Csináld magad - elektromos mountain board

A Városligetben épp a Critical Mass után szopogattuk a limonádénkat, mikor elsuhant előttünk egy srác egy sci-fibe illő elektromos deszkával. Mint kiderült, egy saját éptésű mountain boardról van szó. A geekek mindjárt össze is sereglettek, hogy meghallgassák John Z Vamosi rögtönzött bemutatóját...

Az elektromos mountain board 3250 W 3 fázisú kefenélküli motorral és egy 150 amperes szabályzóval van felszereleve. 16 Ah 23.1V LiFe akksik adják az energiát. Hatótávolsága 25 km. És - mint a videóban is elhangzik, akát 60 km/órás sebességre is képes lenne. Bár a tapasztalatok szerint 30 km/óránál azért már elég "félős" az utazás a deszkán.

Sajnos a működésről nem készítettem végül videót, de körülbelül úgy kell elképzelni, mint egy nagy távírányítós autót, amire rá lehet állni, és a távirányítóval adni neki a sebességet. Van rajta fedélzeti lámpa is, úgyhogy éjszaka is használható. Plusz a hegymenetet is viszonylag jól bírja. 13 kiló az összsúlya. Igényesen elkészített, végiggondolt darab. Mi egyből beleszerettünk.

Címkék: geek elektromos járművek mountain board
2011.05.01. 14:13. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.