Google I/O 2011: milyen bejelentésekre számíthatunk ma?

A Goole szokásos éves konferenciáján természetesen a fő hangsúly ismét az Androidon lesz. A pletykák szerint az Android 2.3 és 3.0 egységesítése is napirenden lehet. De az is majdnem biztos, hogy fogunk hallani pár részletet az Android soron következő verziójáról is.

Minden jel szerint a szokásos fejlesztői telefon mellett fejlesztői táblagépet is bemutat majd a Google. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a konferencián jelen lévők ebből is kapnak-e egy tiszteletpéldányt vagy sem.

Az androidos táblagépek nem indultak olyan jól, mint sokan számítottak rá. Az Apple még egy közepesen érdekes iPad 2-vel is képes volt a vásárlók számára érdekesebb eszközt összehozni (köszönhetően a Smart Cover-nek), mint az androidos táblagépgyártók. Vagy az árazás, vagy a készülék hardverképessége volt rosszul belőve. Igaz, erről a Google nem nagyon tehet. 

Amit még mindenki vár, az a Google Music, vagyis a Google cloud-alapú zenemegosztó rendszere. Valamint a Chrome OS kereskedelmi forgalomba kerülését is ma jelentheti be a Google. Még pár óra, és minden kiderül. 

A Google I/O 2011 hivatalos weboldala itt található. Kezdés - magyar idő szerint - 18 órától. 

Címkék: google konferenciák android chrome os google io google music
2011.05.10. 08:04. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Készülékekhez fix-minimum supprt 18 hónap, gyorsított frissítések rengeteg gyártónál, szolgáltatónál. Ice Cream Sandwich, új verziók 2.4 és 3.1, mozifilm kölcsönzés streamelve, Google Music (US only). Mindenbe szerelhető Android mostantól; Android@Home (Android@Home Framework): karácsonyra jöhetnek az eszközök, egész lakásban streamelt zene, telefonnal irányítható otthonok. Ajándék Galaxy Tab 10.1 a résztvevőknek.

Remélem nem gagytam ki semmit,
kisPocok