Steve Jobsra emlékezünk

Nagyon kevés olyan ember van a tech bizniszben, akit halálakor az amerikai elnök rendkívüli közleményben méltat, és akire piaci konkurensei is magasztaló nyilatkozatokban emlékeznek. Steve Jobs nem csak nagyszerű termékeket adott a posztindusztriális világnak, de egyben megépített egy olyan vállalatot, mely minden elképzelésen felül nőtt és egyben megmaradt az innováció szimbólumának. 

Steve Jobs életműve nagyon nehezen mérhető össze mások életművével ezen a piacon. Jobs nem menedzser volt, nem informatikus, nem dizájner - hanem egy igazi mentor, aki nagyszerű ötleteket és fejlesztéseket támogatott és vitt végig a vállalatán ahhoz, hogy a végén elmondhassa: 56 életéve jobbá tette a világot. 

Az amerikai rendkívüliség mintapéldája volt.

Akkor tiszteljük őt a legjobban, ha mi magunk is törekszünk, dolgozunk, szenvedünk, áldozatokat hozunk azért, hogy munkánk legalább egy része az emberiséget szolgálja. Jobbá tegye egy picivel a világot, amiben élünk. Ennél kevesebb senkinek nem lehet a célja.

Az élet kurvára rövid. A lehetőség pedig elképesztően kevés. Ma és holnap kell meghoznunk azokat a döntéseinket, melyekért érdemes dolgoznunk, élnünk, működnünk.

Steve Jobs egyet jelent a (tech) világ jobbik énjével. Aminek mi is része szeretnénk lenni. Rajtunk múlik. És köszönet azért, hogy volt egy ember, aki megmutatta: mindez lehetséges.


Foglalt. (Apple Special Event, 2011 október 4.)

Címkék: iphone meghalt steve jobs
2011.10.06. 09:30. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gergő! Tökéletesen megfogalmaztad amit én is érzek: "Akkor tiszteljük őt a legjobban, ha mi magunk is törekszünk, dolgozunk, szenvedünk, áldozatokat hozunk azért, hogy munkák legalább egy része az emberiséget szolgálja. Jobbá tegye egy picivel a világot, amiben élünk."

noha nagyon egyszerünek tűnik, mégis kevés embernek sikerül.
@hírbehozó: Abszolút. Sokan pont ezen csúsznak meg, jellemző az "úgysem fog sikerülni, meg sem próbálom" felfogás. A törekvés, ha jó irányú, már önmagában siker. És ezt pontosan tudta Jobs is. Soha nem adta fel, lélekkel csinálta és ezért tudta letenni az asztalra amit letett.