmillió olyan készülék lehet, melyet az okostelefon kategóriába sorolhatunk. Ebből nagyjából kétharmad lehet a symbianos készülék. Így az iPhone + Android tábor jelenleg nagyjából félmilliós lehet.

Az biztos, hogy nálunk is ugyanolyan tendenciák lesznek megfigyelhetők, mint az USÁ-ban. Jövő ilyenkor valószínűleg több androidos felhasználó lesz, mint iphone-os.

Ahogy a tengerentúlon a Blackberry nem akart beállni az Android sorba, úgy minálunk a Nokia igonranciáját lesz érdemes megfigyelni. Pontosabban ugye most összeálltak a Microsofttal, ám ez az együttműködés várhatóan idén még nem fogja érzékeltetni hatását a piacon. Mindeközben az Android masírozni fog. Ehhez képest merésznek tűnik a Nokia-Microsoft taktika és az Apple merevsége is - már ami a piaci pozícionálást illeti.

Az Androidnak pedig a tömegplatformmá válás problémáival kell majd megküzdenie. Hátha jobban fogják csinálni, mint anno a Microsoft a Windows-zal.

Címkék: apple stat piac blackberry android rim ios
2011.03.08. 13:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Ez pedig egy sor kérdést fel fog veni a cuperinói cégnél. Például, hogy tényleg elég-e a high-end kategóriában jól teljesíteniük, és nem lenne-e ésszerű nyitni a középkategória felé."

Ha azt nézzük, hogy a világpiacon hogy alakul az okostelefonokból származó összes bevétel, akkor azért annyira nem kell kapkodnia az Applenek hogy lefele nyisson:

photos.appleinsider.com/iphoneprofits-110131.png